Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τι είναι ο εθνικισμός

Εθνικισμός , η ιδεολογία του μικροαστού. Ένα μείγμα από φασιστικές και ρατσιστικές δοξασίες που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα πιο καθυστερημένα κεφάλια. Σε συνθήκες φτωχοποίησης και μιζέριας όπου το άγχος για το αύριο μεγαλώνει κάθε μέρα , αναπτύσσεται ο φασισμός-εθνικισμός.
Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και πραγματικής γνώσης εγκλωβίζει ένα μέρος της κοινωνίας που νιώθει να έλκεται από τις εθνικιστικές κραυγές.
 Η ευκολία του εχθρού "απέξω" του "άλλου" που φταίει για όλα τα κακά μας , είναι η εύκολη λύση για όποιον ψάχνει για "εύκολες λύσεις" και αρνείται να δεί την πραγματικότητα, την τοξική ΤΑΞΙΚΗ πραγματικότητα. Για όλα φταίνε οι άπλυτοι βρωμιάρηδες που ήρθαν απέξω ή οι εγχώριοι βρωμιάρηδες (αριστερά και πέρα) που σαμποτάρουν την χώρα(αυτά τα λέει και η "δημοκρατική"δεξιά τελευταία!). Για να ολοκληρωθεί το εθνικιστικό παραλήρημα χρειάζεται εκτός απο δράκο και πριγκίπισσα...αυτό βρίσκεται στο φαντασιακό του εθνικισμού για το "έθνος". Ιστορίες για αγρίους για το μεγαλείο των προγόνων όλο δόξα και μεγάλα ιδανικά , βασιλιάδες που αγαπούσαν το λαό και τούμπαλιν και όλοι αδελφωμένοι τραβούσαν...οι εχθροί είναι απόξω...
Ποιά αφεντικά, ποιοί εργαζόμενοι-σκλάβοι! ποιά εκμετάλλευση! , οι άλλοι φταίνε , οι τούρκοι , οι βρωμιάρηδες στην γωνία , οι αναρχικοί , οι αριστεροί όλοι οι άλλοι τέλος πάντων εκτός από τους πραγματικούς ενόχους.
Υπάρχουν μυαλά και αυτιά που ακούνε ευχάριστα τέτοιες απόψεις , αρκετοί είναι πλανεμένοι και δέσμιοι της αμορφωσιάς τους και της ανύπαρκτης ταξικής συνείδησης και όταν καταλάβουν το αποκρουστικό πρόσωπο του εθνικισμού θα του γυρίσουν την πλάτη , αυτοί όμως που ασπάζονται τις ρατσιστικές και εθνικιστικές ιδέες δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των ανθρώπων.
Αυτόι ήταν πάντα απέναντι από τον λαό και τους αγώνες του, κάποτε ήταν συνεργάτες των γερμανών , μετά παρακρατικοί και χουντικοί , τώρα εθνικιστές , όποια "κουκούλα" και να φορέσουν θα είναι πάντα ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .Ως γνωστόν ο πατριωτισμός είναι η βιτρίνα πίσω από την οποία η εξουσία φτιάχνει δολοφόνους για να σκοτώσει τον λαό και τέτοιοι ήταν πάντα οι εθνικιστές-φασίστες, δολοφόνοι του λαού και γλύφτες της εξουσίας και των αφεντικών ,πάντα έτοιμοι να βγούν απο την σκιά για να χτυπήσουν πισώπλατα και επειδή είναι αποκρουστικοί μιλάνε για πατριωτισμό!!!

Τι να ξέρει ο χίτης, ο προδότης , ο τραμπούκος των αφεντικών από πατρίδα!
Όταν ο λαός πάρει ξανά την εξουσία στα χέρια του θα του μάθει τι πάει να πεί πατρίδα!

3 σχόλια:

  1. προσκυνάω σύντροφε!
    & προσυπογράφω! εύγε!

    δικιά μας η πατρίδα ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
    γαμημένοι ρουφιάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είσ' ωραίος !!

    τελικά μόνο το κεφάλαιο και οι φασιστοπροδότες δεν έχουνε πατρίδα !!

    όλοι οι άλλοι έχουν !!

    ΠΙΣΩ ΥΠΟΖΩΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάρτε και μια επισύναψη που θυμήθηκα:http://papaflesa.blogspot.com/2012/02/blog-post_6713.html

    ΠΙΣΩΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή