Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

και γαμώ τις δίκες....


Βέροια: Αθώα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ένοχος ο ιδιοκτήτης του καφενείου....
Θριάμβευσε για μια ακόμη φορά η «αντικειμενική» και «αμερόληπτη» αστική δικαιοσύνη τούτη τη φορά στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροια, όπου δικαζόταν οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής για το πρόσφατο επεισόδιο σε καφενείο της πόλης.
Μια απαράδεκτη παράληψη εκ μέρους της πολιτικής αγωγής (Δεν είχε καταβάλλει το παράβολο των 100 ευρώ αφού οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι χρυσαυγίτες –απειλή και εξύβριση- δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση) έδωσε τα περιθώρια στο δικαστήριο να απαλλάξει τους εφτά απ’ τους οχτώ κατηγορουμένους χρυσαυγίτες ενώ στον έναν επέβαλλε ποινή τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης.  
Όπως διαβάζουμε στο indymedia, από πολίτη που ήταν παρόν στην δίκη: «Το μεγαλύτερο αίσχος από όλα είναι ότι το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα που έβαλαν οι δικηγόροι των θαμώνων του καφενείου και του ιδιοκτήτη για να έρθουν κι άλλα αποδεικτικά μέσα. Απέρριψε μέχρι και το αίτημα να έρθει βίντεο της Eurobank που βρίσκεται κολλητά με το καφενείο και δείχνει όλη τη δράση των χρυσαυγιτών!!!!».

1 σχόλιο: