Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Άγκυρα: Δεν τελειώνει η αποψινή νύχτα


00:18 Νέο κύμα βίαιης επίθεσης ξεκίνησαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των συγκεντρωμένων διαδηλωτών μετά από μισή ώρα διακοπής των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή δεκάδες άτομα των ΜΑΤ και αριθμός μηχανοκίνητων αντλιών εκτόξευσης νερού κινούνται προς το μέρος των διαδηλωτών ενώ κυριολεκτικά βροχή από δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σκίζουν την νύχτα.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν απαντούν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

23:38 Εκατοντάδες άτομα εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας,
με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κάνει κάποια παύση ενεργειών και να παρακολουθούν από απόσταση, έχοντας τοποθετήσει τα οχήματα καταστολής σε κοντινή απόσταση και τηρώντας στάση αναμονής.

Οι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές και δείχνουν απολύτως αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το σημείο, στο οποίο αρχίζουν και καταφθάνουν όλο και περισσότερα άτομα, προφανώς ενημερωμένα από τα media που αναμεταδίδουν λεπτό προς λεπτό κάθε εξέλιξη.

Oι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες.

23:00 Σε πραγματικό πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή τη στιγμή το κέντρο της Άγκυρας με τις σειρήνες των περιπολικών να ουρλιάζουν δαιμονισμένα, τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου χρήση βίας, χημικών και οπλοβομβίδων κρότου-λάμψης και πάρα πολλά οχήματα εκτόξευσης νερού να στρέφουν τα κανόνια τους κατά του πλήθους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί αριθμός τραυματιών ενώ παντού υπάρχει ατμόσφαιρα γενικευμένης εξέγερσης καθώς τα πλήθη δείχνουν να είναι ανυποχώρητα, κάνοντας τις ενέργειες των κατασταλτικών μηχανισμών, παρ΄ όλη την απίστευτη βία, να δείχνουν αναποτελεσματικές.


Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Τουρκία
Η αστυνομία βρίσκεται στο στόχαστρο για την άσκηση βίας στους διαδηλωτές
Έξι τούρκοι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν από την έναρξη των διαδηλώσεων στο Gezi Park της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εκπρόσωπός τους Faruk Sezer.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δεχθεί ισχυρή κριτική για την άσκηση βίας και τις βάναυσες πρακτικές στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές, αλλά, σύμφωνα με το Sezer, «οι αστυνομικοί έχουν επίσης υποφέρει πολύ αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες».
ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ !!

Σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια αποφάσισε να βαδίσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να σβήσει τη «φωτιά» που εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει ανάψει στην εξεγερμένη τουρκική κοινωνία με μία, ακόμη μεγαλύτερη, κρατική καταστολή.



Μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων ένθερμων υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν για την ομιλία του στα Άδανα, ο Ερντογάν δεν έπαψε να εξαπολύει κάθε λογής απειλές εναντίον όσων απαιτούν την άμεση παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς τους απλοϊκά ως «δειλούς» (!) «ταραχοποιά στοιχεία» και «πλιατσικολόγους»!

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ άλλο αυτήν την κατάσταση, η υπομονή μου έχει και τα όριά της», είπε ο Ερντογάν σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, προσπαθώντας παράλληλα να πείσει την κοινή γνώμη πως, σε σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.


Ωστόσο, η αίσθηση της κοινής γνώμης είναι τελείως διαφορετική, αφού, την ίδια στιγμή που προχωράει σε μια τόσο αμετροεπή επίδειξη δυνάμεως, προσπαθεί -εμμέσως πλην σαφώς- να μετατρέψει το εκλογικό ποσοστό του κόμματός του σε προσωπικό στρατό που θα κατέβει στο πεζοδρόμιο «απέναντι» στους διαδηλωτές, δείχνοντας έτσι πως τοποθετεί την προσωπική του πολιτική σωτηρία υπεράνω της κοινωνικής γαλήνης, αδιαφορώντας για τυχόν αιματοκύλισμα το οποίο μπορεί να γίνει σε μια «εκ του συστάδην» αναμέτρηση των δυο πλευρών.

«Δώστε ένα μάθημα στους διαδηλωτές» λέει στους οπαδούς του ο Ερντογάν, για να προσθέσει αργότερα πως αναφέρεται... στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014, κλείνοντας έτσι με νόημα το μάτι στους πιο θερμοκέφαλους από αυτούς και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου μιας εμφύλιας σύρραξης.


Ήδη δύο συγκεντρώσεις υποστήριξης στον Τούρκο πρόεδρο προγραμματίστηκαν γι' αυτή την εβδομάδα, στην Κωνσταντινούπολη στις 15 και στην Άγκυρα στις 16 του μηνός, με απρόβλεπτο το τι πρόκειται να διαδραματιστεί, καθώς, οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν αλλά αντιθέτως, κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι, με την σημερινή συγκέντρωση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όσον αφορά το πλήθος του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα σχέδια των Αρχών, ως στόχος αυτής της εβδομάδας εμφανίζεται η εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ προκειμένου να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία, όχι όμως και η απομάκρυνση του κόσμου από το πάρκο, κάτι που εκτιμάται ότι δεν θα ωθήσει τα πράγματα στα άκρα, αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνει αδύνατον και ειδικά μπροστά στην προοπτική της κατά μέτωπον αντιπαράθεσης των υποστηρικτών του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Ήδη αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κιζιλάι, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον αυταρχικό σουλτάνο Ερντογάν, διατρανώνοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά τους για το ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μετατρέψει τη χώρα τους σε ισλαμικού τύπου «δημοκρατία».

Σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε σήμερα μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων και κανόνια νερού για να διαλύσει διαδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Άγκυρας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων.


Απογευματινή συγκέντρωση στην Ταξίμ




Πανό αλληλεγγύης στην τουρκική εξέγερση στο Ελληνικό


















Bέροια-Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας










Πανό αλληλεγγύης από την Καλαμάτα για την Τουρκία


















Πανό αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας που μπήκε στο κάστρο της Πάτρας

























Τουρκία: Φώτο από τις χτεσινές (8/6) μεγάλες διαδηλώσεις
Ο αγώνας συνεχίζεται



Τεράστιες διαδηλώσεις σήμερα, που συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. Μαζική κάθοδος των φιλάθλων-οπαδών (Φενέρ,Μπεσίκτας,Γαλατασαραι) σε κοινή πορεία.






























































Η απίστευτη ατμόσφαιρα στα οδοφράγματα της Κωνσταντινούπολης
Στη συνεχή ρίψη χημικών τραγουδούν "Χημικά ΟΛΕ"! 

"Tear Gas Ole"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου