Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ....

Κατασχέσεις ρεκόρ στην Ισπανία: 58.241 οικογένειες έχουν μείνει άστεγοι
Τα ισπανικά δικαστήρια πέρυσι εκδίκασαν 58.241 περιπτώσεις εξώσεων, που είναι αριθμός ρεκόρ από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα πρώτα στοιχεία και που οδήγησε επίσης στην αύξηση κατα 22 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2010.

Στοιχεία από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (CGPJ) που δημοσιεύονται σήμερα δείχνουν τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας είναι η απώλεια των σπιτιών, είτε επειδή ο ενοικιαστής δεν πληρώνει ενοίκιο ή επειδή ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να πληρώσει την υποθήκη στην τράπεζα.
Η πλέον πληγείσα περιοχή, με μεγάλη διαφορά ήταν η περιοχή της Βαλένθια, με 13.711 κατασχέσεις, ακολουθούμενη από την Ανδαλουσία και την Μαδρίτη με 9864 και 9460 αντίστοιχα . Η πόλη που λιγότερο επηρεάστηκε ήταν η La Rioja, με 244. Μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι εξώσεις στην Ισπανία ανήλθε σε 15.347.
Με την πρόθεση του κράτους να προχωρήσει σε κατασχέσεις κατοικιών για χρέη άνω των 3000 ευρώ δεδηλωμένη, κάτι ανάλογο αναμένετε να γίνει και εδώ σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση αν δεν δημιουργηθούν άμεσα οι δομές εκείνες που θα αντισταθούν με κάθε μέσο στις εξώσεις- κατασχέσεις που θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Η στέγαση είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών και δεν μπορεί να εμπλέκετε στα κερδοσκοπικά παιχνίδια κράτους και τραπεζών.

1 σχόλιο:

  1. ναι ναι ναι, ξέρω...

    ρε γαμήστε τους τη μάνα, πάρτε τα όλα!!!
    ζήτω οι τράπεζες!!! εξολοθρεύστε τους!!!
    γουστάρουν οι μαζόχες!!!

    όσον αφορά εμένα... τελειώσατε!!!
    no mercy for the wicked!!!
    motherfuckers!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή