Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Νέο βίντεο - σοκ από την αστυνομική βία κατά των μεταλλωρύχων στη Μαρικάνα
Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από τo Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις ότι η αστυνομία της Νότιας Αφρικής κυνήγησε και σκότωσε εν ψυχρώ απεργούς μεταλλωρύχους στη διάρκεια της τραγωδίας στο ορυχείο στο Μαρικάνα, οπότε 34 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στις 16 Αυγούστου 2012.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα αστυνομικοί να κυνηγούν απεργούς μέσα στους θάμνους και να σκοτώνουν τουλάχιστον έναν εξ αυτών.
Το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που μαρτυρίες και έρευνες είχαν αποκαλύψει μετά την τραγωδία, ότι δηλαδή η αστυνομία της Νότιας Αφρικής δεν έδρασε απλώς ευρισκόμενη σε νόμιμη άμυνα, αλλά δολοφόνησε εν ψυχρώ πολλούς από τους απεργούς.


Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από έναν αστυνομικό, ακούγεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας να ζητεί από τους συναδέλφους του να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση: «Αυτόν τον νεαρό, εκεί. Μην τον πυροβολήσετε, μην τον πυροβολήσετε!».
Λίγο αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί και η κάμερα στρέφεται σε ένα πτώμα. Στη συνέχεια ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Τον πυροβόλησα τουλάχιστον 10 φορές!».

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο το πτώμα έφερε 12 σφαίρες.

Οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον 14 εξ αυτών χτυπήθηκαν από σφαίρες στην πλάτη, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την αστυνομία.

1 σχόλιο: