Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Όσκαρ» ανθρωπισμού στον Sean Penn

Βραβεύτηκε για την βοήθεια που έχει προσφέρει στη σεισμόπληκτη Aϊτη


Nα «στρέψει» τα βλέμματα του κόσμου προς το μικρό νησί της Αϊτής επιχειρεί ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Σον Πεν. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να δείξει την ευαισθησία της στο θέμα της Αϊτής, τη στιγμή που δεχόταν τιμητικό βραβείο από το βήμα της Συνόδου Κορυφής υποψηφίων για νόμπελ Ειρήνης 2012 στο Σικάγο.

Ο Πεν παρέλαβε το βραβείο του από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης και πλαισιώθηκε στη σκηνή από τον Δαλάι Λάμα και από τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας Lech Walesa.
Ο διάσημος ηθοποιός έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανοικοδόμηση της Αϊτής μετά τον φονικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010, που ισοπέδωσε το νησί. Στην ομιλία του συγκίνησε το κοινό καθώς παρουσίασε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχασαν την οικογένειά τους στο σεισμό.
Ο Πεν είναι πρόεδρος της Οργάνωσης αρωγής προς την Αϊτή, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και ενισχύει σημαντικά το νησί. Στα πλαίσια των δράσεων είναι η διαχείριση δύο οικισμών σεισμόπληκτων όπου μένουν 18.000 άνθρωποι.
«Άφησε το σπίτι του στο Μαλιμπού, για να ζήσει σε σκηνή», είπε για τον Σον Πεν ο Udo Janz, ο επίτροπος του ΟΗΕ για το θέμα των προσφύγων.

1 σχόλιο: