Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γερμανία.....uber alles

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον «Δείκτη Χρηματοοικονομικής Μυστικότητας», κατατάσσεται στην 8η θέση σε σύνολο 82 χωρών όπου βασιλεύει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στον αντίποδα, η Κύπρος, που το Βερολίνο κατηγορούσε ως «πλυντήριο» των κεφαλαίων των Ρώσων ολιγαρχών, κατατάσσεται μόλις στην 41η θέση.
ολόκληρο.....http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9182.html

«Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται καν στους "φορολογικούς παραδείσους" της διαφθοράς».
Από την ανακοίνωση του Δικτύου προκύπτει, ότι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, σε αντίθεση με δώδεκα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες από τις οποίες συχνά εμφανίζονται και ως "κατήγοροι" της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, είναι η επισήμανση του Διεθνούς Δικτύου, ότι η Ελλάδα "γονάτισε" οικονομικά από την φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή μέσω offshore εταιρειών που έχουν την έδρα τους στους "φορολογικούς παραδείσους" και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Ας σταματήσουν πλέον να παριστάνουν τους κατήγορους χώρες, στην επικράτεια των οποίων δρουν
κέντρα διαφθοράς που "ξεπλένουν" χρήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Διεθνές Δίκτυο, και τα οποία προέρχονται ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/606103/i-ellada-den-suberilamvanetai-stous-forologikous-paradeisous-tis-diafthoras/

Φακελάκι made in Germany
Μεταξύ των «αδέκαστων» κρατών είναι και η Γερμανία, η οποία, παρά τα «παγκοσμίου φήμης» σκάνδαλα με πρωταγωνιστές γερμανικές επιχειρήσεις (όπως η Siemens, η MAN, η Daimler κ.ά.), συνεχίζει να καλύπτει τους «εθνικούς επιχειρηματικούς πρωταθλητές» της, αρνούμενη να κυρώσει διεθνείς συμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
ολόκληρο.....http://www.zougla.gr/kosmos/article/fakelaki-made-in-germany-817051

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου