Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το φαντασιακό του "έθνους"

Εθνικισμός-Φασισμός. Η ιδεολογία του ηλίθιου , δεν υπάρχει "έθνος και πατρίδα" έτσι ξεκάρφωτα , να πετάει κάπου ψηλά στα σύννεφα , μεταξύ ηρωισμού και μεγαλείου! Αυτά βρίσκονται μόνο στα όνειρα αυτών που είτε αγνοούν την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια είτε έχουν συμφέρον να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Έθνος και πατρίδα , μια οντότητα , ένα σύνολο , ένα συμφέρον. Πρόκειται για μια τεράστια απάτη , πολύ επιστημονικά και έξυπνα στημένη από την άρχουσα τάξη που σκοπό έχει να εμποδίζει τον λαό να δεί τον πραγματικό εχθρό του , την ίδια δηλαδή! Είμαστε όλοι έλληνες!Δεν έχουμε διαφορές!Οι τούρκοι και οι σκοπιανοί μας φταίνε! Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν!όταν είμαστε μαζί μεγαλουργούμε! κλπ...
Είμαστε όλοι ίδιοι , αλήθεια είμαστε όλοι ίδιοι? ίδιος είναι ο εργαζόμενος και το αφεντικό? τα ίδια συμφέροντα έχουν? ο βιομήχανος και ο εργάτης τί είναι? μήπως είναι συνεταιράκια? Ο πλούσιος που δεν ξέρει τι έχει με τον μεσοαστό που παίρνει 1100 ευρώ έχει τα ίδια συμφέροντα? Κι αυτοί με τη σειρά τους
έχουν τα ίδια συμφέροντα με τον φτωχό που τα μετράει και δεν του βγαίνουν?
Στα ίδια μέρη ζούν όλοι αυτοί? στα ίδια σπίτια? τα ίδια καταναλώνουν?  Στα ίδια μαγαζιά διασκεδάζουν?
Στα ίδια σχολεία και νοσοκομεία πηγαίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
Όλα αυτά αποτελούνε την πατρίδα και όχι οι ονειρώξεις κάποιων για κόκκινες μηλιές , μεγάλες πατρίδες και ανύπαρκτες εθνικές ενότητες και ομοψυχίες!

Πατρίδα για τον πλούσιο είναι τα πλούτη του και για τον φτωχό τα χρέη του!
Γι'αυτό λοιπόν όλοι εμείς που ανήκουμε στην ίδια πατρίδα οφείλουμε να αποκτήσουμε "εθνική συνείδηση και ομοψυχία" το συντομότερο δυνατό!
Για να κάνουμε αυτή την χώρα "πατρίδα" μας!

2 σχόλια:

  1. Ωραίο αλλά διαφωνώ. Αναλύεις σε όλο το κείμενο σου με παραδείγματα τον όρο ταξική συνείδηση και στο τέλος τον βαπτίζεις εθνική συνείδηση, για να καταλήξεις σε ένα δικό σου (σωστό λάθος δεν κρίνω) συμπέρασμα.

    Έχω εθνική συνείδηση σημαίνει ότι παλεύω για το καλό όλου μου του λαού. Φτωχούς και πλούσιους. Και είναι αυτό που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχανε οι δικοί μας Έλληνες πολιτικοί.

    Εν αντιθέτως η πλέον διάσημοι και δημοφιλείς στην Ελλάδα πολιτικοί στηρίχτηκαν στο παραμύθι της ταξικής συνείδησης καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος να διαιρέσεις και να βασιλεύσεις σε μια κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο αυτό που λές για εξωτερικούς εχθρούς Τούρκους κλπ θα το καταλάβεις άν σκφτείς ότι η Ελλάδα δίνει το 1/3 του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς.

    Δεν τα δίνει ο βέλγος ο ολλανδός ο Γάλλος. Γιατί; Εκεί δεν παίζει κεφάλαιο και προλεταριάτο; Απλά δεν έχει για γείτονα τον Τούρκο και λαούς σαν και αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή