Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αποκάλυψη: Το έγγραφο από το ΓΕΑ για τους επικίνδυνους πυραύλους "Νίκη"

ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να απαντήσει στα κοινωνικά προβλήματα και αγωνίες, αλλά επιδιώκει να επιβάλλει με κάθε μέσο την αντικοινωνική πολιτική της. Ενώ πληθαίνουν οι αποκαλύψεις, που άρχισαν από το onalert.gr,σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΝΙΚΗ και πληθαίνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις, το ΓΕΕΘΑ, μετά από καθυστέρηση αρκετών ημερών, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι:

“Για τα παλαιά προς καταστροφή, άχρηστα πυρομαχικά όλων των τύπων που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τηρούνται με σχολαστικότητα οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας καθώς και οι προδιαγραφές φύλαξης και αποθήκευσής τους.Ταυτόχρονα ελέγχεται η τήρηση των προαναφερθέντων με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους.
Για τα συγκεκριμένα πυρομαχικά βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα και διαδικασίες για την καταστροφή τους”.

Όμως το έγγραφο του ΓΕΑ στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης καταστροφής των 140 πυραύλων ΝΙΚΗ αποτελεί ανησυχητικό αντίλογο.

 Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο από τον Αύγουστο του 2008 ομόφωνα έχει αποφασίσει για το επείγον της καταστροφής των πυραύλων. Τρία χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!


Το ΓΕΕΘΑ με την ανακοίνωσή του προφανώς θέλει να καθησυχάσει τους κατοίκους των τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κατσιμίδι, Κορωπί, Σκύρος, Κρήτη) που έχουν την ατυχία να “φιλοξενούν” τους πυραύλους με την “ασταθή συμπεριφορά”, όπως λέει το έγγραφο του ΓΕΑ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του Κύπριου Προέδρου Χριστόφια που καθησύχαζε λίγο πριν έρθει η καταστροφή και ο θάνατος.

 ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Στις 31 Ιανουαρίου 2004 το αντιαεροπορικό σύστημα ΝΙΚΗ της ΠΑ αποσύρεται. Οι140 τελευταίοι πύραυλοι, αποθηκεύονται σε αποθήκες στις εξής περιοχές:
•Κατσιμίδι
•Κορωπί
•Σκύρος
•Κρήτη.

Η αποθήκευση έγινε σε χώρους που δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, με τη λογική ότι “σύντομα θα καταστραφούν”. Επτά χρόνια μετά οι πύραυλοι παραμένουν σ΄ αυτές τις αποθήκες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο του ΓΕΑ:

“Τα συγκεκριμένα βλήματα είναι κατασκευασμένα από τις αρχές της δεκαετίαςτου 60, δηλαδή ηλικίας άνω των 45 ετών. Λόγω της ιδιόμορφης σύστασης της γόμωσής τους -ειδικότερα της νιτρογλυκερίνης- δημιουργούνται προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, για την πιθανή ύπαρξη αστάθειας της συμπεριφοράς τους”!

Σύμφωνα με στρατιωτικούς ως αστάθμητοι παράγοντες θεωρούνται “ακόμη και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες ένας πιθανός καύσωνας για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες, αφού οι θερμοκρασίες μέσα σ΄ αυτές τις αποθήκες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς”! Μάλιστα, ειδικά για το Κατσιμίδι και το Κορωπί ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού οι χώροι αποθήκευσης βρίσκονται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στο Κατσιμίδι οι αποθήκες βρίσκονται μέσα σε δάσος!

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “όλα τα βλήματα έχουν ήδη αφοπλιστεί δια της αφαίρεσης των εκρηκτικών μηχανισμών έναυσης”, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τίποτα!
Για την καταστροφή των πυραύλων το απαραίτητο κονδύλι που απαιτείται είναι 5 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο έχει κοστολογήσει το ΝΑΤΟ τη καταστροφή των πυραύλων.

Είναι όμως δυνατόν να μην δαπανούνται αυτά τα χρήματα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δαπάνησαν για τους εξοπλισμούς δεκάδες δις ευρώ; Η πορεία Τσοχατζόπουλου, οι πρόσφατες δηλώσεις Βασιλάκου και ο πόλεμος μεταξύ Βενιζέλου-Β.Μεϊμαράκη-Κρατζαφέρη αποκαλύπτουν ότι κάτω από τον εθνικιστικό μανδύα, κρύβεται ο πανάθλιος κόσμος των πολεμικών βιομηχανιών και έμπορων όπλων, που γεμάτοι διαφθορά διαπλέκονται με τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου