Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επιβολή Φ.Π.Α. και στο νερό των αγροτών

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ !

Την έντονη οργή του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επεκτείνει την επιβολή του Φ.Π.Α. και στο νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα των καλλιεργειών.

Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε το βράδυ της 20ης Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.

«Η οικονομική κατάσταση των αγροτών, όπως καλά γνωρίζετε είναι η χειρότερη των τελευταίων είκοσι χρόνων (…) Το κράτος αν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, εξασφαλίζοντάς μας, το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό και όχι να μας τιμωρεί για κάτι που δεν μας προσφέρει», επεσήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Σιδερόπουλος.


Και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που το αίτημά μας για έναν πολύ χαμηλό Φ.Π.Α. σε όλα τα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα , καθώς και πετρέλαιο χαμηλού κόστους, παραμένουν ανικανοποίητα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να βάζει επιπλέον φόρους».

Την ίδια στιγμή και η Ν.Δ. αντιτίθεται στην προοπτική αυτή, με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Κασαπίδη να δηλώνει: «Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Καταλήγει δε ο κ. Κασαπίδης: «Είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές. Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου