Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εκλογές και κατασταλτικοί μηχανισμοί. (Βίντεο με τον Τζιμάκο)

«Η χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών από διαδηλωτές, στη διάρκεια επεισοδίων, μπαίνουν στο "στόχαστρο" των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αξιωματούχοι αναζητούν νομική "φόρμουλα" προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν τέτοιου είδους μάσκες αφού όπως αναφέρουν "τους κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτικούς σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων". Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι "οι αντιεξουσιαστές που φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα χημικά που ρίχνει η Αστυνομία, δεν υποχωρούν, πετροβολούν διαρκώς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών αφού πλέον οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα"… Γι αυτό λοιπόν εξετάζεται η δημιουργία ενός αντίστοιχου νέου νομοθετικού πλαισίου με "στόχευση" αυτήν τη φορά, τις αντιασφυξιογόνες μάσκες».
Τα παραπάνω γράφει ανάμεσα σε άλλα σε σημερινό του ρεπορτάζ το «Βήμα».

 Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν ότι έρχονται άγριες μέρες αφού άσχετα τι είδους κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές η νέα αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων, σφαγιασμού του λαϊκού εισοδήματος είναι προαποφασισμένη.

Επιδιώκουν, λοιπόν, να θωρακίσουν το οπλοστάσιο τους με καινούργιους «νόμους και διατάγματα». Οπου δεν φτάνει το γλομπ του μπάτσου πρέπει να κάνει παρουσία η τήβεννος του δικαστή. Μπαμπούλας για ακόμα μια φορά παρουσιάζονται οι αντιεξουσιαστές.

Είναι φανερό ότι οι μπάτσοι στο έγγραφο τους περιγράφουν εικόνες απ’ το μέλλον (που πιστεύουμε
δεν θα είναι τόσο μακρινό).
Μέχρι τώρα ούτε διαδηλωτές υπήρξαν να φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ οι «συγκρούσεις σώμα με σώμα» μεταξύ διαδηλωτών και μπάτσων συμβαίνουν πολύ σπάνια.

Το γεγονός είναι πάντως ότι και τα επιτελεία των μπάτσων μαζί με το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι τρομοκρατημένα. Μπορεί μέχρι τώρα η λαϊκή αντεπίθεση μπροστά στην βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας να μην ήταν ούτε τόσο μαζική και δυναμική όσο απαιτούν οι καιροί, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα.
Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Μια έκρηξη του μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το αστικό πολιτικό σύστημα. Και αυτό οι στυλοβάτες του συστήματος το γνωρίζουν και παίρνουν τα μέτρα τους.



 
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3445.html

1 σχόλιο: