Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ


Ομογενής καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωάννης Μπουγάς.

Γιατί τόση ανθρωποκτόνα μανία από τις αριστερές οργανώσεις; Γιατί δημιουργήθηκε η ΟΠΛΑ; Πού κρύβονταν όλα αυτά τα απωθημένα, ήταν θέμα «ιδεολογίας» ή της νοοτροπίας της εποχής;

"Ο κομμουνισμός είναι όχι μόνον εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως μια ιδεολογία βίας. Όπου επικράτησε, το πέτυχε χάρη στην βία και την φυσική εξόντωση των αντιπάλων ή κατ’ ελάχιστο, την φυσική και ηθική καταπίεσή τους. Αυτό εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα από το 1943 με την Κόκκινη Τρομοκρατία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Β’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1942.

Επειδή όμως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι δολοφόνοι, ούτε μπορούν να γίνουν ακόμη και όταν διαταχθούν, σχηματίσθηκε η ΟΠΛΑ με μέλη αδίστακτους εκτελεστές και πραγματικούς δήμιους. Δημιουργήθηκε από τους ηγέτες του ΕΑΜ/ΚΚΕ ακριβώς για να λύσουν αυτή την «δυσκολία» που αντιμετώπιζαν, της φυσικής δηλαδή εξόντωσης των αντιπάλων τους.
 
Η Αριστερά, στην Κατοχή και αμέσως μετά την απελευθέρωση μέχρι την Συμφωνία της Βάρκιζας, δεν εκτελούσε απλά όσους θεωρούσε αντιπάλους στα σχέδιά της, αλλά συχνά τους κατακρεουργούσε μετά από φυλακίσεις και απάνθρωπα βασανιστήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και πεζοπορίες υπό φρικτές συνθήκες έως τους τόπους εκτέλεσής τους. Στόχος της ήταν να ενσπείρει το φόβο και να προκαλέσει υποταγή του λαού στις επιδιώξεις της. Αυτό γινόταν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας όπου επεκράτησαν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, από την Πελοπόννησο έως την Μακεδονία. Γι’ αυτό δεν μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά κεντρική επιλογή και συντονισμένο σχέδιο που προερχόταν από την ανώτατη ηγεσία της Αριστεράς. "

Αλήθεια, πόσοι έμειναν ατιμώρητοι και πόσοι γύρισαν πίσω από το Παραπέτασμα την δεκαετία του ‘80, σα να μην τρέχει τίποτα; Αυτοί, μπόρεσαν να γυρίσουν εκεί όπου εγκλημάτησαν;

Όσοι από την Αριστερά εγκλημάτησαν φυσικά ή ηθικά το 1940-49 και διέφυγαν στο εξωτερικό μετά την ήττα τους το 1949 ή και αργότερα (περίπτωση ενός των καπετάνιων του ΕΛΑΣ που ήταν παρόν με την μονάδα του στα εγκλήματα του ΕΛΑΣ στην Καλαμάτα, στον Μελιγαλά και στους Γαργαλιάνους, του Αρίστου Καμαρινού, και ο οποίος διέφυγε πολύ μεταγενέστερα) όταν γύρισαν στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν αλλά συχνά επιβραβεύθηκαν με τιμές και αξιώματα (ο Χαρίλαος Φλωράκης ή καπετάν Γιώτης είναι κορυφαίο παράδειγμα) ή έγραψαν βιβλία και υβρίζουν τα θύματά τους!
Πολλοί μάλιστα από αυτούς που επέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ νωρίτερα καταζητούνταν λόγω συγκεκριμένων κατηγοριών, μετά την επιστροφή τους δεν διώχθηκαν. Όσοι μάλιστα έτυχε να είναι πρώην αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, έλαβαν εξ απονομής ανώτατους βαθμούς και απόλαυσαν ή απολαμβάνουν τις αντίστοιχες υψηλές συντάξεις. Η περίπτωση αυτή της Ελλάδας είναι μοναδική, γιατί τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως σίγουρα ήταν πολλά από αυτά που έκανε η ελληνική Αριστερά το 1943-49 (π.χ. σφαγή στον Μελιγαλά, παιδομάζωμα, δολοφονία αιχμαλώτων στρατιωτών στην Μουργκάνα, δολοφονία αιχμαλώτων χωροφυλάκων και αξιωματικών του στρατού άπειρες φορές το 1946-49), δεν παραγράφονται!

Η ελληνική ύπαιθρος είναι εδώ και δεκαετίες, αραιοκατοικημένη, αν όχι έρημη. Συμφωνείτε με την άποψη ότι η ερημοποίησή της άρχισε τότε, το 1943, όταν οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν από τις επιθέσεις, τις εκτελέσεις και τα πλιάτσικα των αριστερών οργανώσεων;
 
Φυσικά και συμφωνώ. Μια από τις καλύτερες επιλογές των νέων της ελληνικής υπαίθρου το 1943-44, ήταν η φυγή προς τα αστικά κέντρα, ώστε να αποφύγουν την στράτευση στον ΕΛΑΣ ή το μαχαίρι της ΟΠΛΑ. Οικογένειες έφυγαν γιατί ο ΕΛΑΣ άρπαξε τα κοπάδια τους ή εκτελέστηκαν μέλη τους. Η καταδίωξη των φυγόδικων μελών του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ το 1945-46 και η ανταρσία του ΚΚΕ το 1946-49, συνέχισαν και επαύξησαν την ερήμωση της υπαίθρου, μαζί βέβαια με την μετανάστευση που επίσης καλλιεργήθηκε λόγω και των ανωτέρω αιτίων.

15 σχόλια:

  1. κάποια απο αυτά που λέει ο κύριος τα επιβεβαιώνει σε συνεντευξή του πολύ στην απέξω βέβαια μεγάλο στέλεχος της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H dhmokratia proypothetei k paideia

    oOOOo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνος γράφεις μόνος σχολιάζεις ……..
    Γιατί δεν τσακώνεσαι και με τον εαυτό σου να έχει και λίγο ενδιαφέρον.
    tsiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 22 Ιούλ 11, 00:52
    v: καλά ρητορία του (_ο_)
    22 Ιούλ 11, 00:52
    tsiou: Και αυτοί που πιστεύουν κάτι τέτοιο πρέπει να ενημερωθούν ότι απέχουν πάρα πολύ μακριά από αυτήν
    22 Ιούλ 11, 00:51
    v: και άλλη φορά να μην βρίζεις tsiou
    22 Ιούλ 11, 00:51
    tsiou: Και αυτά τα ιστολογία , όπως και τα άλλα τα στρατιωτικού και ακροδεξιού , χαρακτήρα από τα οποία γίνονται τακτικές αναμεταδόσεις εδώ, δεν πρεσβεύουν ούτε πρέσβευαν ποτέ την μέση γραμμή .
    22 Ιούλ 11, 00:50
    v: Δεν είναι περίεργο που στον τύπο ΄λένε μόνο την μία άποψη ?
    22 Ιούλ 11, 00:49
    v: αυτό δεν θα το είδες.
    22 Ιούλ 11, 00:49
    v: ναι τι λέει το wikipedia ? μήπως αναφέρει ότι παρα την επικρατούσα άποψη υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα ? Η αυτό δεν το διάβασες ?
    22 Ιούλ 11, 00:48
    tsiou: Και αυτά τα ιστολογία , όπως και τα άλλα τα στρατιωτικού χαρακτήρα από τα οποία γίνονται τακτικές αναμεταδόσεις δεν πρεσβεύουν ούτε πρέσβευαν ποτέ την μέση γραμμή
    22 Ιούλ 11, 00:44
    tsiou: tsiou.....
    22 Ιούλ 11, 00:43
    tsiou: απλός θέλω να επισημάνω από τι απόψεις πρεσβεύουν, από πού πληροφορούνται και παίρνουν βήμα για να κάνουν αναμεταδόσεις κάποιοι βιβλιογραφοι εδώ μέσα
    22 Ιούλ 11, 00:43
    tsiou: Του οποίου μια μικρή βιογραφία με καριέρα στην ΕΠ.ΕΝ του Παπαδοπούλου κ.α μπορείτε να διαβάσετε στο http://el.wikipedia.org για να είμαστε και αντικειμενικοί .
    22 Ιούλ 11, 00:42
    tsiou: Ελληνικές γραμμές μία πατριωτική ηλεκτρονική εφημερίδα, συνέχεια της ομώνυμης εφημερίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ….. Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ήταν ο δικηγόρος Μάκης Βορίδης….
    22 Ιούλ 11, 00:30
    v: oOOOo
    22 Ιούλ 11, 00:26
    v: fasistes einai autoi pou den dexontai tin istorikh alitheia h opoia isxyei me thn methodo "ths meshs grammis" k apo tis 2 plevres, xrysavgiths opoios vrizei kai den dexetai thn gnwmi tou allounou
    22 Ιούλ 11, 00:17
    v: prepei na eisai k esy sigoura enas apo tous "swstes" tou laou
    22 Ιούλ 11, 00:16
    v: tha einai mono me mpinelikia
    22 Ιούλ 11, 00:16
    v: tsiou se pistevw re mono mhn grapseis vivlio exeis polla na mas peis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοίτα κ άλλα posts :) εδω μέσα όλοι το κάνουν μιλάνε μόνοι τους κ αυτοβρίζονται :)

    Τις τελευταίες παραγράφους της έβγαλα απο το post είς μνήμην νεκρών και σεβόμενος τα πιστεύω όλων.

    καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχεις κάνει delete τα μισά χεχεχεχε

    και δεν έχεις βάλει αυτά που βρίζεις

    χαχαχαχα tsiou έλεος φίλε

    πολύ "δήθεν" καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι «Ελληνικές Γραμμές» είναι μία πατριωτική ηλεκτρονική εφημερίδα, συνέχεια της ομώνυμης εφημερίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Βασικοί ιδεολογικοί άξονες των «Ελληνικών Γραμμών» είναι ο Ελληνικός εθνικισμός, η δημοκρατία, η ελεύθερη οικονομία και η εθνική αλληλεγγύη. Αρθρογραφούν σε αυτήν πολιτικά στελέχη, καθώς και φίλοι δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί. Εκδίδεται από τον Μάιο του 1997.

    απλή παρατήρηση για την ιστορία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις τελευταίες μέρες της Γερμανικής κατοχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα (1941-1944), η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), υπό την ηγεσία του Άρη Βελουχιώτη, και των συνεργατών των Ναζί, τα Τάγματα Ασφαλείας, που βρίσκονταν έξω από την πόλη. Μετά από 14-ήμερη μάχη (2 Σεπτεμβρίου, 1944 με 16 Σεπτεμβρίου, 1944), η οποία κορυφώνεται το τριήμερο 13-16 Σεπτεμβρίου, τα Τάγματα Ασφαλείας ηττώνται, και ζητούν ανακωχή προκειμένου να παραδοθούν. Οι όροι δεν γίνονται δεκτοί από τις δυνάμεις αντίστασης που κατέλαβαν τον Μελιγαλά. Στην πόλη του Μελιγαλά βρίσκονταν εκείνη την περίοδο οχυρωμένοι, όχι μόνο ντόπιοι, αλλά και πολλοί κάτοικοι από γειτονικές περιοχές. Υπολογίζεται,σύμφωνα με διάφορες πηγές, ότι τις ημέρες που ακολούθηαν πρέπει να εκτελέστηκαν από 1.000 έως 2.000 άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι μέσα στην πόλη,από τις δυνάμεις του (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτελούνται και θάβονται μαζικά σε έναν τάφο λίγο έξω από τον Μελιγαλά, την "Πηγάδα". Ακόμα και σήμερα γίνονται συζητήσεις και ακούγονται διάφορες εκδοχές (που όμως συνήθως είναι ιδεολογικά φορτισμένες) για την ταυτότητα των εκτελεσθέντων, αλλά και τον τρόπο εκτέλεσης τους.

    Σύμφωνα με την εκδοχή της αριστεράς, όλα ανεξαιρέτως τα θύματα υπήρξαν ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των Γερμανών και δεν εκτελέστηκαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, αλλά μετά από άναρχα μαζικά αντίποινα προς αυτούς[1] . Αντίθετα στον ιδεολογικό αντίποδα υποστηρίζουν πως τα θύματα του Μελιγαλά δεν ήταν μόνο ταγματασφαλίτες, αλλά και πολλοί άμαχοι και ότι η σφαγή έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου του (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ)

    [2].Στη μεταπολεμική Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις απέδιδαν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες, παρουσιάζοντας το περιστατικό ως μία κοινή σφαγή γυναικόπαιδων από τους κομμουνιστές. Αυτή η τελετή σταμάτησε μετά το τέλος της Χούντας των Συνταγματαρχών.

    όταν googlaroume κάτι ας το διαβάζουμε ολόκληρο φίλε tsiou

    το link του wikipedia που παραθέτεις στην συζήτηση
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έκανα delete πουθενά απλός έκανα ανάρτηση σε ένα μέρος .
    Εσένα που διαμαρτύρεσαι δεν σε βλέπω να βάζεις και το υπόλοιπο . γιατί αφού τόσο σου λείπουν ???? μην διαμαρτύρεσαι και για λογοκρισία .Και ασε τα χαχαχα τα χαζοχαρούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παππούς μου ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και κομμουνιστής και πολέμησε για την λευτεριά της πατρίδας απο ντόπια και ξένα αφεντικά!
    Εσένα και του Μπουγά μάλλον ήταν απο την άλλη ε?
    Τι να κάνουμε δεν πειράζει , δεν φταίς γι'αυτούς.
    Για σένα όμως φέρεις ακέραια την ευθύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα ο παππούς μου φίλε πολέμησε σε δύο πολέμους για να μπορούμε εμείς τώρα να συζητάμε

    έσωσε πολλούς κουμουνιστές απο την κρεμάλα στον τόπο του, ήτανε ξέρεις απο αυτούς τους δεξιούς τους δολοφόνους

    Η οικογενειά μου υπηρετεί αυτόν τον τόπο 3 γεννεές και δεν ήτανε ποτέ αμφιβόλου πίστεως και πατρίς αντάρτες ούτε ανακατευτήκανε στον εμφύλιο με απώτερο σκοπό την εξουσία

    Και εσύ φέρεις ακέραια ευθύνη και εδώ μέσα φίλε όπως βλέπεις χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα για να σταθείς σε μια συζήτηση απο ένα googlarisma

    αλλά αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει πολλά χρόνια τώρα και με αρκετό κόπο ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολιτικά επιχειρήματα και να μην προσβάλλεις αναφερωντας παππούδες και γιαγιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "και εδώ μέσα φίλε όπως βλέπεις χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα για να σταθείς σε μια συζήτηση απο ένα googlarisma

    αλλά αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει πολλά χρόνια τώρα και με αρκετό κόπο ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολιτικά επιχειρήματα και να μην προσβάλλεις αναφερωντας παππούδες και γιαγιάδες"


    ***Τί να εννοεί ο ποιητής άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τπτ δεν εννοεί ο ποιητής αδερφέ tsiou.

    Δυστυχώς μαλώνουμε χειρότερα απο τους πολιτικούς μας στα τηλεπαράθυρα.

    Μια φορα μας δώσανε βήμα κ μαλώνουμε σαν τα σκυλιά.

    Τιμάω τους παππούδες σου και για ανθρώπους σαν κ αυτόυς θα έδεινα και την ψυχή μου.

    Να πάει να γαμηθεί και ο εμφύλιος και οι δεξιοί και οι αριστεροί και όλοι. (kai o jaruzelski που ξεκίνησε τα post).

    Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο τόπος μας και οι ανθρώποι του, τπτ άλλο.

    Αυτή είναι η ανησυχία μου, ο τόπος μας και οι άνθρωποι του.

    Δεν με νοιάζει αν ο λαός μας θα είναι αριστερός η δεξιός δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αρκεί να έυημερεί και να προοδεύει.

    Αξίζουμε πολύ καλύτερα φίλε απο αυτό που ζούμε σήμερα το χρωστάμε στους παππούδες μας που πολεμήσανε γι'αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή