Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

καταγγέλω τον θηλυκό σεξισμό....νισάφι πια !!




Γ. Βαρουφάκης, οικονομολόγος: «Η πτώχευση είναι πραγματικότητα»

 Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, οι τράπεζές της επίσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Βαρουφάκης.
 Η λύση, κατά την άποψή του, βρίσκεται στην άρνηση αποπληρωμής του ομολόγου που λήγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για την περίφημη επιμήκυνση εκτιμά ότι καθιστά την πτώχευση πιο σίγουρη.
Αναλύει πώς η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βγει από την κρίση και επιμένει ότι «το πουλόβερ θα ξηλωθεί γρήγορα», μόλις η πρώτη χώρα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη. Είναι έντονα επικριτικός απέναντι στα «επιτεύγματα» της...
κυβέρνησης Παπαδήμου-Βενιζέλου, ενώ λέει πολλά και για την υπόθεση Σάλλα.


Εκτιμάτε, κ. Βαρουφάκη, ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό των επερχόμενων γερμανικών εκλογών;
Εκτιμώ ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό της άρνησης του γεγονότος ότι δομήθηκε με τρόπο που δεν μπορούσε να αντέξει μια μεγάλη χρηματοπιστωτική κατάρρευση όπως εκείνη του 2008. Ιδίως οι πλεονασματικές χώρες εντός της Ευρωζώνης, και όχι μόνο η Γερμανία, πίστεψαν ότι ήταν δυνατόν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα από την εξαφάνιση των συναλλαγματικών αυξομειώσεων με την περιφέρεια χωρίς να δημιουργηθεί, παράλληλα, ένας ικανός μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων. Τώρα που αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και ότι ο μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιβίωση της Ευρωζώνης, δεν είναι διατεθειμένοι να τον δημιουργήσουν, προτιμώντας σε τελική ανάλυση τη διάλυσή της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ορίζοντας που δημιουργούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ομοσπονδιακή

την ίδια ώρα στο δημοτικό συμβούλιο....

Πανικός έγινε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο όταν μετά από εισήγηση του κ. Κεχρή συζητήθηκε το θέμα της δασοπροστασίας και η δυσκολία συνένωσης των εθελοντικών ομάδων Χολαργού και Παπάγου.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος αμφισβήτησε γνωστή δαπάνη που έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια εθελοντές του Χολαργού. Όταν λοιπόν ο αρχηγός της ομάδας του Χολαργού κ. Χατζηεμανουήλ διέψευσε τον κ. Ξύδη η συζήτηση πήρε άλλες διαστάσεις. Επιπλέον, εντύπωση έκανε στους παρευρισκομένους το γεγονός ότι ζητήθηκε από εθελοντή να μην αποκαλεί τον κ. Ξύδη με το επώνυμό του αλλά να χρησιμοποιεί τον τίτλο του δημάρχου κατά την τοποθέτησή του....

Η... λιτανεία των Χρυσαυγιτών υπό την ανοχή της Αστυνομίας!

Μπάτσοι,παπάδες,στρατός και νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Στην ταλαιπωρημένη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα, χθες Παρασκευή, η λιτανεία των πιστών για τον Άγιο, μετατράπηκε σε πορεία Χρυσαυγιτών που μοίραζαν φάπες, υπό την ανοχή της Αστυνομίας που ίσως και να το απολάμβανε....

Γράφει ο Αυτόπτης
Στην ταλαιπωρημένη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα, χθες Παρασκευή, η λιτανεία των πιστών για τον Άγιο, μετατράπηκε σε πορεία Χρυσαυγιτών που μοίραζαν φάπες, υπό την ανοχή της Αστυνομίας που ίσως και να το απολάμβανε!

Έτυχε χθες το απόγευμα, ήταν γύρω στις 20:00, να περάσω από την ταλαιπωρημένη γειτονία του Αγίου Παντελεήμονα.

O Σύριζα για το ξεπούλημα της ΑΤΕ στον Σάλα (Βίντεο) και ένα σχετικό άρθρο του Λ. Βατικιώτη.

Ενδιαφέρον έχει το βίντεο που παραθέτουμε για τα όσα διαδραματίζονται με το ξεπούλημα από την μνημονική κυβέρνηση, στον Σάλα, της Αγροτικής Τράπεζας «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο, σε μια ληστεία τραπέζης. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο που γίνεται εν κρυπτώ, σε αποφάσεις που δεν λαμβάνονται στην βουλή των Ελλήνων, σε αποφάσεις που λαμβάνονται στην σκιά, και είμαστε αποφασισμένοι αυτό το πέπλο της σιωπής και της συγκάλυψης να το ξεσκεπάσουμε και να το αποκαλύψουμε» ήταν η δήλωση του Α. Τσίπρα, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν στην βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, με αντικείμενο την εκποίηση της ΑΤΕ, είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικά και τα παρακολουθούμε στο βίντεο.



Αντι για δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε το άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Unfollw που κυκλοφορεί:

Το πελατειακό κράτος είναι εδώ. Δουλεύει για τον Σάλα.

Σε οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο ολκής εξελίσσεται η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής 27 Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδας που επιβεβαιώνουν την

ΠΡΟΣΟΧΗ: περιπλανώμενο σκατό !!

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιοδεύοντας στον Νομό Φλώρινας αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ερυωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία».

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη «να ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι."


ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ.....ΜΙΑ ΜΑΖΑ.....ΜΙΑ ΨΥΧΗ
ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ !! 


Στο 1,2 εκ. ευρώ η… ιερά απάτη των Φαρσάλων
Κομπίνα που ξεπερνάει το 1.200.000 ευρώ και στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από εκατόν ογδόντα άτομα είχε στηθεί με «δωρεές-μαϊμού» σε εκκλησίες στα Φάρσαλα.

Εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι ιερείς ναών και μονών στις οποίες γίνονταν δεκάδες δωρεές κάθε χρόνο, λογιστές της περιοχής που λειτουργούσαν περίπου ως μεσάζοντες και εύποροι πολίτες της Θεσσαλίας, που μέσω αυτού του καλοσχεδιασμένου κόλπου κέρδιζαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φοροαπαλλαγή από το Δημόσιο.

όλα εξηγούνται !!

Λεφτά δεν έχουμε αλλά είμαστε πλούσιοι σε τηλεοράσεις....


Διεθνής έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, έδειξε ότι τέσσερις στους πέντε καταναλωτές στη χώρα μας διαθέτουν ήδη τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές συσκευές, παρόλα αυτά κάνουν σχέδια, ώστε τα επόμενα να αγοράσουν μία καινούρια.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρίας Toshiba:
-Περίπου το 81% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα έχουν τουλάχιστον δύο τηλεοράσεις στο σπίτι τους. Περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν οι καταναλωτές που έχουν υψηλότερο εισόδημα. Οι τηλεοράσεις που διαθέτουν οι Έλληνες, ανά κατηγορία προϊόντος, είναι CRT (40%), LCD (38%), LED (9%) κ.α.

-Περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν να αγοράσουν καινούρια συσκευή μέσα στην επόμενη τριετία, με το 28% να δηλώνει ότι θα αγοράσει νέα συσκευή στους επόμενους 12 μήνες. Αυτοί που σκοπεύουν να αγοράσουν καινούρια τηλεόραση μέσα στον επόμενο χρόνο είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό κάτοχοι LED (31%), και διαθέτουν σχετικά υψηλό εισόδημα (1.500 - 2 .500 ευρώ μηνιαίως σε ποσοστό 34% ή πάνω από 2.501 ευρώ σε ποσοστό 31%).

Μεξικό: Μήνυμα των Ζαπατίστας του San Marcos Avilés

 MHNYMA ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ SAN MARCOS AVILÉS

 Παρακαλούμε να διαδοθεί και να κυκλοφορήσει

 Συντρόφισσες και σύντροφοι στον κόσμο.

 Έχετε μια δυνατή αγκαλιά εκ μέρους του Κινήματος για Δικαιοσύνη στο El Barrio, από την Άλλη Καμπάνια της Νέας Υόρκης.
Από αυτό το μέσο σας κάνουμε γνωστό ένα νέο και εξαιρετικά επείγον βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκ μέρους των Ζαπατίστας της αντιστεκόμενης κοινότητας San Marcos Avilés.

 Σ’ αυτό το μήνυμα οι αδερφοί και οι αδερφές μας της συγκεκριμένης κοινότητας της Τσιάπας μας διηγούνται με λέξεις και πρόσωπα γεμάτα συγκίνηση και οργή την ιστορία του εφιάλτη που ζουν αυτή τη στιγμή. Αυτός ο εφιάλτης ξεκίνησε αφού άνοιξε το αυτόνομο σχολείο τους το 2010. Κυρίως καταγγέλουν τις συνεχείς επιθέσεις και τον τρόμο που διαιωνίζουν οι ομάδες κρούσης που είναι τμήμα και το χέρι των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων στην περιοχή. Αυτοί προσπαθούν να συντρίψουν το Ζαπατίστικο κίνημα και τον αγώνα του για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αυτονομία.

 Επιπλέον, σ’ αυτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες Ζαπατίστας του San Marcos Avilés, στέλνουν σ’ όλο τον κόσμο μηνύματα που απευθύνονται ιδιαίτερα, στις γυναίκες,

Ιαπωνία: Χιλιάδες αποκλείουν το κυνοβούλιο ενάντια στην πυρηνική ενέργεια

http://www.commondreams.org/headline/2012/07/29



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν ανθρώπινη αλυσίδα και περικύκλωσαν το Ιαπωνικό κυνοβούλιο την περασμένη Κυριακή στην τελευταία από τις μαζικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται αμείωτες με σκοπό την πλήρη διακοπή της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην χώρα.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τον αποκλεισμό των γραφείων της Tokyo Electric Power Co εταιρίας που ευθύνεται για το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά από αυτό του Τσερνομπίλ το 1986.

«Είμαστε αντίθετοι με την χρήση της πυρηνικής ενέργειας για τον απλό λόγω του ότι είναι πολύ επικίνδυνη»


Οι οργανωτές χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετέχουν κρατώντας πλακάτ και πανό διαμαρτυρίας που δεν θα είχαν όμως καμία αναφορά σε κομματικές ή συνδικαλιστικές υπογραφές, ενώ προσδιόρισαν και ιδιαίτερες περιοχές συγκέντρωσης για εκείνους που θα ήθελαν να διαδηλώσουν με τα παιδιά τους, θέλοντας να τους προστατεύσουν από

Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα.....

"Ο Ιησούς, όμως, αφού τα προσκάλεσε, είπε: Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα και μην τα εμποδίζετε, επειδή η βασιλεία του Θεού είναι για τέτοιους. Σας διαβεβαιώνω: Όποιος δεν δεχθεί τη βασιλεία του Θεού σαν παιδί, δεν θα μπει μέσα σ’ αυτήν." (Λουκάς 18: 16 – 17)



το video είναι συγκλονιστικό....

ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ



by DON

Κ.Κ.Ε. και ζέστη ρε !! problem ??



Οι Ιταλοί κέρδισαν την μάχη της ιδιωτικοποίησης του νερού

Από "Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ"




20 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε πίσω τη φωνή των Ιταλών πολιτών και της Δημοκρατίας της Ιταλίας.
Αυτό επιτεύχθηκε με την ανακήρυξη του ως αντισυνταγματικό, και επομένως απαράδεκτο, το άρθρο 4 του νομοθετικού διατάγματος 138 της 13ης Αυγούστου 2011, με το  οποίο, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, καταπάτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και επανεισήγαγε την ιδιωτικοποίηση των...
τοπικών δημόσιων υπηρεσιών. Η απόφαση αυτή αποκλείει επίσης όλες τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων  της κυβέρνησης Μόντι.

Η απόφαση εξηγεί  σαφώς ότι το δημοψήφισμα  θίγεται  από το άρθρο 4, και δηλώνει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι παραβίασε το άρθρο 75 του Συντάγματος. Αυτό επιβεβαιώνει ό, τι είχαμε πει ένα  έτος πριν, ότι το μέτρο θα επαναφέρει την ιδιωτικοποίηση των

ΠΑΤΡΙΔΑ μας είναι το χρήμα λέμε !!

Η Τράπεζα της Ελλάδας παρέδωσε στο ΣΔΟΕ λίστα με τα εμβάσματα έχουν σταλεί στο εξωτερικό μόνον το 2010 συγκρινόμενα με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί για την ίδια χρονική περίοδο.




Συνολικά, καταγράφονται 731 πολίτες Ελληνες και ξένοι που
έβγαλαν επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισ. ευρώ την ώρα που στην Εφορία δεν δήλωσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν για το 2009 δείχνουν ότι τη χρονιά εκείνη υπάρχουν αντίστοιχα 735 άτομα που έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισ. ευρώ ενώ είχαν δηλώσει στην Εφορία μόλις 3 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το ρεκόρ κατέχει ο Ελληνας πολίτης Γ.Δ. (επώνυμο – όνομα) ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία... 25.099,50.

Στον πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρονται τα εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και

τα είπαμε....κρέας !!

Δεύτερος αθλητής μετά την Βούλα Παπαχρήστου που αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε ο Ελβετός ποδοσφαιριστής, Μίσελ Μοργκανέλα, που στόλισε μέσω twitter τους Νοτιοκορεάτες!

Ο μπακ της Παλέρμο αποχαιρέτισε την αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας της Ελβετίας μετά από επίθεση μέσω twitter στους Νοτιοκορεάτες και έγινε ο δεύτερος αθλητής μετά από την Ελληνίδα άλτρια που χάνει το μεγάλο ραντεβού εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου.

«Εκανε διαχωρισμό, προσέβαλε και ήταν βίαιος σε βάρος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας αλλά και του λαού της» ήταν τα λόγια του αρχηγού της αποστολής της Ελβετίας, Τζίαν Τζίλι. Το συγκεκριμένο tweet εξαφανίστηκε αργότερα από τον λογαριασμό του 23χρονου, όμως τα screenshots δεν ήταν δυνατόν να χαθούν.
www.gazzetta.gr

και μια εκτέλεση δεν θα μας χαλούσε.....

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

καλό ψόφο παιδιά...

αυτές οι εύες να δεις τι καλημέρες σου στέλνουν εαμ!


Η σύγχρονη ποπ επαναλαμβάνεται σε υψηλή ένταση


Ομάδα Ισπανών επιστημόνων χρησιμοποίησε αλγορίθμους για να μελετήσει την ποπ μουσική. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ποπ τραγούδια από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα. Όπως υποστηρίζουν, τα σύγχρονα ποπ τραγούδια είναι πιο θορυβώδη και όλα μοιάζουν μεταξύ τους.

Η ανάλυση

Επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας χρησιμοποίησαν πολύπλοκους αλγορίθμους για να αναλύσουν τη βάση δεδομένων Million Song Dataset, ένα σύστημα που μετατρέπει τη μουσική και τους στίχους ενός τραγουδιού σε δεδομένα. Οι ερευνητές ανέλυσαν τραγούδια της ποπ από το 1955 μέχρι και το 2010. Διαπίστωσαν ότι τα σημερινά τραγούδια έχουν υψηλότερη ένταση στον ήχο τους ενώ επίσης οι δημιουργοί τους χρησιμοποιούν τις ίδιες μουσικές «συνταγές» με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

«Η ανάλυση που κάναμε δείχνει ότι υπάρχει ομογενοποίηση στη μουσική έκφραση. Από τη δεκαετία του 1950 περιορίζεται σταθερά η ποικιλία στη σύνθεση των ποπ τραγουδιών, σε ό,τι αφορά δηλαδή τα όργανα που χρησιμοποιούνται, τις μελωδίες κ.λ.π. Στα σύγχρονα ποπ τραγούδια χρησιμοποιούνται λίγα και συγκεκριμένα όργανα τα οποία “παίζουν” κατά βάση στον ίδιο ρυθμό. Επίσης η σημερινή

Ο Doug Stanhope για εθνικισμό και μετανάστες

η αναγνώστρια ΕΥΑ μας λέει μια καλημέρα



αυτοί είναι οι ΗΡΩΕΣ !!

Εργάτης της ΔΕΗ κεραυνοβολήθηκε από χιλιάδες βολτ στα Χανιά.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες

Ένας εργάτης της ΔΕΗ από το Ηράκλειο που δούλευε σε υποσταθμό στα Χανιά χτυπήθηκε σήμερα από χιλιάδες βολτ και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Οικο- ακτιβιστές επιτέθηκαν σε κατασκευαστική υποδομή δρόμου στο δάσος Khimki (Ρωσία)

μετάφραση απο http://325.nostate.net/?p=6003

Οικο- ακτιβιστές επιτέθηκαν σε κατασκευαστική υποδομή δρόμου στο δάσος Khimki (Ρωσία) προκαλώντας ζημιά $2,000,000

19 & 21 Ιουλίου 2012
Ρωσία. Khimki forest (βόρεια Μόσχα). Τα κατασκευαστικά οχήματα κάηκαν, έγινε επίθεση στο χειριστή των μηχανημάτων υλοτομίας, το χέρι του σπάστηκε.
Άγνωστοι ακτιβιστές έκαψαν πολλά κατασκευαστικά οχήματα και επιτέθηκαν σε ξυλοκόπο στο νέο εργοτάξιο κατασκευής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο στο δάσος Khimki. Αυτά τα νέα εμφανίστηκαν σε κοινή δήλωση, που δημοσιεύτηκε από την κρατική επιχείρηση “Avtodor” και την “North-Eastern concession” (θυγατρική της Vinci).

Τα ατυχήματα συνέβησαν τα βράδια στις 19.07 και 21.07. Οι εκπρόσωποι της “Avtodor” δήλωσαν ότι μια επίθεση σε ξυλοκόπους πραγματοποιήθηκε στις 19.07: ένας από τους εργάτες προσπάθησε να εμποδίσει τους οικο- ακτιβιστές να μπουν στο εργοτάξιο. Κατά τον καυγά που ακολούθησε, έσπασε το χέρι του.
Την νύχτα στις 21.07 ειδικά κατασκευαστικά μηχανήματα πυρπολήθηκαν : πολλές καινούργιες μηχανές και υδραυλικοί εκσκαφείς καταστράφηκαν ολοσχερώς από την φωτιά. Οι υλικές ζημιές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα $2,000,000.
Νωρίτερα οι ίδιες εταιρίες έκαναν καταγγελία σχετικά με αγνώστους ανθρώπους που έβαλαν φωτιά σε

Τελειώνετε ρε κοπρίτες. Τραβάτε τη σκανδάλη !!

Zak Mayol

… απ’ όταν την πρωτοαντίκρυσα, πριν αρκετό καιρό, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου “Η Σκιά της Σκιάς” (εκδ. Άγρας, 1996), ενός πολιτικο-αστυνομικού μυθιστορήματος του Πάκο Ιγκνάσιο Ταΐμπο ΙΙ, που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στο μετεπαναστατικό Μεξικό του ’22.

Ο εικονιζόμενος τύπος είναι ο Φορτίνο Σαμάνο, υπολοχαγός του Ζαπάτα, αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του γεγονότος ότι...
αυτή η στιγμή είναι η τελευταία του!
 Σε λίγα δευτερόλεπτα εκτελέστηκε από τον Ομοσπονδιακό στρατό!

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το φακό του Agustin Victor-Casasola το 1917, τον απεικονίζει να καπνίζει το τελευταίο πούρο του μπροστά ακριβώς από τον τοίχο της εκτέλεσης, ελάχιστα πριν ακουστεί το μοιραίο “Πυρ!“.

Από την πρώτη στιγμή που είδα τη φωτογραφία “κόλλησα”. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο τύπος με τη μάγκικη στάση αναμετριόταν εκείνη τη στιγμή με τον επικείμενο θάνατό του! Αυτό το ύφος του “έζησα όπως γούσταρα” και “παίξαμε και χάσαμε” μου έχει καρφωθεί στο μυαλό έκτοτε.
Αναρωτιέμαι αν μπορεί ένας άνθρωπος σημερινός, “μεταμοντέρνος”, να συμβιβαστεί με το μοιραίο με τον τρόπο που το αποτύπωσε η φωτογραφία, μπροστά σε έναν από τους τόσους “τοίχους της Καισαριανής”, που σημάδεψαν με βαθύ κόκκινο την ιστορία του περασμένου αιώνα.
 Ο θάνατος, ακόμα και από γηρατειά, έχει εξοβελιστεί στις αποστειρωμένες αίθουσες των

φάτε σανό πρόβατα !! ή βρείτε τις διαφορές !!

Aλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι! Ντοκουμέντο για το πώς οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας…


…βγάζουν το “ψωμί” τους εργαζόμενοι για τις μυστικές υπηρεσίες των αμερικανοσιωνιστών, στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!

Κίνα: βίαιες διαδηλώσεις ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση περιοχής με απόβλητα.

πόλη Qidong -επαρχία Jiangsu Ιούλιος 2012 οι Κινέζοι στα όρια τους, δεν αντέχουν άλλη κρατική διαφθορά και κοροϊδία χιλιάδες κόσμου εισβάλλει σε κυβερνητικό κτίριο και διακόπτει τις ενέργειες αξιωματούχων για περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τους με βιομηχανικά απόβλητα











Ο πάπας του Βατικανού έχει... τη δική του "ιστορία"!


Βολιβία: Εκδίωξη της Coca Cola από την χώρα

Πράγματι, η Βολιβία θα είναι μια καλύτερη χώρα χωρίς την Coca Cola και τα McDonald 's.

Αυτά τα σκουπίδια δεν θα καταναλώνονται, τουλάχιστον όχι σε αυτή την χώρα που ξεκινάει στις εορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσει το τέλος του καπιταλισμού και την αρχή της «κουλτούρας της ζωής."

"Η 21η Δεκεμβρίου 2012 είναι το τέλος του εγωισμού, της διαίρεσης. Το Δεκέμβριο του 21 πρέπει να είναι το τέλος της Coca Cola, και η αρχή της mocochinche (αναψυκτικό ροδάκινο), " δήλωσε ο Choquehuanca είπε σε μια τελετή μαζί με τον Μοράλες απευθυνόμενος στον λαό της Copacabana, η οποία βρίσκεται στις όχθες της λίμνης και συνορεύει με το Περού.

"Είναι το τέλος του καπιταλισμού και η αρχή του κοινοτισμού," τόνισε, επισημαίνοντας ότι σήμερα ζουμε στην εποχή του σκότους, του ατομικισμού και της διαίρεσης. Ωστόσο, δήλωσε, μετά από αυτό οι Ινδιάνοι πρέπει να προάγουν την αγάπη και την αρμονική ζωή με την φύση.
Η Βολιβία εκδιώκει από τον ερχόμενο Δεκέμβρη την coca cola.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

άντε να 'μαστε καλά....

οι μπάτσοι ΔΕΝ είναι αδέρφια μας !!

 Αστυνομικοί βασάνισαν και έριξαν από το μπαλκόνι Αφγανό πρόσφυγα.


Ημερομηνία: 27/07/2012

Πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς μετανάστες για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας;
Μεταφέρουμε τη καταγγελία του Αφγανού πρόσφυγα Ahsan Hossin Zade:

«Στις 25/7/2012 ημέρα Τετάρτη δύο αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι όπου μένω στην οδό Λιοσίων κατά τις δέκα η ώρα το πρωί.
Οι αστυνομικοί ήταν κανονικά με τη στολή τους. Μπήκαν στο σπίτι κρατώντας στα χέρια τους τα γκλόμπ τους και άρχισαν να ζητάνε χρήματα από τους συμπατριώτες μου που βρίσκονταν εκεί και από εμένα λέγοντας «φέρτε όσα χρήματα έχετε».
Στην συνέχεια οι συμπατριώτες μου κατάφεραν να ξεφύγουν από το μπαλκόνι με τη βοήθεια της σκάλας κίνδυνου και να κατέβουν από το τρίτο όροφο. Παρέμεινα και δεν προσπάθησα να φύγω από το μπαλκόνι και έλεγα στους αστυνομικούς «δεν έχω κάνει κάτι, τι σας φταίμε;». Στη συνέχεια ήρθαν στο σπίτι άλλοι δύο αστυνομικοί. Ο ένας παρέμεινε και ο άλλος βγήκε έξω από την πόρτα και έφυγε. Όταν είπα ότι δεν έχω χρήματα οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα γκλόμπ και μου έλεγαν

"Αριστερέ" κ. Κουβέλη... μια απλή καθημερινή ημέρα του ΙΚΑ ΧΙΟΥ


Αίσχος! Αρον-άρον, πίσω στη φυλακή ο Σάββας Ξηρός!

Πέντε μήνες διακοπή ποινής έδωσε το δικαστήριο στον Σάββα Ξηρό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σε μάτια, αυτιά και πόδια, σ’ ένα δεκαήμερο τον γυρίζουν πίσω στον γκρίζο τάφο του Κορυδαλλού!

Δεν πρόκειται γι’ αστείο. Μέχρι σήμερα το βράδυ ο Σάββας Ξηρός θα βρίσκεται πάλι στο κελί του, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκρινε ότι η νοσηλεία του ολοκληρώθηκε!
Λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως πως έγινε μόνο μια επέμβαση στο ένα μάτι του Σάββα Ξηρού. και κάποιες εξετάσεις Τίποτ’ άλλο.

Γνωρίζουμε και κάτι άλλο και είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό. Οτι η Αντιτρομοκρατική, αφού απέτυχε να ματαιώσει την απόφαση διακοπής της ποινής, επιχειρώντας με τη βοήθεια της Εισαγγελίας Πειραιά δικαστικό πραξικόπημα για ν’ αλλάξει την ομόφωνη απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, έβαλε μπροστά το σχέδιο αποπομπής του πολιτικού κρατούμενου από το νοσοκομείο, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας μέσα στο νοσοκομείο, που

ευτυχώς έχουμε ολυμπιακούς αγώνες....

αρχίσαν τα ρεκόρ οι αίλυνες !!

Εμετικά βίντεο παιδικής πορνογραφίας στα χέρια στρατιωτικού-Χειροπέδες σε δύο κομμωτές και άλλα 11 άτομα!

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αρχίζει να αποκαλύπτεται και αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κωδική ονομασία ''spider&sea''. Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=154091&catid=4

αα ξέχασα.....ΖΙΤΟ ΤΩ ΑΙΘΝΩΣ !!

Μην καπνίζετε ότι νάναι λέμε

Η κουβανική εμπειρία αξιοποιείται και σε αναπτυγμένες χώρες

La pupila insomne, Yannis Tsal
   
 Στα πλαίσια των επετειακών αναρτήσεων εν όψει της 26ης Ιούλη (Dia de la Rebeldia Nacional) και των αφιερωμάτων για την Κουβανική Επανάσταση γενικότερα, μεταφράσαμε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στα ισπανικά που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τα επιτεύγματα του κουβανικού λαού στην εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό.
Επιτεύγματα τα οποία δεν κράτησε μόνο για τον ίδιο αλλά μοιράστηκε με όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Φιντέλ Κάστρο (στη συνέντευξή του στον Ιγνάσιο Ραμονέ στο βιβλίο "100 ώρες με τον Φιντέλ") πάνω από 500.000 Κουβανοί εθελοντές έχουν υπηρετήσει από το 1959 σε διάφορες χώρες του κόσμου ως μαχητές, γιατροί, δάσκαλοι και τεχνικοί, δείχνοντας με τον πιο λαμπρό τρόπο τη διεθνιστική αλληλεγγύη που διαπνέει την Επανάστασή τους, σύμφωνα με το πνεύμα του Μπολίβαρ, του Μαρτί, του Χένρι Ριβ και του Τσε.

Κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στις κουβανικές αρχές και το δημαρχείο της ισπανικής πόλης Σεβίλη, εφαρμόζεται από το 2010 το κουβανικό πρόγραμμα αλφαβητισμού Yo, sí puedo  με δεδομένο ότι στην Ισπανία συνεχίζουν να υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια αναλφάβητοι.

Άλλα παραδείγματα κουβανικής συνεργασίας με βιομηχανικές χώρες είναι οι Κουβανοί γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες στην Πορτογαλία, οι βορειοαμερικανοί φοιτητές που σπουδάζουν ιατρική στη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής (ELAM) στην Κούβα και το πρόγραμμα αλφαβητισμού αυστραλών ιθαγενών (αβορίγηνων) με μέθοδο που αναπτύχθηκε από Κουβανούς παιδαγωγούς.


Η Αυστραλία κατέχει την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 187 χώρες ως προς την ανθρώπινη ανάπτυξη, πίσω από τη Νορβηγία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Η δαπάνη για την εκπαίδευση

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

άντε να δούμε....

καρασεξιστικότατο!!!!!!!

τό 'χα τάμα!!!

το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει ανέβει αισθητά !!

Ποιοι "Ολυμπιακοί" και ποιοι αγώνες;


"Φιλαράκι έχεις φωτιά?"

...είπε ο Σκωτσέζος στον λαμπαδηδρόμο. Εκείνος στάθηκε για λίγο και του άναψε.



Αναμένεται ανακοίνωση των χρυσαύγουλων για τη νέα προσβόλα στη φλόγα....



Λονδίνο: Η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί προκάλεσε κυκλοφοριακό «χάος»

Κυκλοφοριακό «χάος» προκλήθηκε στο Λονδίνο, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης (23:00 ώρα Ελλάδας) των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι υπαίτιοι αυτού ήταν οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Χάιντ Παρκ για να διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση χρησιμοποίησης των Ολυμπιακών λωρίδων.


ΣΕ ΑΜΟΚ Η ΤΡΕΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ....!!


"Πάει Γιάννη μου.....
καταστράφηκε ολοκληρωτικά ο τουρισμός !!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε
ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ."

Φωτιά τώρα κοντά στην πηγάδα του Μελιγαλά !!

Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα,10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καμιά 15ριά φασίστες που χαζεύουν τη φωτιά και καμιά 30ριά μετανάστες που προσπαθούν να τη σβήσουν με κλάρες και φτυάρια. Η κατάσταση δεν είναι ελπιδοφόρα καθώς ο Μπαρμπαρούσης είναι ακόμη στα Δερβενάκια και μαζεύει τα στεφάνια για να βγάλει τα φύλλα δάφνης για τις φακές που θέλει η γυναίκα του.



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:Τεχνικές αντάρτικου παραλίας

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει την κωδική ονομασία "ντάρι ντάρι"

Ειρήνη Ημίν... Piss to you !!


βρήκαμε μαγιό για το σύντροφο με τα πρησμένα....


ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ.....

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Spiral Tribe " FFWD THE REVOLUTION"



Εικονίδιο ειδοποίησης

καλημέρα με Picture Life !!

δώρο προφητικό κομμάτι των Van Halen
για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα.....

Meanwhile στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα μισθωμένα σκυλιά των αμερικανών,σφάζουν χριστιανούς στη Συρία.....

«Αν δε μας βοηθήσετε θα μας σκοτώσουν» - μια κραυγή απόγνωσης από τους χριστιανούς της Συρίας.

Για δέστε και καμαρώστε τηλεοπτικά κανάλια και καναλάρχες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Για δέστε και καμαρώστε μεγάλοι ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι μας. Ναι, εσείς, εσάς που σας βλέπουμε κάθε βράδυ να κάθεστε στα πλατό και στα παραθυράκια να αναμασάτε τυποποιημένες ειδήσεις που παίρνετε χωρίς κανένα δικό σας κόπο από το EURONEWS και το CCN, και μας τις πλασάρετε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό από το... φούρνο μικροκυμάτων.

Καμαρώστε όλοι εσείς που μας διαλαλείτε τα μεγάλα λόγια από τα κανάλια σας για την δήθεν «υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών». Καμαρώστε όπως καμαρώνει αυτός ο μουσουλμάνος μουτζαχεντίν που φοράει το πετραχήλι του ιερέα και που κρατάει σαν σκήπτρο το Σταυρό των εξαπτέρυγων που μόλις πήρε σαν λάφυρο από την ορθόδοξη εκκλησία που λεηλάτησε και ανατίναξε στον αέρα μαζί με τους άλλους μουσουλμάνους αντάρτες όμοιούς του που κούρσεψαν την χριστιανική συνοικία της πόλης Χομς (Έμεσα) στη Συρία πριν δυο μέρες. 

Μάλιστα την κούρσεψαν και σφαγίασαν όσους χριστιανούς απέμειναν στη πόλη, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως τους διέταξαν δίνοντάς τους λίγες ώρες προθεσμία από τα

Την ίδια στιγμή στη Βουλή

                       http://tipotastasovara.blogspot.de/2012/07/meanwhile_25.html
μέσω tofresko

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

Εργατικό ατύχημα χτες στην Πηγή Τρικάλων.


Τραγικό θάνατο βρήκε χτες τις πρώτες πρωινές ώρες 32χρονος Ινδός εργάτης ο οποίος εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πηγή Τρικάλων.



Ο άτυχος εργάτης έχασε την ισοροπία του και έπεσε από ύψος 3 μέτρων μέσα στη χαρμανιέρα την οποία επέβλεπε, με αποτέλεσμα το σώμα του να πολτοποιηθεί.

Ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων μακραίνει κι άλλο...

καλό δρόμο αδέρφι μου....

Εξαθλιώνουν το λαό, αβαντάρουν τους "ημετέρους"

Δυο ειδήσεις από το σημερινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha –τις παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- μας δείχνουν όλη την «φιλοσοφία» της σημερινής μνημονικής κυβέρνησης. Βασικός στόχος της να εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα και να χαρίσει στους «ημετέρους» της ότι μπορεί να φέρει δημόσια έσοδα. Αρχικά στο βίντεο παρακολουθούμε το νέο μαζίρι στις συντάξεις –με το πλαφόν που επιβάλετε και το οποίο μπορεί να πέσει ακόμα και στις 2.000 ευρώ- τις τεράστιες μειώσεις στο εφάπαξ και στα κοινωνικά επιδόματα. Επιπλέον έχουμε επέκταση του νέου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ τη μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο και περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και Παιδείας. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να εξυπηρετηθούν «συγκεκριμένα συμφέροντα στενών φίλων και συνεργατών του πρωθυπουργού» όπως κατάγγειλε δημόσια ο Π. Καμένος. (Ριγμένος φαίνεται ότι είναι άλλος επιχειρηματίας τα συμφέροντα του οποίου εξυπηρετεί ο Alpha γ’ αυτό όλο το μένος του σταθμού ενάντια στην εταιρεία του Κόκκαλη που φαίνεται ότι αυτή την στιγμή είναι ο εκλεκτός καπιταλιστής της συγκυβέρνησης)

καθημερινά σερβιετάκια.....

Hollywood: Η προπαγανδιστική μηχανή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Τον Richard Gere, την Angelina Jolie και το ρόλο τους τον ξέρετε.
Δείτε και την Sharon Stone στην επίσκεψη με μέλη του Κογκρέσου στη Γεωργία, μαζί με τον Mikheil Saakashvili για την πρεμιέρα της ταινίας "5 Days of War"
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/07/hollywood.html

Δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο Σγουρού (στην Περιφέρεια Αττικής) με τα 8,5 εκ. ευρώ!... Δικαστής να φοράει παντελόνια δεν υπάρχει;
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/07/85_25.html

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_5123.html

«Επίτροπος της χούντας» ο νέος Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης. Πώς τους ξέφυγε γ’ αυτή την θέση ο Κώστας Πλεύρης;
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7134.html

΄Μπάτσοι της Αντιτρομοκρατικής σε σκάνδαλο με δολοφονία "επιχειρηματία" νυχτερικών κέντρων για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας!
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1414364

O χάρτης δείχνει τον πραγματικό ένοχο για την τραγωδία της Κύπρου...


Γράφει: Μιχάλης Ιγνατίου (press-gr)

Η 38η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως επακόλουθο του χουντικού πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου, πέρασε και έφυγε χωρίς πολλές αναφορές από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Αποδέχομαι ότι η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τα πάντα, και ένα θέμα όπως η τραγωδία της Κύπρου, που δεν επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, είναι λογικό να περνά απαρατήρητο. 
Αλλωστε, πρόκειται για...μία μεγάλη εθνική ήττα, αλλά και ενοχή, που η Ελλάδα εδώ και χρόνια, προσπαθεί να ξεχάσει –αν και η φράση «σβήσει από τη μνήμη της», αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί το διπλό έγκλημα, το πραξικόπημα και η εισβολή, ως μία ανόητη πράξη του Δημήτριου Ιωαννίδη, και αυτή η προσπάθεια έχει θυμώσει δικαιολογημένα όσους ασχοληθήκαμε πραγματικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, με την αμερικανική ευθύνη, η οποία είναι αποδεδειγμένη, σε σημείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Αλλωστε, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μίλησε και δημόσια και

γενικά.....ψόφο σ' αυτά τα άχρηστα τομάρια !!

«Από τα μύρια δεινά στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το γένος των αθλητών. Δεν γνωρίζουν, ούτε μπορούν να ζουν σωστά... Σοφούς και ικανούς ανθρώπους πρέπει να τιμούμε με στέφανο, ηγέτες σώφρονες και δίκαιους, ανθρώπους, που ο λόγος τους αποτρέπει διχόνοιες κι εξεγέρσεις. Αυτά μόνο έχουν αξία για την πόλη και όλους τους Έλληνες.»

Ευριπίδης (Nauck, Αποσπάσματα, Darmstadt 1951, σ. 115-116).



Δεν πρόκειται ούτε για «ατυχή δήλωση» του μεγάλου τραγικού, ούτε για σχόλιο από το παρελθόν πάνω στο «ατυχές» tweet που «δεν εκφράζει την ίδια αλλά είναι ένα, ανεκδοτολογικού χαρακτήρα σχόλιο» της Βούλας Παπαχρήστου, ούτε για την σκληρή περιγραφή μίας πραγματικότητας. Αποτελεί ένα σχόλιο (ένα tweet του Ευριπίδη θα λέγαμε σήμερα) που εκφράζει το πόσο πρέπει να ξεπεράσει το Ζώο τον Άνθρωπο, στο συνολικό ισοζύγιο της ύπαρξης για να μπορεί κανείς να τηρεί ως αυτοσκοπό την παραίνεση «citius, altius, fortius». Αλλά αυτό είναι ένας μοντέρνος βαρβαρισμός, μία βεβήλωση του ιερού κανόνα που θέλει τον πρωταθλητή να τα παίρνει όλα, με τίμημα την αποβολή της ανθρωπιάς από το σώμα και την ψυχή του. Είναι μία μη politically correct θέση, τόσο όσο και το ίδιο το tweet της αθλήτριας Παπαχρήστου, το σχετικό με κουνούπια και αφρικανούς, όπως το αντιλαμβάνονται κάποιοι στα έλη του μυαλού τους.

Από την αρχαιότητα, είναι γεγονός πως οι αγώνες δεν πρόβαλλαν τον αθλητισμό. Αυτό που ήταν ζητούμενο ήταν ο πρωταθλητισμός. Είτε κάποιος κέρδιζε έναν κότινο είτε μία γενναία χορηγία, του Διονυσίου του Β τότε ή της Adidas σήμερα, η θυσία που έπρεπε να κάνει ήταν η ίδια του η ψυχή, να θυσιάσει αυτό ακριβώς που διακρίνει τον άνθρωπο από τα ζώα. Ο σκοπός ήταν να γίνει δυνατός σαν ταύρος, γρήγορος σαν τσιτάχ, αλτικός σαν ψύλλος. Να γίνει πιο άνθρωπος όμως, δεν ήταν και τόσο

τιμημένο αιλυνικό πνεύμα.....

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Ειρήνη Κοκκιναρίου

Θετική σε έλεγχο «εξελιγμένου ντόπινγκ» βρέθηκε η αιλυνίδα πρωταθλήτρια των 3χλμ Ειρήνη Κοκκιναρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΙΑΑF.
http://www.newsbeast.gr/sports/LONDON2012/arthro/389457/thetiki-se-elegho-doping-i-eirini-kokkinariou/

Ντοπέ ο Χονδροκούκης - Το ανακοίνωσε ο πατέρας του αίλυνα πρωταθλητή.

Καταρχάς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν, όταν λέμε ουσία για άλογα εννοούμε φοράδα ή επιβήτορα....





ΠΙΣΩ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ !!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=153809&catid=1