Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Viva Brazil !!

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους σε 100 πόλεις της Βραζιλίας, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος.

Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με τη νομοθεσία που περιορίζει την εξουσία των ομοσπονδιακών εισαγγελέων για τη διερεύνηση εγκλημάτων. Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως ο νόμος θα ανακόψει κάθε προσπάθεια για να μπουν στη φυλακή πολιτικοί που κατηγορούνται για διαφθορά.

Φωτό και βίδεο μέσα.....


























Η λαϊκή οργή που πηγάζει απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και σε Τουρκία-Βενεζουέλα, παρόλο τις μεθοδεύσεις Ερντογκάν και της προέδρου της Βενεζουέλας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ, δεν κοπάζει.




Η ανάρτηση που έκανε χτες ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκαν, αναφέρει τα πραγματικά αίτια που πυροδοτούν τις λαϊκές εξεγέρσεις σ’ αυτές τις χώρες καταλήγοντας στο κείμενο του: «Οι αστικές κυβερνήσεις όποια μάσκα και να έχουν είναι υπηρέτες καπιταλιστών. Οι εξελίξεις σε Τουρκία και Βραζιλία είναι ελπιδοφόρες και για έναν ακόμα βασικό λόγο. Οι εξεγερμένοι πολίτες, αυτών των χωρών, αμφισβήτησαν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας και αυτό είναι μια αφετηρία που μας δείχνει ότι οι μορφές πάλης των λαών μπορεί να αποκτήσουν δυναμικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα στα αστικά καθεστώτα, ανοίγοντας λεωφόρους ελπίδας και προοπτικής για τις λαϊκές τάξεις».




Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε και χτες είχαμε «μάχες» διαδηλωτών – αστυνομίας (προσέξτε σημειολογικά πώς παρουσιάζονται τα ρεπορτάζ. Δεν κάνουν λόγο απλώς για διαδηλώσεις αλλά μιλούν για «μάχες», «συγκρούσεις», «οδοφράγματα» … κάντε και τις συγκρίσεις με τις κινητοποιήσεις που γίνονται στην χώρα μας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου