Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σοφία Σακοράφα: Δεν συνυπογράφω ψήφισμα που δίνει ελαφρυντικά στον Ισραηλινό κατακτητή και αμνηστεύει όλα τα ειδεχθή εγκλήματα του

«Η απάντηση στη κατοχή είναι ο αγώνας όλων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία»

Με γραπτή δήλωση της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αιτιολόγησε την αρνητική της ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη "Κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης".

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Σακοράφα, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των ελεύθερων ανθρώπων να στηρίζουν με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα τον αγώνα των λαών για ελευθερία και ανεξαρτησία. Γι΄αυτό αρνείται να δώσει το παραμικρό ελαφρυντικό στον κατακτητή και να συνυπογράψει ένα ψήφισμα που χαρακτηρίζει κάθε Παλαιστίνιο που αγωνίζεται για την ελευθερία, τρομοκράτη, αμνηστεύοντας παράλληλα τον Ισραηλινό
κατακτητή για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα του.

Η γραπτή αιτιολόγηση της ψήφου της κ. Σακοράφα, έχει ως εξής:

«Ο αγώνας κάθε λαού ενάντια στον Κατακτητή για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του είναι ο πιο ιερός και αδιαπραγμάτευτος.

Υποχρέωση και καθήκον όλων των ελεύθερων ανθρώπων και στο μέγιστο βαθμό όσων χρωστάμε την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας σήμερα στους αγώνες και στις θυσίες των προγόνων μας, είναι να στηρίζουμε με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα τον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία των λαών.

Αρνούμαι να δώσω το παραμικρό ελαφρυντικό στον οποιονδήποτε κατακτητή.

Αρνούμαι να υποστείλω έστω και κατ' ελάχιστον την αμέριστη υποστήριξη μου σε όσους μάχονται για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Αρνούμαι να συνυπογράψω ένα ψήφισμα που χαρακτηρίζει κάθε Παλαιστίνιο, που αγωνίζεται για την ελευθερία του, τρομοκράτη και βαφτίζει τον Ισραηλινό κατακτητή ως αμυνόμενο, αμνηστεύοντας τον για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα του».

Σοφία Σακοράφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου