Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κανείς δεν φταίει για το ΗΛΙΟΣ - Αθώοι και για τις 1.190 κατηγορίες !

Αθώους έκρινε κατά πλειοψηφία το Κακουργιοδικείο τους κατηγορούμενους για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ»...
στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, με 121 θύματα.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».
περισσότερα εδω...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/1190.html

Πως στήσανε τη δίκη για να απαλλάξουν τους κατηγορούμενους για το πολύνεκρο φονικό της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ»

Πόρισμα-φωτιά για την εταιρεία "Ήλιος" έξι χρόνια μετά την τραγωδία


Ποινικές ευθύνες σε στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και στους κατηγορουμένους που απάλλαξε την Τετάρτη το Κακουργιοδικείο, καταλογίζει το πόρισμα της διερευνητικής Επιτροπής υπό τον πρώην δικαστή Παναγιώτη Καλλή για την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» το 2005, στην οποία έχασαν την ζωή τους 121 άνθρωποι.

Το πόρισμα δόθηκε, μετά από έξι χρόνια, χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από την Γενική Εισαγγελία, ύστερα από απαίτηση των συγγενών των θυμάτων και των πολιτικών κομμάτων.

Επισημαίνεται ότι, παρά τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, τα στελέχη του ΤΠΑ δεν κατηγορήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου.


Η Επιτροπή διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2006 για να εξετάσει το θέμα της ευθύνης για την αεροπορική τραγωδία.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

Το πόρισμα δεν είχε δημοσιοποιηθεί με την επίκληση του δικαιώματος των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη και επειδή, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, η δημοσιοποίηση «θα έκανε ζημιά στην υπόθεση, που εβρίσκετο ενώπιον του δικαστηρίου».


Στο πόρισμά 144 σελίδων, η Επιτροπή, αφού εξετάζει τις διάφορες επιθεωρήσεις και τα διάφορα ευρήματα που διαπιστώθηκαν για την «ΗΛΙΟΣ» από το ΤΠΑ, κρίνει ότι οι διευθυντές της και ο τότε αναπληρωτής διευθυντής «παρέλειψαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς που θα καθιστούσαν δυνατή την ενημέρωσή τους» και ότι «δεν τύγχαναν ούτε στοιχειώδους ενημέρωσης».

Κατά το πόρισμα, «η αδιαφορία τους ήταν τέτοιου βαθμού που ευχερώς υπολογίζεται ότι θα παράβλαπτε το δημόσιο συμφέρον με τρόπο που να απαιτεί καταδίκη και τιμωρία». Η Επιτροπή, καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «η μαρτυρία αποκαλύπτει την ύπαρξη ποινικής ευθύνης».

Επίσης, ποινικές ευθύνες καταλογίζονται στον Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, στον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Πανταζή, στον διευθυντή πτητικών Γιώργο Κικκίδη και στον αρχιπιλότο της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ. Πρόκειται για τα πρόσωπα, τα οποία απάλλαξε των κατηγοριών το Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Επιτροπή θεωρεί ότι «λόγω της ανεπάρκειας των χειριστών ο κίνδυνος ή το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρής προσωπικής βλάβης σε άλλα άτομα ήταν και προβλεπτός και εμφανής. Πάρα ταύτα η εταιρεία και οι πιο πάνω αξιωματούχοι της αδιαφόρησαν και τον αγνόησαν».

Η στάση τους καταδεικνύει, όπως επισημαίνεται, «τέτοια αδιαφορία για την ζωή και ασφάλεια των άλλων, έτσι που να ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της Πολιτείας και συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί».

Η μαρτυρία αποκαλύπτει, αναφέρεται στο πόρισμα, «και τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από την εταιρεία και από τα πρόσωπα που κατονομάζονται, Δ. Πανταζής, Γ. Κικκίδης, Γ. Στοϊμένοφ και Α. Δράκος».

Η Επιτροπή θεωρεί ότι «όσο πιο σοβαρές είναι οι συνέπειες μιας παράλειψης τόσο πιο μεγαλύτερο είναι και το καθήκον επιμέλειας που πρέπει να επιδεικνύεται».

Όμως, αθώους έκρινε κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας τους κατηγορούμενους για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 121 ανθρώπων.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο
για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον Διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.  Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία. Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφαση του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας».

Η Κυπριακή Δικαιοσύνη δεν είναι Τυφλή. Έχει τα μάτια της ορθάνοικτα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει Ταξικά συμφέροντα. Έβαλε τα συμφέροντα της εταιρείας πάνω απ΄ όλα και αθώωσε δολοφόνους 121 ανθρώπων.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η αστική δικαιοσύνη στην Κύπρο κινείται συντεταγμένα για να απαλλάξει τους υπευθύνους μιας μαζικής δολοφονίας. Θυμίζουμε την αθώωση ουσιαστικά του Προέδρου Χριστόφια και ηγέτη του ΑΚΕΛ, από τις πολιτικές-ποινικές ευθύνες για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση Μαρί και τη δολοφονία 13 αθώων.

Τώρα, βέβαια, ολόκληρο το αστικό σύστημα της Κύπρου, Αριστεροί και Δεξιοί, επιβάλλουν τα σκληρά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, για να σώσουν την «εθνική οικονομία». 

Μια οικονομία που έχει Ιδιωτικά τα Κέρδη, εξασφαλίζοντας την ατιμωρησία για κάθε έγκλημα των εργοδοτών, αλλά κοινωνικοποιεί τα ελλείμματα, δολοφονεί εργάτες, ανεξάρτητα φυλής-εθνικότητας-θρησκεύματος.

Αυτή είναι η σύγχρονη Κυπριακή Δημοκρατία.. Ξέπλυμα χρήματος, διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και λευκής σαρκός, ανάπαυλα όλων των μαφιόζων, ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, σύμμαχος του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ. 

Στο Βωμό του κέρδους και της αστικής=εθνικής ανάπτυξης, όλα Επιτρέπονται!

Καμιά εθνική αυταπάτη, κανένας εθνικός μύθος δε μπορεί να κρύψει το απίστευτο ταξικό χάσμα που μας χωρίζει.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ήταν θέλημα θεού να πέσει το σιδερένιο πουλί... δεν φταίει κανείς και ειδικά οι φραγκάτοι που έχουν την εταιρεία... ΜΠΟΥΑΛΓΚΡΡΡ... ΓΚΑΧΑ..ΦΤΟΥΥ... (εμετός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή