Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ομορφιά!

Το κόμμα στάθηκε για άλλη μια φορά στο ύψος του! Πιστό στις "καλύτερες" παραδόσεις της ιστορίας του για άλλη μια φορά περιφρούρησε το "λαικό κίνημα" και προστάτεψε την επανάσταση απο τα κάθε λογής αντεπαναστατικά στοιχεία! Κύματα σκάγανε  οι προβοκάτορες αλλά σπάσανε τα μούτρα τους πάνω στα στήθη των κομμουνιστών (ορθόδοξων) που με αίσθημα θυσίας προστάτεψαν το σοβιέτ των εργατών-αγροτών που εκείνη την ώρα ψήφιζε νόμους απαλλοτρίωσης περιουσιών μεγαλοαστών...καληνύχτα σας.

Όσοι ακόμα πιστεύουν οτι έχουν αναλάβει εργολαβία την ταξική πάλη, ότι κατέχουν την απόλυτη επαναστατική αλήθεια και το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος του λαικού κινήματος βλέποντας παντού προβοκάτορες, ασφαλίτες, φετιχιστές της βίας και παραστρατημένους, το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο την πραγματική τους ταυτότητα
.
Ολοκληρωτισμός και υποταγή της πραγματικότητας στο στρατηγικό σχεδιασμό,  η επανάσταση θα έρθει όταν το αποφασίσουμε (με βάση το manual),  το λαικό κίνημα είναι αυτό που ορίζεται από το παραλληλόγραμμο ΑΒΓΔ (οτι μένει απέξω το κόβουμε ως προβοκάτορα), χυδαιός πολιτικός οπορτουνισμός που χαιδεύει τα αυτία και απευθύνεται στις φοβίες των μικροαστών "της σιωπηλής πλειοψηφίας" κλείνοντας τους το μάτι, (μη φόβάστε, όταν γίνει η επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι. Δεκ. 08")...Καμία σχέση με κομμουνισμό και επανάσταση.

Τέλος, καμία σχέση με κομμουνισμό και επανάσταση το να πετάς μπουκάλια και μάρμαρα σε πλήθος κόσμου που δεν τον λές ακριβώς και "ταξικό εχθρό"

Η ΛΥΣΗ
"Ύστερ' απ' την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,
και δε μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια.
Δε θα 'ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον;"


Μπρέχτ, μετά την εξέγερση του 1953 στην Αν.Γερμανία

2 σχόλια: