Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

σωστήηηηηηηη !!!! ψόφο στο photoshop !!


                                              Η έφηβη που τα έβαλε με τους εκδότες

Μια δεκατετράχρονη από το Μέιν της Αμερικής αποφάσισε να ξεκινήσει μια αναφορά διαμαρτυρίας ενάντια στα περιοδικά για την συνεχή παρεμβολή τους με photoshop – ρετούς, στις φωτογραφίες που φιλοξενούν και φαίνεται ότι κέρδισε την πρώτη μάχη. 

Σε απάντηση της αναφοράς διαμαρτυρίας της μικρής Julia Bluhm, το περιοδικό «Seventeen» δήλωσε μέσω της διευθύντριας του Ann Shoket, ότι θα σταματήσει να κάνει photoshop – ρετούς, στις φωτογραφίες των μοντέλων του και θα προβάλει πλέον υγιή εικόνες για τους νέους αναγνώστες τους. 

Τον Μάιο, η Bluhm, μαζί με μια ομάδα έφηβων κοριτσιών, παρέδωσαν στα γραφεία του περιοδικού στην Νέα Υόρκη, την αναφορά διαμαρτυρίας με 84.000 υπογραφές. Μάλιστα έκαναν και διαμαρτυρία
έξω από τα γραφεία με σλόγκαν όπως «Έφηβες κατά του photoshop».

«Ήλπιζα ότι το περιοδικό θα έκανε αυτό το βήμα, αλλά δεν πίστευα ότι θα πραγματοποιηθεί» δήλωσε η νεαρά ακτιβίστρια. «Έχω χαρεί αφάνταστα με την απόφαση τους». 

Μετά από την πίεση που δέχτηκε το περιοδικό από τις έφηβες, για πραγματικές εικόνες νέων γυναικών, το περιοδικό ορκίστηκε ότι θα φιλοξενεί όλων των ειδών ομορφιάς από δω και πέρα, και θα προβάλει μόνο φωτογραφίες αληθινών κοριτσιών και μοντέλων που είναι υγιή. Δεσμεύτηκαν όλοι οι συντάκτες ότι δεν θα αλλάζουν πλέον τα σώματα και τα πρόσωπα των κοριτσιών με την χρήση του photoshop, για να αγγίζουν την τελειότητα. 

Αυτό που τόνισε η μικρή είναι ότι οι νέοι πρέπει να βλέπουν την πραγματικότητα και ότι ακριβώς αντιπροσωπεύει μια έφηβη σήμερα και όχι κάτι… πλαστικό. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τους νέους. 

Η επόμενη κίνηση της; Ετοιμάζεται να τα βάλει και με την VOGUE για τους έφηβους και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές.

1 σχόλιο: