Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Εγκατέστησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Εθνικής Αμύνης

Κεραία κινητής τηλεφωνίας εγκαταστάθηκε σε κατοικημένη περιοχή της πόλης μας, στην οδό Εθνικής Αμύνης 34 και Δυρραχίου στου Παπάγου γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των περιοίκων αλλά και του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Δείτε παρακάτω το σχετικό ψήφισμα του συμβουλίου:

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου λαμβάνοντας υπόψη:

α) το θέμα που δημιουργήθηκε με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο επί της οδού Εθνικής Αμύνης 34 και Δυρραχίου κτίριο,

β)  τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και τις αντιδράσεις δημοτών σχετικά με  τους κινδύνους που
συνιστούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας για την υγεία των περιοίκων,

εγκρίνει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου:

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βλάπτουν την υγεία των συνδημοτών μας.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας.
Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση των κεραιών που βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού.
Ζητούμε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) να μας ενημερώσει για τα σημεία στα οποία λειτουργούν νόμιμες κεραίες και την ακτινοβολία που εκπέμπουν.
Ζητούμε από τις ελεγκτικές αρχές την τήρηση των 300 μέτρων απόσταση κεραιών από κατοικημένες περιοχές.
Υπογραμίζουμε την αναγκαιότητα της χωροθέτησης και του σχεδιασμού δικτύου κεραιών σύμφωνα με τα υπό της σχετικής νομοθεσίας καθοριζόμενα.
Αποφασίζουμε να σταθούμε εμπράκτως αρωγοί κάθε προσπάθειας που αποβλέπει στην προστασία του αγαθού της υγείας με κάθε νόμιμο τρόπο.
                             Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου    

                                                       Χρύσα Παρίση

http://myxolargos.gr/eidiseis/10145-egkatestisan-keraia-kinitis-tilefonias-stin-ethnikis-amynis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου