Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μισούσε τους αναρχικούς και ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τους ενοχοποιήσει...??

Συνελήφθη καθηγητής - εμπρηστής

Κοντά σε σχολείο, την ώρα του μαθήματος, τοποθέτησε ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό ένας 55χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος συνελήφθη για σωρεία εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων και αλσύλλια.

Σε κατάσταση σύγχυσης όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικοί που χειρίσθηκαν την υπόθεση ο 55χρονος καθηγητής σε Επαγγελματικό Λύκειο της Αττικής, προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις για τα κίνητρα των επιθέσεων.


Ο ίδιος ομολόγησε οτι το τελευταίο τρίμηνο ειχε τοποθετήσει πάνω απο 30 εμπρηστικούς μηχανισμούς σε περιοχές της Αθήνας. Από τις αστυνομικες   έρευνες έχουν διαπιστωθεί το τελευταίο δίμηνο 21 επιθέσεις στις περιοχές του Παλαιού και Νεου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια.

Με συγκεχυμένα λόγια προσπάθησε να εξηγήσει τα κίνητρα λέγοντας οτι έκανε τις επιθέσεις επειδή μισούσε τους αναρχικούς και ήθελε με αυτον τον τρόπο να τους ενοχοποιήσει.


Αφησε να φανεί οτι αισθανόταν μειονεκτικά στον επαγγελματικό του χώρο και  σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε  οτι με τις επιθέσεις ήθελε να δείξει στους μαθητές οτι δεν εχει σημασία η περιοχή όπου ζει κάποιος, αλλά οπουδήποτε υπάρχει κίνδυνος.

Ο 55χρονος καθηγητής ξεκινησε την δράση του καθ ομολογία του πριν απο τρεις μήνες κάνοντας επιθέσεις κυρίως στο Ψυχικό - ο ίδιος είναι κάτοικος της περιοχής - τοποθετώντας μηχανισμούς σε διαφορετικές ώρες του εικοσιτετράωρου, ημέρα και νύχτα, σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, σε κάδους, σε αλσύλλια και πλατειες.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν, απο γκαζακια που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη (χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα) ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Η δράση του εμπρηστή ειχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και η αστυνομία έκανε εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Αστυνομικοι αξιοποιώντας πληροφορίες μπήκαν  στα ίχνη του και άρχισε η διακριτική παρακολούθηση.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του, αρχισε προχθές το μεσημερι οταν ο 55χρονος πήγε σε πυλωτή πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους και τοποθέτησε κατω απο αυτοκίνητο αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος αποτελείτο απο τρία γκαζακια. Επενέβησαν τότε αστυνομικοί και τον συνέλαβαν επ αυτοφώρω.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4678985

1 σχόλιο: