Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

αρχιδο-ΞΥΔΙΕΣ !!

Και ενώ ο θερινός κινηματογράφος Χολαργού βρίσκεται στη μέση της σεζόν λάβαμε ερωτήματα από αναγνώστες σχετικά με την απουσία μειωμένων τιμών για παιδιά, φοιτητές, υπερήλικες και ΑΜΕΑ.

Η ενημέρωση που είχαμε με την έναρξη του θερινού, ήταν πως οι τιμές αυτών των εισιτηρίων ήταν υπό διαπραγμάτευση. Εν τέλει, οι φετινές τιμές είναι 5 ευρώ το ενιαίο, 6 ευρώ τα δύο άτομα κάθε Δευτέρα και δωρεάν οι εργαζόμενοι του δήμου.

Από την άλλη πλευρά, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Ελένη Ευαγγελοπούλου μας ενημέρωσε ότι παρέχονται δωρεάν εισιτήρια σε ευπαθείς ομάδες στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του δήμου και φυσικά η διαχείρισή τους γίνεται απόρρητα. Επιπλέον, οι εθελοντές δασοπροστασίας που είναι εγγεγραμμένοι στη ΔΑΠΑΧΟ θα έχουν ελεύθερη είσοδο. Σχετικά, η κ. Ευαγγελοπούλου ανέφερε ότι βρισκόταν εν αναμονή του αναλυτικού καταλόγου των ονομάτων γι αυτό  η συγκεκριμένη πολιτική δεν
είχε εφαρμοστεί.

Πάντως, όσον αφορά τα μειωμένα εισιτήρια η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τα περσινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά καθώς φέτος στο ενιαίο υπήρξε μείωση κατά ένα ευρώ. Ειδικότερα, το 2011, το κανονικό εισιτήριο κόστιζε 6 ευρώ ενώ το εισιτήριο για παιδιά, φοιτητές, υπερήλικες και ΑΜΕΑ κόστιζε μόλις 5 ευρώ.

Όμως το 2010, που ο θερινός κινηματογράφος δεν διαχειριζόταν από ιδιώτη, το γενικό εισιτήριο κόστιζε 5 ευρώ και το παιδικό-φοιτητικό μόλις 3 ευρώ.

και τα σχόλια.....


Akis Papageorgiou · Member of the Opposition στην εταιρεία Papagou-Holargou City Council(Municipality of Papagou-Holargou)
Δυστυχώς το Σινεμά του Σχολείου έχει ανατεθεί σε ιδιώτη και το κέρδος του Δήμου είναι πολύ μικρό. Είναι μια λάθος απόφαση καθώς ο Δήμος είχε πολύ μεγαλύτερα έσοδα όταν είχε την διαχείριση του και μπορούσε πολύ εύκολα να καθορίσει οικονομικές τιμές. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε επισημάνει την συγκεκριμένη άστοχη απόφαση της Δημοτικής Αρχής αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Konstantinos Sampanis · Κορυφαίος σχολιαστής · Deree
Από κάθε εισιτήριο που έκοβε το σινεμα ο δήμος έπαιρνε 0,50-0,55 από το κυλικείο ! όλες τις χρόνιες υπήρχαν μειωμένα εισιτήρια έστω και ενδεικτικά θα μπορούσαν να έχουν το μειωμένο 4€ αυτό θα βοηθούσε ίσως περισσότερο το σινεμα το οποίο φέτος δεν νομίζω να έχει κάποιο σημαντικό κέρδος ...παλιότερες χρονιές ολόκληρο το Πνευματικό κέντρο στηριζόταν από το σινεμα!

1 σχόλιο: