Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οικο- ακτιβιστές επιτέθηκαν σε κατασκευαστική υποδομή δρόμου στο δάσος Khimki (Ρωσία)

μετάφραση απο http://325.nostate.net/?p=6003

Οικο- ακτιβιστές επιτέθηκαν σε κατασκευαστική υποδομή δρόμου στο δάσος Khimki (Ρωσία) προκαλώντας ζημιά $2,000,000

19 & 21 Ιουλίου 2012
Ρωσία. Khimki forest (βόρεια Μόσχα). Τα κατασκευαστικά οχήματα κάηκαν, έγινε επίθεση στο χειριστή των μηχανημάτων υλοτομίας, το χέρι του σπάστηκε.
Άγνωστοι ακτιβιστές έκαψαν πολλά κατασκευαστικά οχήματα και επιτέθηκαν σε ξυλοκόπο στο νέο εργοτάξιο κατασκευής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο στο δάσος Khimki. Αυτά τα νέα εμφανίστηκαν σε κοινή δήλωση, που δημοσιεύτηκε από την κρατική επιχείρηση “Avtodor” και την “North-Eastern concession” (θυγατρική της Vinci).

Τα ατυχήματα συνέβησαν τα βράδια στις 19.07 και 21.07. Οι εκπρόσωποι της “Avtodor” δήλωσαν ότι μια επίθεση σε ξυλοκόπους πραγματοποιήθηκε στις 19.07: ένας από τους εργάτες προσπάθησε να εμποδίσει τους οικο- ακτιβιστές να μπουν στο εργοτάξιο. Κατά τον καυγά που ακολούθησε, έσπασε το χέρι του.
Την νύχτα στις 21.07 ειδικά κατασκευαστικά μηχανήματα πυρπολήθηκαν : πολλές καινούργιες μηχανές και υδραυλικοί εκσκαφείς καταστράφηκαν ολοσχερώς από την φωτιά. Οι υλικές ζημιές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα $2,000,000.
Νωρίτερα οι ίδιες εταιρίες έκαναν καταγγελία σχετικά με αγνώστους ανθρώπους που έβαλαν φωτιά σε
κατασκευαστικά οχήματα ( υποθετικά με μια“Saiga”, μια αστική καραμπίνα 12 χιλιοστών ) και τον εμπρησμό εργατικών υπόστεγων με βόμβες μολότοφ.
Η παρουσία οικο- ακτιβιστών σε ένα οικο-κάμπινγκ κοντά στη περιοχή του κατασκευαστικού χώρου δεν κατάφερε να παρέχει στην αστυνομία αποδεικτικά στοιχεία ή ιδέες σχετικά με την φύση των δραστών.

1 σχόλιο: