Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Νίσυρος και Επανάσταση (ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ)

Από την ημέρα που εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Νίσυρο, έχω βρει την υγειά μου. Θα μείνω εδώ μέχρι την ημέρα που οι δυνάμεις της επανάστασης θα ανατρέψουν το καθεστώς. Αν η επανάσταση ηττηθεί, θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στη φίλη και γείτονα Τουρκία, ή θα διαφύγω με ένα ψαροκάικο για το στρατηγείο των Συμμάχων στη Μέση Ανατολή.
Στη Νίσυρο απολαμβάνω τη ζωντανή μουσική. Τις προάλλες, στο καφενείο του Αντρίκου, ήταν κάτι αγόρια με πολλά μούσια και κάτι όμορφα κορίτσια -χωρίς μούσια-, και έπαιζαν και τραγουδούσαν.
Αν και έμοιαζαν αναρχοκομουνιστές, τραγουδούσαν Χατζιδάκι – το αστέρι του βοριά που θα φέρει ξαστεριά και κάτι άλλα με Παναγιές και φεγγάρια-, οπότε εγώ ξενέρωσα, σηκώθηκα από το τραπέζι, τους πλησίασα και ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Βρε παιδιά, τι τραγούδια είναι αυτά που παίζετε; Τον Κουκουλοφόρο τον ξέρετε;» «Ποιον απ’ όλους;»
http://pitsirikos.net



Χτες το βράδυ, στη λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος, ένας κύριος είπε από μικροφώνου «επανάσταση που έχει πάει διακοπές δεν έχει ξαναγίνει ποτέ – η επανάσταση δεν πάει διακοπές» και γνώρισε την αποθέωση. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως η επανάσταση δεν πάει διακοπές αλλά -για την ώρα- δουλεύει οχτάωρο.
Σκέφτομαι πως η επανάσταση έχει να κάνει και με το μέρος που κατοικείς -ειδικά το καλοκαίρι. Αν είσαι επαναστάτης στη Νάξο, ρίχνεις και τις βουτιές σου στο Καστράκι και στο Πυργάκι. Αν είσαι επαναστάτης στην Αθήνα, δεν έχεις ελπίδα να κάνεις ένα μπάνιο και θα λιώσεις μέσα στα τσιμέντα.
Άρα, η επανάσταση δεν είναι δημοκρατική – δεν δίνει τις ίδιες ευκαιρίες για μπάνιο σε όλους τους επαναστάτες.
Τούτων δοθέντων, θέλω να σας ενημερώσω πως από σήμερα βρίσκομαι στη Νίσυρο. Επίσης, θέλω να διευκρινίσω πως δεν έχω έρθει στη Νίσυρο για διακοπές αλλά για μόνιμη εγκατάσταση. Αυτό δεν το απαγορεύει η επανάσταση. Η επανάσταση δεν πάει διακοπές αλλά μπορεί να μεταναστεύσει.
Θα συνεχίσω την επανάσταση από τη Νίσυρο. Με την ευκαιρία, σας παρουσιάζω τους νέους μου συναγωνιστές.



4 σχόλια:

  1. και μη μας γραφεις!.. ετσι κι αλλοιως γραμμενους μας εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σεβομαι τον επαναστατικο προφιλ και αποψη.. καλη δυναμη και συνεχισε να κρατας το λαβαρο ψηλα και τα κτυπηματα στο συστημα κατω απο τη μεση! http://papafleshass.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόσεχε μάστορα !!

    Μη λαβωθείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή