Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

λεπτομέρειες.....

Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος του Τρισέ στο ιρλανδικό μνημόνιο

Την αποκάλυψη απειλητικής επιστολής για το «ναι» στην τρόικα επικαλείται ο Νούναν

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ιρλανδία για τον τρόπο με τον οποίο τελικά κατέληξε η χώρα να συμφωνεί στο πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισ. ευρώ με την τρόικα.

Για πρώτη φορά, ο υπουργός Οικονομικών Μαίκλ Νούναν, ζητά να έρθει στο φως η επιστολή, που φέρεται να έστειλε ο τότε Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ στον προκάτοχο του τον Νοέμβριο του 2010 και με την οποία ουσιαστικά τον απειλούσε ότι θα σταματούσε η στήριξη από το ταμείο έκτακτης ρευστότητας ELA, αν η Ιρλανδία, αρνούταν να δεχθεί τη διάσωση από την τρόικα.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ.....http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/405248/poios-itan-o-pragmatikos-rolos-tou-trise-sto-irlandiko-mnimonio/

Άοπλος και ήδη νεκρός ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Τα πάνω-κάτω στην επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων

Μία νέα περιγραφή για την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αμποταμπάτ, η οποία, όπως γνωρίζουμε έως σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει πως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν άοπλος και ήδη νεκρός όταν οι στρατιώτες εισέβαλαν στο καταφύγιό του στο Πακιστάν.

Στο βιβλίο «No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama bin Laden» ο συγγραφέας γράφει ως Mark Owen, μέλος των ειδικών δυνάμεων που είδε τον Μπιν Λάντεν να πεθαίνει το Μάιο του 2011.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ.....http://www.newsbeast.gr/world/arthro/404958/aoplos-kai-idi-nekros-itan-o-osama-bin-laden/

2 σχόλια: