Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

“Λαξεύω το χρυσό μοσχάρι με ένα καμινέτο και μια μάσκα για τα δακρυγόνα, κάνω πορεία στο Ferguson απόψε“


Ο Tom Morello, ως Nightwatchman, έπαιξε ένα καινούργιο κομμάτι με τίτλο “Marching on Ferguson“ στη συναυλία αλληλεγγύης Jail Guitar Doors‘ Rock Out στο Ford Theatre του Λος Άντζελες, στις 5 Σεπτεμβρίου. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος,το  κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τη δολοφονία τού Michael Brown από έναν αστυνομικό και ό,τι επακολούθησε στην πόλη τού Μιζούρι. “Λαξεύω το χρυσό μοσχάρι με ένα καμινέτο και μια μάσκα για τα δακρυγόνα, κάνω πορεία στο Ferguson απόψε“, τραγουδά ο Morello.
Σχετικά με τη δολοφονία του Michael Brown, ο Morello έγραψε στο τουίτερ στις 11 Αυγούστου: “Είμαι εναντίον της θανατικής ποινής, αλλά αν υπήρχε θα μπορούσε, ίσως, νά ‘ναι αποτρεπτική για 4 δολοφόνους-αστυνομικούς, για εταιρικούς εγκληματίες και προέδρους που ξεκινάνε πολέμους με ψεύτικα προσχήματα;”.
Ενώ τα Μέσα σταματάνε να ασχολούνται τόσο με τη διαμαρτυρία στο Μισούρι ο Morello συνεχίζει να έχει τα μάτια του στο Ferguson, κάνοντας πρόσφατα retweet μια είδηση ​​σχετικά με το πώς η αστυνομία του St. Louis παίρνει τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων των παιδιών στο Ferguson. Ο Morello συνέβαλε, επίσης, πρόσφατα με ένα τραγούδι σε μια συλλογή από τραγούδια διαμαρτυρίας με τίτλο “Αυτό αφορά όλους” (This Concerns Everyone).

Οι Jackson Browne, Ben Harper, Tim Robbins, Jill Sobule, White Fence, Dana Gould και οι MC5 του Wayne Kramer ήταν επίσης διαθέσιμοι για τη δεύτερη ετήσια Rock Out συναυλία για την υποστήριξη του Jail Guitar Doors, που ο Kramer ίδρυσε ως ένα μέσο για να βοηθήσει την προμήθεια των κρατουμένων με μουσικά όργανα. Το όνομα του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού προέρχεται από το τραγούδι Clash με τον ίδιο τίτλο. Ο Billy Bragg ξεκίνησε αρχικά την πρωτοβουλία στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ο Kramer φέρει το Jail Guitar Doors στις Ηνωμένες Πολιτείες.
https://athens.indymedia.org/post/1531040/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου