Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τα "Χριστιανικά" Πλυντήρια Εγκεφάλου προτείνουν: «Ψηφίστε Χρυσή Αυγή!»

Η αγαστή συνεργασία της άρχουσας τάξης με τα διάφορα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα είναι από παλιά γνωστή, όπως άλλωστε είναι εξίσου γνωστή και η συνεργασία της χριστιανικής Εκκλησίας με όλους τους παραπάνω ― μην ξεχνάμε ότι η Χούντα είχε ως κυρίαρχο σύνθημά της το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό, όταν σκεφτώ, αφενός ότι η Εκκλησία κατέχει τεράστια περιουσία στα πλαίσια του καπιταλισμού και αφετέρου ότι κατέχει πρωτεύουσα θέση στους ιδεολογικούς μηχανισμούς της πλύσης εγκεφάλου για την υποταγή του λαού στην Εξουσία. Για τους λόγους αυτούς δε μου φάνηκαν καθόλου παράξενες οι διακηρύξεις διαφόρων χριστιανικών οργανώσεων σε κείμενα και αφίσες που δημοσιεύονται και τοιχοκολλούνται αυτή την προεκλογική περίοδο, με τις οποίες στρέφονται κατά των άθεων κομμουνιστών και των «συνοδοιπόρων» τους, καλώντας τους χριστιανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά προτίμηση τη Χρυσή Αυγή και (αν αυτή τους κάθεται βαριά) άλλες εθνικιστικές δυνάμεις ― μην ξεχνάμε το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

«Διάβασα, τυπωμένο με πηχυαία γράμματα και τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης: “Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τις προσεχείς εκλογές: Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν κανένα από τα δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα, ΚΚΕ και παρακλάδια (…)”», γράφει στο Βήμα (27.4.2012) κάποιος δημοσιογράφος του, μεταφέροντας το κείμενο αφίσας της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών».


Διάβασα κι εγώ σε κάποια άλλη αφίσα της ίδιας «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας» έναν άλλο εξορκισμό που έχει τον τίτλο «ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ» και που αποτάσσει από τις τάξεις του χριστιανικού στρατεύματος εκείνους που θα διαπράξουν ένα τέτοιο ανοσιούργημα: «Όποιος ψηφίζει του αθέους κομμουνιστές και γενικώς όλα τα Μαρξιστικά κόμματα ή τους αναρχο-κομμουνιστές (…) δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και Χριστιανός». (Παρότι άθεος, ομολογώ ότι το τελευταίο πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά όσοι σύντροφοι διαθέτουν και τις δύο ιδιότητες, γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να τους αφορίσει ο Ιεχωβάς.)


Εκείνοι, όμως, που είναι πλήρως… εκσυγχρονισμένοι και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα (και το Facebook) στο ιερόν πλυντήριόν τους είναι αυτοί που διακινούν τις διακηρύξεις τους μέσω του πόρταλ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (orthodox-world.pblogs.gr). Αυτοί αυνανίζονται ―ιδίως αυτές τις ημέρες― με εθνικιστικά συνθήματα και θρησκευτικά άσματα: «ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ». Προφανώς, θυμούνται πάντα το εθνικιστικό τρίπτυχο «Πατρίς―Θρησκεία―Οικογένεια», αλλά φαίνεται πως ξέχασαν στα συνθήματα την «Οικογένεια», γιατί δεν τους κόλλαγε καλά ανάμεσα στα παραπάνω. Άλλωστε, στις δεδομένες συνθήκες που ζούμε και, αφού κάθε λαϊκή οικογένεια διαθέτει κάνα δυο ανέργους ή εργαζόμενους της πείνας, η αναφορά της οικογένειας είναι επικίνδυνη πράξη, γιατί η εξαθλίωση οδηγεί και σε οικογενειακή διάλυση. Κι ύστερα ποιος νέος μπορεί να κάνει οικογένεια; Κι αυτοί οι «αντιμνημονιακοί» δε θέλουν φυσικά να καταργήσουν τον καπιταλισμό και τους θεσμούς του. Πάντως, για να μη μπερδευτεί κανένας χριστιανός ψηφοφόρος και ψηφίσει τίποτε «άθεους» αντιεθνικιστές (προχτές με ρωτούσε ένας τέτοιος αν η Χρυσή Αυγή είναι… αναρχική οργάνωση), δεν περιορίζονται μόνο σε συνθήματα σαν τα παραπάνω. Συνοδεύουν τις παροτρύνσεις τους με τα σύμβολα πρωτευόντως της Χρυσής Αυγής και δευτερευόντως των… άλλων, εθνικιστικών κομμάτων. Και παράλληλα καθώς διαβάζεις τα συνθήματα και βλέπεις τα… χριστιανικά αυτά σύμβολα, ακούς θρησκευτικά άσματα σαν το «Σώσον, Κύριε, τον λαόν σου…» και τα άλλα σουξέ της «Greek Orthodox Christian Byzantine Music».

«Θου, Κύριε, φυλακή τω στόματί μου!», θα ’λεγε κανείς χριστιανομαρξιστής. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι!

oapatris.wordpress.com

2 σχόλια: