Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Παράνομο μικρό - εμπόριο

Πολύ μελάνι και σάλιο έχουν χυθεί από δεξιούς και αριστερούς νεορατσιστές για να γραφτούν και ειπωθούν τα "δεινά" που καταλογίζονται στο "παραεμπόριο" και τους καταδεικνυόμενους ως φορείς του, τους μετανάστες μικροπωλητές.Πολλή βλακεία και κομπλεξική υστερία έχουν επιστρατευτεί για να μπορεί ο κάθε μπαρμπα Μήτσος να ξορκίζει τη μιζέρια του ρίχνοντας το φταίξιμο για τις αναδουλειές του στο πιο υποτιμημένο κομμάτι της εργατικής τάξης. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:
το κουμάντο του παραεμπορίου, από την τροφοδοσία προϊόντων μέχρι την επιλογή της "πιάτσας" και τα νταβατζιλίκια προς τους μετανάστες μικροπωλητές βρίσκεται στα χέρια της μαφίας και του νομικού εκπροσώπου της, του ελληνικού κράτους. Κανένας μετανάστης δεν παράτησε το σπίτι και τη χώρα καταγωγής του με το όνειρο να έρθει να ξεροσταλιάζει στα ελληνικά πεζοδρόμια και να παίζει ξύλο με τους δημοτόχοιρους. Η όλη συζήτηση περί παραεμπορίου στοχεύει σ' αυτούς κι αυτές που αφού υποτιμήθηκαν μέχρις εσχάτων αναγκάστηκαν να στελεχώσουν κάποιες από τις κατώτερες βαθμίδες αυτών των κυκλωμάτων.
Και διόλου τυχαία γίνεται από τους ίδιους που μεθόδευσαν αυτήν την υποτίμηση.Διόλου τυχαία, τα νέα μέτρα του "αριστερού" δημάρχου Αθηναίων Καμίνη και τα πεσίματα των χοίρων συγχρονίζονται με την γκρίνια των εμπορικών συλλόγων.Διόλου τυχαία οι "ανησυχίες" των "ευαίσθητων" πολιτών βρίσκουν τον δρόμο τους μαζί με τη βία των οργανωμένων ακροδεξιών.
Για τα αφεντικά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να βρίσκει ο ντόπιος ρατσιστικός συρφετός σ' αυτούς τους υποτιμημένους προλετάριους το φταίχτη όλων των προβλημάτων του. Ζούμε στην εποχή όπου οι φαντασιώσεις για γεμάτες τσέπες και αστραφτερές ζωές έχουν φάει τα μούτρα τους πάνω στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.
Πόσο άραγε θα ήταν επικίνδυνο για τα ντόπια αφεντικά η εργατική τάξη να αναρωτηθεί τι φταίει και να κοιτάξει προς τα πάνω; Προς αυτούς; Πως θα γίνει όλοι αυτοί οι προδομένοι του καπιταλισμού, τώρα που η ανάγκη τους έχει αρπάξει απ' τα μαλλιά να μην κοιτάνε πάνω ψάχνοντας το φταίχτη αλλά δίπλα ή κάτω; Και πως θα γίνει να υπάρχει πάντα το κάτω; Πως θα γίνει να μην ακολουθεί ποτέ το παράδειγμα των εξεγερμένων των χωρών της Β. Αφρικής, που πήραν τις ζωές στα χέρια τους και την απόφαση να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας;
Η μεθοδευμένη στοχοποίηση των μεταναστών μετράει ήδη πολλή φανερή η κρυφή ακροδεξιά προπαγάνδα, πολλές ρατσιστικές επιθέσεις και πολλές δολοφονίες. Και εδώ και κανά χρόνο περίπου περιλαμβάνει  φραστικές και σωματικές επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές που καταδεικνύονται ως "πληγή" για το "νόμιμο" εμπόριο και υπεύθυνοι για τη μείωση της πελατείας. Συμπύκνωση όλων αυτών, ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες μικροπωλητές που πουλούσαν πλαστικές σημαίες στους μικροαστούς που παρακολουθούσαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Θα πούμε μόνο το εξής: κανένας δεν προβληματίστηκε για το αυτονόητο: ότι οι άδειες τσέπες συνεπάγονται ούτως ή αλλιώς πτώση του τζίρου των μαγαζιών. "Κανένας" δε σκέφτηκε ότι η πελατεία των μαγαζιών της Ερμού και των μικροπωλητών δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινή. "Κανενός" δε του πέρασε απ' το μυαλό ότι οι μετανάστες καμία μαζοχιστική όρεξη δεν έχουν να πουλάνε σημαίες σε ελληνάρες που χαίρονται με στρατιωτικές παρελάσεις.
Και μέσα σ' αυτήν την καθησυχαστική άρνηση να σκεφτούν οτιδήποτε πέρα από την πάρτη τους, όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν ότι με το να συμπεριφέρονται σαν αφεντικά τους, σκάβοντας ακόμα βαθύτερους λάκκους για τους μετανάστες, σύντομα θα πέσουν κι ίδιοι μέσα.
Πιστεύω πως ο μόνος δρόμος είναι να οργανωθούμε, ντόπιοι μετανάστες, ενάντια στ' αφεντικά και τους ΛΑΚΕΔΕΣ τους. Ποίος θα κάνει τον μαλάκα μετά απ' αυτό;


Να απελευθερώσουμε το ανθρώπινο μυαλό απ' τη σκλαβιά!
Συνέχεια ηγέτες... ας προσπαθήσουμε μια φορά χωρίς αυτούς!
PuNks NoT DeaD!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου