Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ποιος πραγματικά σκότωσε τον Μπιν Λάντεν;


Στο τεύχος Μαρτίου, το αμερικανικό περιοδικό «Esquire» δημοσίευσε ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ με το προφίλ «του ανθρώπου που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», με τίτλο «Τhe Shooter» («Ο εκτελεστής»). Στο 25σέλιδο δημοσίευμα δεν αναφέρεται, φυσικά, το όνομά του, αλλά τα όσα συνέβησαν κατόπιν στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Ο «εκτελεστής», λοιπόν, υποστηρίζει πως με σφαίρες εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο, στον περισσότερο κόσμο, τα διεθνή Μέσα είχαν περάσει πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει από φυσικά αίτια κάπου πέντε χρόνια πριν ανακοινωθεί επίσημα από τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα πως σκοτώθηκε σε επιδρομή Αμερικανών κομάντος της ομάδας SEAL.

Κι όμως, υπάρχει ένας Τούρκος πολιτικός και πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει πέντε χρόνια πριν οι
Αμερικανοί τον… αναστήσουν και τον σκοτώσουν.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό «Πρώτο Κανάλι», ο Τσετσένος στην καταγωγή Μπεργκάν Γιασάρ είπε πως την εποχή εκείνη ήταν οπαδός του Τζοχάρ Ντουντάγεφ και είχε συναντηθεί στο Γκρόσνι της Τσετσενίας τον Σεπτέμβριο του 1992 με τον Μπιν Λάντεν.

Στην ερώτηση των Ρώσων δημοσιογράφων, αν πιστεύει πως οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Μπιν

Λάντεν στην επιχείρηση εκείνη στο Πακιστάν, ο Μπερκάν, που η CIA του είχε δώσει το κωδικό όνομα «Αμπουμπακάρ», απάντησε:

«Ουδείς στον κόσμο τους πίστεψε. Γνωρίζω τους τρεις Τσετσένους σωματοφύλακές του. Τον Σάμι, τον Μαχμούντ και τον Αγιούμπ, που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα του, ως τις τελευταίες του στιγμές. Στις 26 Ιουνίου 2006, όταν πέθανε, μαζί με αυτούς τους τρεις βρίσκονταν δύο από το Λονδίνο, ένας Αμερικανός και άλλοι εφτά».

Σύμφωνα με την επίσημη αμερικανική ανακοίνωση, στις 2 Μαΐου 2011, σε κατοικία κοντά στο Abbottabad του Πακιστάν, έγινε η επιδρομή των Αμερικανών κομάντος. Οι κομάντος, αφού σκότωσαν τον φερόμενο ως ηγέτη της Αλ Κάιντα, πήραν το πτώμα μαζί τους και -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- το «κήδευσαν στη θάλασσα».

«Μετά την πρώτη βολή, του έδωσαν και μια χαριστική για να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρός» μετέδωσε το ABC News. Το πτώμα του κατόπιν μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν, όπου επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του. Και από εκεί, στο αεροπλανοφόρο, για τη διαδικασία της εξαφάνισης…

Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν τις ακόλουθες δικαιολογίες για την απόφασή τους:

- δεν ήθελαν ο τάφος του να γίνει τόπος προσκυνήματος

- δεν είχαν τον χρόνο να διαπραγματευθούν με άλλες χώρες, που ενδεχομένως θα δέχονταν να ταφεί στο έδαφός τους.

Μόνο που από εδώ και πέρα μπερδεύονται τα πράγματα.

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του σκοτωμένου, φανερά περασμένη από το Photoshop, αλλά άμεσα ανακοινώθηκε πως η φωτογραφία ήταν πλαστή. Από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν δόθηκε ακόμα φωτογραφία, όπως δεν συνέβη και μετά τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπου περήφανα ο κεφαλοκυνηγός κρατούσε από τα μαλλιά το πτώμα του νεκρού επαναστάτη. Επίσημα ανακοινώθηκε ότι η φωτογραφία δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα.

Και μερικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν κατόπιν. Ο Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος, αλλά... αντιστάθηκε. Έτσι, πρόκειται για καθαρή εν ψυχρώ δολοφονία.

Αναλυτής του BBC προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δολοφονία, υποστηρίζοντας: «Φανταζόσασταν τι πρόβλημα θα δημιουργούσε μια πολύχρονη κράτησή του -στο Γκουαντάναμο, για παράδειγμα- και τι μεγάλη νομική διαδικασία θα ξεκινούσε;».


Κάποιοι φρόντισαν να κατεδαφιστεί και η κατοικία όπου -σύμφωνα με την επίσημη αμερικανική ανακοίνωση- σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν

Αυτά για την ιστορία, που όμως δεν τελείωσε εκεί…

Αμερικανικό ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες συνετρίβη από εκτόξευση ρουκέτας με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των επιβαινόντων. Από τους 31, οι 23 ήταν μέλη της ομάδας που -όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα- είχαν εκτελέσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάνταν σε ζωντανή αναμετάδοση, αποκλειστικά για τον Λευκό Οίκο!

Αυτό θεωρείται και το ισχυρότερο πλήγμα, μέσα σε μία ημέρα, από το 2001 -από όταν δηλαδή οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν- που έχουν υποστεί οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το μεταγωγικό ελικόπτερο μετέφερε άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με Αφγανούς συναδέλφους τους. Η συντριβή έγινε ύστερα από εκτόξευση αντιαρματικής -όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί αντάρτες- ρουκέτας από Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι στην επαρχία Wardak, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες.

Η αποκάλυψη πως από τους 31 νεκρούς οι 20 ανήκαν στην περίφημη Team 6 των Αμερικανών SEAL, την ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται να είχε βρει τον θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν τον Μάιο του 2011, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η επιχείρηση Τζερόνιμο... «Άραγε πώς θα αντιδρούσαμε αν Ιρακινοί κομάντος επέδραμαν στην εξοχική κατοικία του Τζορτζ Μπους, τον δολοφονούσαν και πετούσαν το πτώμα του στον Ατλαντικό…» είχε πει ο Νόαμ Τσόμσκι.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/pios-pragmatika-skotose-ton-mpin-lanten

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου