Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ετοιμάζουν πογκρόμ οι τρισάθλιοι υπάνθρωποι...


«Το οφείλουμε στους πολίτες»
Επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου της Αθήνας, δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος


Αθήνα
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να ανακόψει άμεσα την πορεία απαξίωσης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του έργου «Ξανα-σκέψου την Αθήνα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου της Αθήνας, καθώς είναι το πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό και επειδή «το οφείλουμε στους πολίτες, των οποίων η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται συνεχώς».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ευρωπαϊκός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Re-think Athens» για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση.

Πρόκειται για έργο βάσει του οποίου με άξονα την Πανεπιστημίου η οποία θα μετατραπεί σε φιλικό προς τον πεζό και το ποδηλάτη λεωφόρο, συνδέονται τα μουσεία με το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, με σκοπό τη δημιουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο οποίο «κυκλοφορεί» η ασχήμια, η παραίτηση, η εγκατάλειψη και η ερήμωση, είναι αναγκαία, τόνισε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η πρόταση για την ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας αποτελεί ταυτόχρονα και πρόταση ανάπλασης της συνείδησής μας. «Θα δώσουμε τα πάντα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου» είπε.

«Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, οποιαδήποτε προσπάθεια θα είναι υπονομευμένη» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι «αν δεν λυθεί ταχέως το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που επιβαρύνει την κατάσταση και τροφοδοτεί όλα τα εγκληματικά δίκτυα, δεν βλέπω λύση».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε, τέλος, ότι για τον δήμο Αθηναίων είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα η οικονομική επανεκκίνηση και η ανάκτηση συνθηκών ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για συνθήκες ερήμωσης στο κέντρο της Αθήνας έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Μ.Βορίδης, τις οποίες απέδωσε στην παράνομη μετανάστευση, την εγκληματικότητα, τις συνεχείς διαδηλώσεις και την πολιτική βία που συνδέεται με καταστροφές. Ο κ. Βορίδης είπε ότι το ζήτημα είναι αν μπορούμε να περιορίσουμε την εγκληματικότητα, διαμορφώνοντας ένα διαφορετικό αστικό τοπίο και υποστήριξε ότι η καλά, μεταξύ άλλων, φωταγωγημένη πόλη αποθαρρύνει την εγκληματικότητα.

«Μαγικές λύσεις, δεν υπάρχουν, απαιτούνται σχέδιο και πρωτοβουλίες» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος εν τάχει τόσο στις επιτόπιες παρεμβάσεις του υπουργείου, όσο και στις μεγάλες παρεμβάσεις, όπως η πρόταση για το Ρυθμιστικό της Αθήνας που θα παρουσιαστεί σύντομα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενέταξε στις μεγάλες παρεμβάσεις το σχέδιο για το Κέντρο, μαζί με εκείνα για την αξιοποίηση του Ελληνικού και τις παρεμβάσεις στο Φαληρικό Δέλτα και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση, που αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργείου για τον διαγωνισμό για το κέντρο.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή του Πέτρου Ευθυμίου, μέσω του οποίου, όπως είπε, «πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας επαφή με την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη».

Στην εκδήλωση, στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιώργος Νικητιάδης, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις «γενικές γραμμές» του σχεδίου παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Τουρνικιώτης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά, όπως είπε, «κόλλησε πίσω από μια διαδήλωση και δεν κατάφερε να φθάσει έγκαιρα».

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231187508 

1 σχόλιο:

  1. α ρε απατεώνες !! πάλι μίζες ρε πούστηδες ??

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ !!

    ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή