Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος δυσκολίες...

είπε ο Ιησούς: «Μπείτε από τη στενή πύλη, γιατί είναι πλατιά η πύλη και ευρύχωρος ο δρόμος που οδηγεί στο χαμό, και πολλοί μπαίνουν απ' αυτόν. 
Είναι στενή η πύλη και γεμάτος δυσκολίες ο δρόμος που οδηγεί στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τον βρίσκουν».







είπε ο Che:

Νέο μνημείο για τον Τσε στη Βενεζουέλα 



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – Μια μαρμάρινη πλάκα που συμβολίζει την επίσκεψη του Τσε Γκεβάρα στη Βενεζουέλα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 τοποθετήθηκε στην κωμόπολη Κολλάδο δελ Κόντορ, στις βενεζοελάνικες Άνδεις. Τα εγκαίνια της πλάκας έγιναν με την ευκαιρία της 84ης επετείου από τη γέννηση του αργεντίνου επαναστάτη και τα 60 χρόνια από την επίσκεψη του Τσε στην χώρα (Ιούνιος 1952). Ο νεαρος τότε Ερνέστο είχε επισκεπτεί την περιοχή κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού του στη Λατινική Αμερική, πτυχές του οποίου έχουν δημοσιευθεί στα...
γνωστά “Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας”.

Ειδική πλάκα αναφέρει το εξής: “Τούτο το μνημείο μπορεί να καταστραφεί χιλιάδες φορές από ατιμία αλλά είμαστε σίγουροι πως πάντοτε θα υπάρχει κάποιος έντιμος άνθρωπος που θα το ανεγείρει και πάλι και αυτό θα σημαίνει πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την Ανθρωπότητα”. Το μήνυμα αυτό σχετίζεται με την αθλιότητα ορισμένων αγνώστων να σπάσουν, το 2007, την προτομή του Τσε που είχε τοποθετηθεί στο σημείο.
Πηγή: sabinabecker.com (Μέσω Sierra Maestra/Yannis Tsal).

1 σχόλιο: