Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Να κλέβεις και να σκοτώνεις!

Εξοντωτικές ποινές για τους Πυρήνες της Φωτιάς, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, τη στιγμή της ατιμωρησίας αυτών για τους οποίους ξεσπάει η λαϊκή οργή.
Να κλέβεις και να σκοτώνεις! Αυτό μας λέει έμμεσα το κράτος! Είναι τα παραπτώματα που δεν τιμωρούνται.

Να κλέβεις! Όταν επί χρόνια οι από πάνω και μαζί τους κάποιοι καιροσκόποι που ζουν ανάμεσά μας πλουτίζουν εις βάρος όλων μας και το αποτέλεσμα είναι η ομαδική τιμωρία, το ηθικό δίδαγμα είναι "κλέψε". Όταν με πρόσχημα το "μαζί τα φάγαμε" ξεπουλιούνται τα πάντα, όταν επειδή κάποιοι τα έφαγαν όλα και χόντρυναν καλούμαστε εμείς που δεν τα φάγαμε και τα παιδιά μας -γεννημένα και αγέννητα- να πληρώνουμε εφ' όρου ζωής, το ηθικό δίδαγμα είναι ότι είμαστε μεγάλοι μαλάκες που δεν συμμετείχαμε στο φαγοπότι τόσα χρόνια. Γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε για ένα έγκλημα στο οποίο δεν συμμετείχαμε και απ' το οποίο ήμασταν ανέκαθεν θιγόμενοι; Και εκείνοι που συμμετείχαν, έχουν στο μεταξύ κάνει τις γερές καβάντζες τους και το σημερινό πρόβλημα, η συλλογική μας τιμωρία, δεν τους αφορά. Φτάνουν, μάλιστα, να δηλώνουν με τη φυσικότητα της Μαρίας Αντουανέτας "τι 17.000 ευρώ; τρεις φορές να βγεις για ψάρια, τα ξόδεψες!"

Να σκοτώνεις!
 Θυμάστε τους τρομοκράτες με τις κατσαρόλες; Τη συμπαθή σε πολλούς (και σε μένα) συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς; Μια "τρομοκρατική οργάνωση" που ανέλαβε την ευθύνη για αναίμακτες επιθέσεις συμβολικού χαρακτήρα και μόνο. Επιθέσεις ενάντια σε άψυχα αντικείμενα για τις οποίες προειδοποιούσε, αφού δεν επεδίωκε να έχει θύματα. Μια ομάδα που τα κείμενά της διέφεραν από τα κείμενα των προγενέστερων οργανώσεων, αφού δεν χαρακτηρίζονταν από στεγνό πολιτικό λόγο, αλλά διακρίνονταν από ρομαντισμό και αγάπη για τη ζωή. Για μια ζωή ελεύθερη και δίκαιη.

Για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή κατηγορήθηκαν, επικυρήχθηκαν με απίστευτα ποσά, προφυλακίστηκαν, δικάστηκαν και σήμερα καταδικάστηκαν νέα παιδιά. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν ανώτερες από αυτές που πρότεινε ο εισαγγελέας! Με εξαίρεση ένα από αυτά τα παιδιά, που δεν καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και εννιά μήνες με τριετή αναστολή, οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 11 έως 25 χρόνια! Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς τους δεν κρίθηκε φυσικός αυτουργός! Οι ποινές επιβλήθηκαν για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, ηθική αυτουργία σε εκρήξεις, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών... Στον Αλέξανδρο Μητρούσια και την Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, για παράδειγμα, επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών για "ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη - Αρσένη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή - κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους".

Αναρωτιέμαι τι ποινές θα επιβάλλονταν αν κρίνονταν ένοχοι για συμμετοχή σε κάποια αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση που να επεδίωκε ή/και να είχε θύματα. Όταν το κράτος εγκληματεί εναντίον των πολιτών του και είναι διάχυτη η λαϊκή οργή ενάντια στην ατιμωρησία των από πάνω, όταν ζούμε σε μια χούντα με κοινοβουλευτική επίφαση που ξεπουλάει τα πάντα, παραβιάζει το Σύνταγμα, εγκληματεί κατά των πολιτών, είναι ηθικός αυτουργός άνα σωρό αυτοκτονιών και φυσικός αυτουργός στο σκοτάδι του παρόντος και του μέλλοντός μας, σε μια χούντα που ασκεί βίαιη τρομοκρατική καταστολή ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται, τότε η επιβολή τέτοιων ποινών σε τρομοκράτες που δεν είναι τρομοκράτες είναι σαν επιβράβευση της βίας. Αν είναι να επιβάλλονται τέτοιες ποινές, ποινές πιο αυστηρές από αυτές που είχε προτείνει ακόμα κι ο εισαγγελέας, χωρίς φυσική αυτουργία σε εγκληματικές πράξεις, τότε αναρωτιέται κανείς μήπως είναι μαλάκας που δεν έκανε κάτι που να αξίζει πραγματικά τέτοια τιμωρία. Είναι σαν το κράτος να του λέει "σκότωσε!".

Αξίζει να διαβαστεί η επιστολή της τότε καταζητούμενης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που δημοσιεύτηκε στο tvxs.

Την είδηση για την καταδίκη των παιδιών που κατηγορούνταν για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς διάβασα εδώ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2019489 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2019708 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2019849

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου