Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία της οικογένειας του Ντουζόν

«Παρωδία» χαρακτηρίζει τη δίκη που διεξάγεται για την υπόθεση της δολοφονίας του Ντουζόν Ζαμίτ, η οικογένειά του από την Αυστραλία. Ο Ντουζόν είχε χάσει τη ζωή του τον Αύγουστο του 2008 όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω νυχτερινό κέντρο στη Μύκονο.

Με επιστολή της, η οικογένεια καταγγέλλει την απόρριψη του αιτήματός της για διακοπή της δίκης στις 10 Δεκεμβρίου που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου, προκειμένου να προλάβει να παρευρεθεί, ενώ κάνει λόγο και για ευνοϊκή μεταχείριση του συνηγόρου υπερασπίσεως των κατηγορουμένων.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της οικογένειας Ζάμιτ:
«Η οικογένεια μας έχασε μετά από αποτρόπαια δολοφονία που έγινε από τον Μάριο – Σωσίπατρο Αντωνόπουλο, με την συνδρομή των Γεωργίου Χατζηιωάννου και Δημήτριου Βαρώνου, τον γιο μας
Doujon Zammit.

H οικογένεια μας, παρά την τραγωδία που μας έπληξε, δώρισε τα όργανα του άγρια δολοφονημένου παιδιού μας και εξαιτίας αυτής της δωρεάς, ζουν άνθρωποι που θα είχαν χάσει την ζωή τους.
Το παιδί μας έχασε την ζωή του σε καλοκαιρινές διακοπές που έκανε στην Ελλάδα, όπου ερχόταν γιατί όλοι μας αγαπάμε τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη παρέπεμψε και καταδίκασε τους δράστες σε καταδίκες από 7 μέχρι και 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ η δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μυτιλήνης, διήρκησε από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2010.

Τόσο η μέχρι τώρα λειτουργία, όσο και η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μας οδήγησε στο πεποίθηση, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και πάλι και στο πλαίσιο μιας δίκαιης δίκης, θα ακουστούμε και εμείς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, στην προσπάθεια μας, να βοηθήσουμε την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, όπως έγινε και στον πρώτο βαθμό.

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου διεξάγεται μια δίκη – παρωδία, χωρίς την παρουσία μας και χωρίς την εκπροσώπηση μας από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, αφού ο Πρόεδρος Εφετών Σύρου και ο Εισαγγελέας Εφετών Σύρου, απέρριψαν το νόμιμο αίτημα μας, περί διακοπής της δίκης, είτε για την Πέμπτη 10/12, ώστε να έλθουμε και εμείς από την Αυστραλία στην Ελλάδα, είτε για οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας, αφού ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας και δικηγόρος στο Δικαστήριο από την πρώτη στιγμή, παρίστατο στο Εφετείο Χαλκίδος, όπου διεξαγόταν, μετά από διακοπή, δίκη, η οποία ήταν αδύνατο να αναβληθεί, διότι στις 28.12.2013 συμπληρωνόταν η οκταετής προθεσμία, με την συμπλήρωση της οποίας, τα αδικήματα παραγράφονται.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας ενημέρωσε άμεσα τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Αυστραλιανή Πρεσβεία, αλλά δυστυχώς, ενώ το εν λόγω δικαστήριο διέκοψε επί 4 ώρες για να προσέλθει ο συνήγορος υπερασπίσεως, με τον οποίο είχε υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, για να διακοπεί η δίκη, λόγω του νόμιμου κωλύματος του δικηγόρου μας, ξεκίνησε την εκδίκαση της υποθέσεως στις 14.00 το μεσημέρι, χωρίς την παρουσία μας και χωρίς την παρουσία του πληρεξουσίου δικηγόρου μας και ολοκληρώνεται η εκδίκαση της υποθέσεως, η οποία στον πρώτο βαθμό διήρκησε 5 συνεδριάσεις μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς την τήρηση ωραρίου, ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ(!!) και το Δικαστήριο διέκοψε εκ νέου στις 17.00, για να προτείνει ο κ. Εισαγγελέας επί της ενοχής.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται περί δίκης - παρωδίας, προηγούμενο της οποίας δεν υπάρχει στην Ελληνική Δικαστική πραγματικότητα και γι’ αυτό το λόγο και Σας καταγγέλλουμε τα παρόντα, προκειμένου με νόμιμη παρέμβαση Σας, έστω και την τελευταία στιγμή, να διακοπεί η δίκη σ’ αυτό το σημείο, είτε για την Πέμπτη, είτε για οποιαδήποτε άλλη ημέρα, αφού είμαστε βέβαιοι ότι όλη αυτή η πρωτοφανής διαδικασία και η χωρίς δικαιολογία σπουδή, να γίνει σε λίγες ώρες η δίκη που έχει ως αντικείμενο την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού μας, θα έχει ως αποτέλεσμα την μη απόδοση της δικαιοσύνης και δυστυχώς επιεικείς ποινές ή αθωώσεις για ανθρώπους, οι οποίοι αφαίρεσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα την ζωή του παιδιού μας.

Σημειωτέον ότι υπήρξε συνεννόηση του Δικαστηρίου με τον συνήγορο υπερασπίσεως να μεταβεί οπωσδήποτε στην Σύρο και για το λόγο αυτό μισθώθηκε για την μετάβαση του από τους κατηγορουμένους και ελικόπτερο(!).»

http://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-tis-ikogenias-zamit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου