Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μόντι: Η Μέρκελ δεν θέλει Αριστερά στην κυβέρνηση( αχ καλέ ψέματα λέει)


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει στις ιταλικές εκλογές, δήλωσε ο απερχόμενος ιταλός πρωθυπουργός και επικεφαλής των κεντρώων, Μάριο Μόντι.

«Η Μέρκελ φοβάται τη συσπείρωση των κομμάτων της αριστεράς, ιδιαίτερα σε μια εκλογική περίοδο για την ίδια, δεν νομίζω πως έχει καμία επιθυμία να δει το Δημοκρατικό Κόμμα να άρχεται στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μόντι σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Τα σχόλιά του επιβεβαιώθηκαν και από την εκπρόσωπό του, η οποία πρόσθεσε πως ο κ. Μόντι εξέφρασε την άποψή του και δεν ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει απ’ ευθείας με την Μέρκελ για το θέμα αυτό.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε πως «η καγκελάριος δεν σχολιάζει την ιταλική προεκλογική περίοδο και δεν το έχει πράξει ούτε κατά το παρελθόν».
Τα σχόλια αυτά, ωστόσο, φέρνουν σε δύσκολη θέση την Μέρκελ, η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά
να μην εμπλακεί στην εκστρατεία των ιταλικών εκλογών, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μόντι απαντούσε σε σχόλια του ηγέτη της κεντρο-δεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επανειλημμένως έχει επιτεθεί κατά της γερμανίδας καγκελαρίου και έχει ισχυριστεί ότι ο Μόντι έχει ήδη συμφωνήσει να ενώσει τις δυνάμεις του με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερζάνι μετά τις εκλογές «με τις ευλογίες της Μέρκελ».

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν το Δημοκρατικό Κόμμα ως επικρατέστερο να κερδίσει τον έλεγχο της Κάτω Βουλής στις εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου. Η κεντρώα συμμαχία του Μόντι βρίσκεται στην τέταρτη θέση, όμως το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να χρειαστεί την στήριξή της προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Άνω Βουλής και να σχηματίσει κυβέρνηση.

πηγή euro2day


"πόσο θα θελα να φάτε τους όρχεις μου κε Μόντι" papaflesa

2 σχόλια: