Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ξεσηκωμός για καλύτερη ζωή

Σύντροφοι. Είναι η ώρα των πράξεων. Θα διαδηλώσουμε όπως έχουμε δικαίωμα και καθήκον. Θα αντισταθούμε και σε αυτή την τυραννία.
Η Αριστερά κέρδισε μια σημαντική νίκη. Κοιτάτε την πρόοδο που σημείωσε ο λαός χάρη στους αγώνες: Οι πλουτοκράτες φοβούνται. Για πρώτη φορά οχυρώνονται και παίρνουν μέτρα που τους απαξιώνουν κι άλλο στα μάτια του κόσμου. Οι κάτοικοι της πόλης που μένω, κοιτούσαν τα ΜΑΤ, τους κλειστούς δρόμους , κουνούσαν το κεφάλι, λέγοντας ειρωνικά λόγια. Πόλεις δεν στήνουν πια εξέδρες. Οι μαθητές αποδοκίμασαν με τον τρόπο τους το σύστημα. Ούτε ένας δε γύρισε να τους κοιτάξει. Η περιφρόνηση, πολιτικά, πονά περισσότερο και από ακρωτηριασμό.
Έχασαν. Οι παρελάσεις, με τον τρόπο που έγιναν, προκάλεσαν τη θυμηδία των ξένων ΜΜΕ. Κυρίως όμως εξόργισαν ακόμα και τους πιο μετριοπαθείς πολίτες, που βλέπουν το είδος της αστικής «δημοκρατίας» με τα ίδια τους τα μάτια. Σήμερα, η νίκη θα είναι του λαϊκού κινήματος. Τα σχέδια των δουλικών έχουν κενά. Δεν θα μας σταματήσουν. Για πρώτη φορά, δεν πήγαν αστυνομικοί στην Αθήνα για ενίσχυση από κοντινές πόλεις, όπως η Πάτρα. Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι αρνούνται να παίξουν τα παιχνίδι των πατριδοκάπηλων. Δίνουν στην επανάσταση των παλαιότερων γενεών το αληθινό της νόημα: Ξεσηκωμός για καλύτερη ζωή.
Μην ξεχάσετε την αλλαγή ώρας. Γιατί αυτή είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Εμείς.
Καλή αντάμωση. Στη διαδήλωση. 


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

1 σχόλιο: