Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τραγικά απαράδεκτη ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia για την σφαγή στην Γάζα

Τραγικά απαράδεκτη η ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Athens Indymedia η οποία απευθύνεται στους χρήστες του μέσου με τίτλο «Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους».
Στην κυριολεξία είναι εξωφρενική η πολιτική των ίσων αποστάσεων που προσπαθεί να περάσει ανάμεσα σε ένα κράτος-κατακτητή υπερεξοπλισμένο αμερικανοχρηματοδοτούμενο και αμερικανοϋποστηριζόμενο που η  δολοφονική του μηχανή σκορπά θάνατο και όλεθρο και στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται με «σφεντόνες».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Indy (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):


«Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην

ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα,  αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθύνονται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.

Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση».

Οι θλιβεροί συντάκτες αυτού του κατάπτυστου κειμένου σου δίνουν την αίσθηση ότι ζήλεψαν τις σχετικές τοποθετήσεις αρθρογράφων της «Καθημερινής»Για ποια «στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών» μιλάτε ρε τρισμέγιστοι; Εδώ για χρόνια οι σιωνιστές έχουν πολιορκήσει ένα ολόκληρο έθνος στη Γάζα και στερούν απ’ τον Παλαιστινιακό  λαό απ' τα πάντα. Δεν μπόρεσαν όμως να του στερήσουν το όραμα μιας ελεύθερης παλαιστινιακής πατρίδας, όσους πολέμους, γενοκτονίες, καταστροφές και να του έκαναν.

«Οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθύνονται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού», μας γράφατε. Πάτε καλά; Τι θα έπρεπε να κάνουν οι Παλαιστίνιοι, Να παρακολουθούν μοιρολατρικά την εξόντωσή τους; Δεν έχει το δικαίωμα ένας λαός που δέχεται εισβολή από κατακτητή να αντισταθεί; Και τι σημαίνει ότι χάνουν την ζωή τους Ισραηλινοί στρατιώτες; Είναι όργανα μιας δολοφονικής μηχανής και η αντίσταση στην εισβολή είναι ο μόνος δρόμος που έχουν οι Παλαιστίνιοι για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και την ελπίδα ότι κάποτε θα ζουν σε  μια λεύτερη πατρίδα. Με την «λογική» σας θα έπρεπε να είναι κατακριτέοι και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ που σκότωναν τους Γερμανούς κατακτητές.

Καλά είναι τα πασιφιστικά κηρύγματα του τύπου «η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν», αλλά εδώ έχουμε έναν άδικο πόλεμο, με τις Ισραηλινές δυνάμεις να δολοφονούν εκατοντάδες άμαχου πληθυσμού, και έναν μαρτυρικό λαό που έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ισες αποστάσεις δεν χωρούν.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/07/indymedia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου