Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!

Ο Frederic G. Kenyon σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το 1889 διορίστηκε στο Βρετανικό Μουσείο, όπου έγινε διευθυντής και ανώτατος βιβλιοθηκάριος το 1909.Ασχολήθηκε συστηματικά με τον βιβλιογραφικό έλεγχο της Καινής Διαθήκης και θεωρείται η μεγαλύτερη αυθεντία στο θέμα αυτό, μας λέει..."Όταν η απόσταση μεταξύ χειρογράφων και χρόνου συγγραφής του βιβλίου είναι πολύ μεγάλη,έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε την αξιοπιστία του.Μα ειδικά για την Καινή Διαθήκη δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία να αμφισβητούμε,ότι το κειμενό της που έχουμε,δεν είναι το ίδιο το πρωτότυπο! Το ζήτημα γνησιότητος των βιβλίων της Κ.Δ. έχει οριστικά λυθεί !"
Kenyon Fr. The Bible and Archaeology,New York 1940,p. 288-289

Ο John Harold Greenlee,ειδικός στην ελληνική γλώσσα της Καινής Διαθήκης,γράφει: "Όταν οι επιστήμονες δέχονται σαν αξιόπιστα και γνήσια τα βιβλία των αρχαίων κλασσικών,τότε έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε ότι: η Καινή Διαθήκη είναι το πιο αξιόπιστο βιβλίο σε όλον τον κόσμο."
Greenlee,J.H.,Introduction to the New Testament Textual Criticism,Grand Rapids 1964,p. 16.

Οστεοθήκη 2.000 ετών από την εποχή της Σταύρωσης;

 

Ένα κουτί (πιθανότατα οστεοθήκη) από ασβεστόλιθο ηλικίας 2.000 ετών, που κατέσχεσαν οι ισραηλινές αρχαιολογικές αρχές από αρχαιοκάπηλους, ίσως αποτελεί ένα στοιχείο για τη Σταύρωση του Ιησού, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.

Το αρχαίο αυτό εύρημα πιστεύεται ότι αποκαλύπτει το σπίτι της οικογένειας του Καϊάφα, ενός από τους δικαστές του Ιησού.
Το αρχαίο εύρημα παραδόθηκε σε ειδικούς του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι οποίοι πιστεύουν πως είναι γνήσιο.

Η σκαλιστή επιγραφή αποκαλύπτει σύμφωνα με τους επιστήμονες κι άλλα ονόματα, τουλάχιστον τριών γενεών και μία πιθανή τοποθεσία της οικογένειας Καϊάφα.
Η πλήρης επιγραφή αναφέρει: «Η Μίριαμ, κόρη του Γέσουα, γιου του Καϊάφα, ιερέα της Mααζιάχ από τη Μπέιτ ‘Ιμρι», το τελευταίο θα μπορούσε να αποτελεί πιθανώς μια γεωγραφική θέση της οικογένειας Καϊάφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.Η οστεοθήκη πιθανότατα προέρχεται από μια τοποθεσία ταφής στην Κοιλάδα του Ιλά, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, εκεί όπου πιστεύεται ότι έγινε η θρυλική μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ.


Η Κοιλάδα του Ιλά, όπου πιστεύεται ότι έγινε η αναμέτρηση Δαβίδ - Γολιάθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου