Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ !!

Άρχισαν οι καταθέσεις κατηγορίας στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Απαλλακτική η μαρτυρία του τμηματάρχη της αντιτρομοκρατικής

«Για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν υπάρχει στοιχείο ότι συμμετείχαν σε κάποια από τις πράξεις που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα», είπε στην κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που εξετάστηκε στη δίκη.

Πρόκειται για τον τμηματάρχη της αντιτρομοκρατικής κ. Παπαθανασάκη , ο οποίος διευκρίνισε ότι η υπηρεσία του κατέγραψε μόνο περιστατικά. Με την κατάθεσή του ουσιαστικά ο μάρτυρας πριόνισε ποινικές ευθύνες που αποδίδονται στους κατηγορούμενους από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Ο ίδιος μάρτυρας είπε ακόμα ότι οι επιτηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία του δεν ήταν σχολαστικές . Για τον Σαρ. Νικητόπουλο ο μάρτυρας κατηγορίας αποδείχθηκε ... μάρτυρας υπεράσπισης συνομολογώντας ότι στο σπίτι του εντοπίστηκε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο , το οποίο δεν είχε ύποπτες επαφές ,ούτε εξερχόμενες κλήσεις, ενώ με βάση όσα είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσθεσε ότι δεν έχει βρεθεί ούτε άλλο εργαστηριακό εύρημα επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο.


Τέλος, σε ό,τι αφορά τον μοναδικό κατηγορούμενο ο οποίος παραμένει κρατούμενος,τον Κώστα Κάτσενο ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είχαν πληροφορίες ότι είχε επαφή με την οργάνωση , ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία παράνομη ενέργεια.
Η δίκη συνεχίζεται την άλλη Δευτέρα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων κατηγορίας.

Τα «πάνω- κάτω» έφερε η κατάθεση Παπαθανασάκη στη δίκη του Επαν. Αγώνα

Ανατρεπτική για τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην δίκη των οκτώ κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» ήταν η κατάθεση στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας-τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής κ. Παπαθανασάκης έφερε τα πάνω -κάτω στην δίκη λέγοντας χαρακτηριστικά «για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι συμμετείχαν σε κάποια πράξη που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κ. Γουρνάς -που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης- Χρ. Κορτέσης, Βαγγ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μαρία Μπεραχά.

Ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής - ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η υπηρεσία κατέγραψε μόνο περιστατικά», φράση που επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεση του.
Όπως μάλιστα υποστήριξε ο μάρτυρας «μέχρι και τις προσαγωγές, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη υπόπτων».

Στις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Δημ. Κατσαρή (παρίσταται για τον Σαρ.Νικητόπουλο) ότι η προανακριτική κατάθεση του μάρτυρα και το διαβιβαστικό που συνέταξε η υπηρεσία του, «έστειλαν ανθρώπους στην φυλακή» ο μάρτυρας αρνήθηκε κάθε ευθύνη, παραπέμποντας στην κρίση των εισαγγελικών αρχών, για το ποιοι κάθονται στο εδώλιο.

Η υπεράσπιση έθεσε θέμα για την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, υποστηρίζοντας πως είχε ασκήσει προανακριτικά καθήκοντα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι δεν είναι νόμιμη η κατάθεση του.

Το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής τόνισε στο δικαστήριο ότι από τις παρακολουθήσεις που έκανε η υπηρεσία του δεν προέκυψε ενέργεια που «να προϊδέαζε κάτι» και καμία μεμπτή ή παράνομη ενέργεια για κανέναν από τους κατηγορούμενους. Είπε, επίσης, ότι υπήρξε μόνο μία συνομιλία, που επίσης δεν δείχνει καθαρά ότι υπήρξε συναπόφαση για κάποια πιθανή ενέργεια, αλλά προκύπτει εμμέσως ότι πιθανώς ετοιμαζόταν «χτύπημα».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Παπαθανασάκη υπήρξαν αντιδράσεις κατηγορουμένων με πρώτη αυτή του Νίκου Μαζιώτη. «Το δικαστήριο δεν ερευνά τη βασιμότητα των όσων κατατέθηκαν, αλλά ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις και αξιολογήσεις του μάρτυρα», είπε. Ο Σαρ. Νικητόπουλος σχολίασε την κατάθεση λέγοντας πως «διαρκώς η υπηρεσία προσπαθεί να δημιουργήσει
εντυπώσεις».

1 σχόλιο:

  1. Τα ' παμε και τα ξανάπαμε για το βρωμερό δικαστικοεισαγγελικό κατεστημένο... Εις Θάνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή