Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

βρείτε τις διαφορές.....


Ετσι είναι η «δικαιοσύνη» για τα "δικά τους παιδιά"..

Λάδι βγήκαν οι μπάτσοι που βασάνισαν απάνθρωπα Αφγανούς μετανάστες. Στα «ψιλά» εφημερίδας διαβάζουμε: « Απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών από το Μεικτό Ορκωτό οι δύο αστυνομικοί του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για την υπόθεση βασανισμού Αφγανών προσφύγων το Δεκέμβρη του 2004».

Ας ξετυλίξουμε μια ακόμα ιστορία κτηνώδικης μπατσάδικης βίας που ξεκίνησε από τον Δεκέμβρη του 2004 και είχε θύμα μετανάστες. Τότε οι μπάτσοι αναζητώντας έναν Αφγανό που είχε αποδράσει κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, εξαπέλυσαν μαζί με ειδικούς φρουρούς ανθρωποκυνηγητό μπουκάροντας σε σπίτια όπου έμειναν Αφγανοί τους οποίους ξυλοκοπούσαν και βασάνιζαν με σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες για τον συμπατριώτη τους που είχε δραπετεύσει. Εκτός απ’ αυτό συνέλαβαν αρκετούς Αφγανούς, τους οδήγησαν στο κτήριο που στεγάζονται τα μπατσογούρουνα και
τους βασάνισαν συστηματικά

 Τα θύματα προσέφυγαν σε συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα προστασίας προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει δημοσιότητα και να αναγκαστεί ένας εισαγγελέας να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ενός αστυνομικού και ενός ειδικού φρουρού «για πράξεις βασανιστηρίων από αστυνομικούς που αυτοβούλως σφετερίστηκαν καθήκοντα ανάκρισης και εξέτασης αξιοποίνων πράξεων κατά συρροή και διακεκριμένης απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συρροή». Δεν είχε περιθώρια να κάνει διαφορετικά, ο εισαγγελέας, αφού είχαν διαπιστωθεί, από εξειδικευμένο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Βασανιστηρίων, τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια και η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υπέστησαν τα θύματα και υπήρχαν οι σχετικές καταθέσεις. 

Πρωτόδικα το δικαστήριο που έγινε το 2009 είχε καταδικάσει τους δύο κατηγορούμενους μπάτσους  με την πλημμεληματική διάταξη του άρθρου 137Α παρ. 3 για αδικήματα σωματικών κακώσεων και βλαβών, που συνιστούν προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε βάρος 2 Αφγανών προσφύγων και για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων 5 μεταναστών. Καταδικάστηκαν σε 5,5 χρόνια φυλακή.  Δεν κάθισαν ούτε μέρα στην φυλακή   αφού τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα, λόγω της έφεσης που άσκησαν.

Χτες δικάστηκε η έφεση τους από το Μεικτό Ορκωτό και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να απαλλαγούν «λόγω αμφιβολιών».
Ετσι είναι η «δικαιοσύνη» για τα δικά τους παιδιά. Κάτι ήξερε ο Μητσοτάκης όταν έλεγε απευθυνόμενος στους μπάτσους: «Το κράτος είστε εσείς».


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3648.html

1 σχόλιο:

  1. αυτά είναι τα σημαντικά κύριοι...
    είναι έξω από την πόρτα μας και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κυκλοφορούμε μαζί...
    οι μικρόκοσμοι αργότερα...
    τώρα πρέπει να οργανωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή