Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΑΝΤΑΜ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

«Ντρέπομαι που έβαλα την Αυστραλία στον πόλεμο με τον Σαντάμ»
Μετανιωμένος ο πρώην πρωθυπουργός γιατί...δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής.
Ο ανεξάρτητος ομοσπονδιακός βουλευτής της Αυστραλίας Άντριου Γουίλκι δήλωσε σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τζον Χάουαρντ πρέπει να αισθάνεται «τυχερός» που δεν κατηγορήθηκε για συνωμοσία προς τέλεση μαζικής δολοφονίας και για εγκλήματα πολέμου.


Η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή από την Τασμανία έγινε ύστερα από τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ ότι «νιώθει ντροπιασμένος» που η Αυστραλία πήρε μέρος στον πόλεμο του Ιράκ, βασισμένη σε ανακριβείς πληροφορίες ότι η αραβική χώρα κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής.

«Αισθάνθηκα ντροπιασμένος όταν αποδείχθηκε πως ο Χουσεΐν δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Εγώ πραγματικά είχα πιστέψει τις μυστικές υπηρεσίες οι οποίες έπεσαν έξω..... Σε καμιά περίπτωση δεν συνωμοτήσαμε για να γίνει ο πόλεμος.....» είπε ο κ. Χάουαρντ.

Ο Άντριου Γουίλκι δήλωσε πως ο κ. Χάουαρντ έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από «ντροπιασμένος» και πρέπει να «ντρέπεται βαθύτατα» που έβαλε την Αυστραλία σ' έναν πόλεμο, ο οποίος στη συνέχεια οδήγησε στην ανάδυση του «Ισλαμικού Κράτους» των εξτρεμιστών. Μάλιστα, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν σκέφτηκε να ασκήσει δίωξη κατά του κ. Χάουαρντ για συνωμοσία στην τέλεση μαζικής δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου