Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ !! ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!

Στο πλευρό του Εφραίμ ο Άνθιμος
 Υπέρ του υπόδικου ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ τάχτηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έγινε, παραμονές Χριστουγέννων» και ανέφερε χαρακτηριστικά "Θεωρώ ότι είναι πλήγμα στην Ορθοδοξία."
Κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ τάχθηκε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο «Αγιορίτικο Βήμα», δήλωσε: «Είναι μέρα ντροπής για την Ελλάδα, σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υπάρχει, η δε απόφαση κατά του γέροντα Εφραίμ έχει ως μόνο στόχο την ορθοδοξία».
ερώτηση κρίσεως: γιατί οι θρησκοπατριδοκάπηλοι απατεώνες κάνουν τις ίδιες δηλώσεις ??

Κάλυψη Ιερώνυμου στον υπόδικο ηγούμενο Εφραίμ
 «Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος
, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Και ο νοών νοείτω».
 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=441103&cid=6

2η ερώτηση κρίσεως: Λέτε όταν έλεγε αυτά τα λόγια ο Ιησούς να αναφερόταν σε κάτι τύπους σαν του λόγου τους ??

" ιδού αναβαίνομεν εις τα Ιεροσόλυμα και ο υιός του ανθρώπου θα παραδοθή στους αρχιερείς και στους γραμματείς και θα τον καταδικάσουν εις θάνατον."

" ξέρετε, ότι αυτοί που προβάλλονται σαν άρχοντες των εθνών, συμπεριφέρονται προς τους λαούς σαν να ήσαν απόλυτοι κύριοι αυτών. Και εκείνοι που κατέχουν ανάμεσα στους ανθρώπους μεγάλα αξιώματα, κάνουν κακήν χρήσιν της εξουσίας των και καταδυναστεύουν αυτούς, σαν να τους έχουν δούλους των. "

 “προσέχετε από τους γραμματείς, οι οποίοι θέλουν να εμφανίζονται και να περιπατούν με επισήμους και ειδικάς δι' αυτούς στολάς και επιδιώκουν τους τιμητικούς χαιρετισμούς εις τας αγοράς και τα πρώτα καθίσματα εις τας συναγωγάς και τας πρώτας θέσεις εις τα δείπνα.Αυτοί είναι, που καταπατούν το δίκαιον και κατατρώγουν τα σπίτια και την περιουσίαν των χήρων και κατόπιν με υποκρισίαν πολλήν και με το πρόσχημα της ευσεβείας κάνουν μακράς προσευχάς, δια να εξαπατούν τους άλλους. Αυτοί θα λάβουν μεγαλυτέραν καταδίκην, από οποιονδήποτε άλλον άρπαγα και κλέπτην”.

1 σχόλιο: