Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Νίκο Μαζιώτη

Ο επαναστάτης Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη, σοβαρά τραυματισμένος. Για τις συνθήκες της σύλληψής του αρμόδιος να μιλήσει είναι ο ίδιος και είναι σίγουρο ότι θα μιλήσει, μόλις μπορέσει, γιατί ο Ν. Μαζιώτης πάντοτε αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση του. Το έχει αποδείξει περισσότερες από μία φορές.

Το μόνο που πρέπει να πούμε εμείς, απαντώντας στα παπαγαλάκια του αστικού Τύπου, που έσπευσαν να εξαπολύσουν έναν οχετό τρομοϋστερίας, μιλώντας για «απόπειρα ληστείας» και για «τυφλή σύγκρουση με χειροβομβίδες», είναι πως ο Ν. Μαζιώτης ποτέ δε θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή ανυποψίαστων περαστικών. Ολόκληρη η δράση του Επαναστατικού Αγώνα αποκαλύπτει ιδιαίτερη μέριμνα για να μην πάθουν τίποτα απλοί άνθρωποι που δεν αποτελούσαν στόχους της οργάνωσης.

Κι όταν τραυματίστηκαν ή κινδύνεψαν άνθρωποι, αυτό συνέβη λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας της Αστυνομίας, όπως έγινε κατά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, για την οποία η οργάνωση έκανε επανειλημμένα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Αλλη φορά, τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν στην ακύρωση της ενέργειάς τους, προκειμένου να μην κινδυνέψουν άνθρωποι που δεν ήταν στόχοι τους, όπως συνέβη με τη βόμβα κατά Βουλγαράκη, που πυροδοτήθηκε πρόωρα, όταν πλησίαζε σ’ αυτήν ο αστυνομικός με το σκύλο-ανιχνευτή. Ο ίδιος ο αστυνομικός κατέθεσε στη δίκη του ΕΑ, ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να τον είχαν τινάξει στον αέρα,
αλλά φρόντισαν να πυροδοτήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό πριν αυτός φτάσει και ενόσω βρισκόταν προφυλαγμένος ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Οσοι παρακολουθήσαμε αυτή τη δίκη, είδαμε τον αγώνα που έδωσαν τα μέλη του ΕΑ για ν’ αποδείξουν ότι έπαιρναν όλα τα μέτρα για να μην κινδυνέψουν άσχετοι άνθρωποι, γεγονός που αναγνώρισαν και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, θα πρέπει η αστυνομία να εξηγήσει γιατί έστησε πιστολίδι σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας. Ο πόθος τους να συλλάβουν τον Ν. Μαζιώτη τους οδήγησε στο ν’ αντιμετωπίσουν τον κόσμο ως δικαιολογημένες «παράπλευρές απώλειες». Αυτή είναι η τεράστια διαφορά ηθικής ανάμεσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους και στις οργανώσεις ένοπλης επαναστατικής αντιβίας.

Ο ελληνικός λαός ουδέποτε αισθάνθηκε κίνδυνο από τη δράση αγωνιστών όπως ο Ν. Μαζιώτης και οργανώσεων όπως ο Επαναστατικός Αγώνας. Στόχοι των οργανώσεων και των αγωνιστών τους ήταν πάντοτε τα άντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, στα οποία αποφασίζονται τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός ξέρει πως ληστές, εγκληματίες, αιματορουφήχτρες δεν είναι ο Μαζιώτης και οι σύντροφοί του, αλλά οι τραπεζίτες, οι καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και τα τσιράκια του.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος Μαζιώτης θα αντιμετωπίσει και πάλι με ψηλά το κεφάλι τους διώκτες του. Με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια του επαναστάτη που αντιμάχεται τον καπιταλισμό. Κάθε επαναστάτης, κάθε αγωνιστής, κάθε έντιμος άνθρωπος πρέπει να σταθεί στο πλευρό του, εκφράζοντας ανοιχτά και θαρρετά την αλληλεγγύη του.

ΥΓ: Προειδοποιούμε τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού» να μη τολμήσουν να επαναλάβουν το έγκλημα που έκαναν σε βάρος του Σάββα Ξηρού. Να σεβαστούν τον όρκο τους και όσα επιτάσσουν οι αρχές της βιοηθικής και οι διεθνείς συμβάσεις.

ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22001.Αλληλεγγύη-στον-αγωνιστή-Νίκο-Μαζιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου