Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ιαπωνία: Χιλιάδες αποκλείουν το κυνοβούλιο ενάντια στην πυρηνική ενέργεια

http://www.commondreams.org/headline/2012/07/29



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν ανθρώπινη αλυσίδα και περικύκλωσαν το Ιαπωνικό κυνοβούλιο την περασμένη Κυριακή στην τελευταία από τις μαζικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται αμείωτες με σκοπό την πλήρη διακοπή της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην χώρα.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τον αποκλεισμό των γραφείων της Tokyo Electric Power Co εταιρίας που ευθύνεται για το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά από αυτό του Τσερνομπίλ το 1986.

«Είμαστε αντίθετοι με την χρήση της πυρηνικής ενέργειας για τον απλό λόγω του ότι είναι πολύ επικίνδυνη»


Οι οργανωτές χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετέχουν κρατώντας πλακάτ και πανό διαμαρτυρίας που δεν θα είχαν όμως καμία αναφορά σε κομματικές ή συνδικαλιστικές υπογραφές, ενώ προσδιόρισαν και ιδιαίτερες περιοχές συγκέντρωσης για εκείνους που θα ήθελαν να διαδηλώσουν με τα παιδιά τους, θέλοντας να τους προστατεύσουν από πιθανή βίαιη αντίδραση των δυνάμεων καταστολής.

Στα πλαίσια των διαμαρτιών περιλαμβάνονται και οι εβδομαδιαίοι αποκλεισμοί κάθε Παρασκευή βράδυ της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Οι αντιπυρηνικές διαδηλώσεις στηρίζονται από χιλιάδες πολίτες και φέρνουν στην μνήμη τις μεγαλειώδεις πορείες της δεκαετίας του 1960.

1 σχόλιο: