Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εκλογές

Επειδή υπάρχει μια παρανόηση για τον πραγματικό ρόλο και την χρησιμότητα των εκλογών θα ήθελα να πω πως αυτή η αντιπαράθεση δεν έχει καμία σημασία . Όσοι βλέπουν στις εκλογές το μοναδικό μέσο πίεσης των πολιτών αλλά και όσοι δογματικά τις απορρίπτουν εξαρχής , διαπράττουν το ίδιο σφάλμα ( που ανάλογα με τις περιστάσεις παίρνει διάφορες μορφές, απλή μαλακία , σύνθετη μαλακία , έγκλημα , προδοσία κλπ ) . Στερούν από τον λαό και το κίνημα σημαντικά όπλα που μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό μας.
Είναι αδιανόητο σε συνθήκες ανοιχτού πολέμου ενάντια στην κοινωνία , τμήματα του κινήματος , ( το γεγονός ότι αποτελούν συνήθως το πιο προωθημένο κομμάτι του κάνει αυτή την πραγματικότητα πιο θλιβερή) να μην αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα του μέσου και την κρισιμότητα της φάσης του αγώνα. Είναι σαν να μασταν στο βουνό να μας την πέφταν τα πουσταριά και μεις να μην τους ρίχναμε γιατί οι σφαίρες είναι των αστών , πιάσε καμια μεγάλη πέτρα...έλεος!
Όποιου το ένα του μυρίζει και τ'άλλο του βρωμάει , όποιου η έγνοια και η επαναστατικότητα εξαντλείται στο να ψάχνει γι'αυτά που τον ξεχωρίζουν από τους συντρόφους του έτσι ώστε να φαίνεται πιο καθαρά και όχι γι'αυτά που μπορεί να φέρουν πιο κοντά αυτά που ονειρευόμαστε , πρέπει να ξέρει ότι δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στον σκοπό του λαού, μάλλον για την πάρτη του δουλεύει...
Όλα είναι χρήσιμα και αν όχι , πρέπει να τα κάνουμε χρήσιμα για εμάς. Τίποτα δεν θα ανατρέψει τα
πράγματα από μόνο του και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε τα όπλα , να τα χρησιμοποιήσουμε όλα για τη δική μας νίκη.

Πάρε και το τσιτάτο...

"Όποιος ψηφίσει και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση είναι για εμάς βλαβερός , αλλά το ίδιο βλαβερός είναι και όποιος απόσχει από τις εκλογές και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση"  Durruti


όχι και πολύ άσχετο...

4 σχόλια:

  1. υποκλίνομαι..... με αντιπροσωπεύει στο ακέραιο...

    και να προσθέσω...
    τί έχουμε να χάσουμε στην τελική, ρε σύντροφοι;

    (να τυπωθεί και να μοιραστεί σήμερα στη μικροφωνική και στην πορεία το σάββατο...
    όχι μόνο να αλληλοευλογάμε τους κώλους μας εδώ μέσα...
    ο έχων χρόνο, πραξέτω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και στ' αμάξια μπορούμε...

    τα 1000 Α4 (2000 κείμενα δηλαδή) 20€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ψηφίζω ρε μάστορα !!

    AΨΟΓΟΣ !!

    (καλή ιδέα ο funis) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή