Λουκάς 3,7-10
Έλεγε, λοιπόν, στα πλήθη που πήγαιναν να βαφτιστούν απ’ αυτόν:
"Γεννήματα φαρμακερών φιδιών! Ποιος σας υπέδειξε να ξεφύγετε από τη μελλούμενη οργή;
Kάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας και μην αρχίσετε να λέτε μέσα σας: Έχουμε πατέρα τον Aβραάμ...,
γιατί σας λέω πως ο Θεός μπορεί από τούτες τις πέτρες να δημιουργήσει παιδιά στον Aβραάμ.
Άλλωστε, τώρα πια και το τσεκούρι βρίσκεται κιόλας στη ρίζα των δέντρων. Έτσι, κάθε δέντρο που δεν παράγει καλό καρπό κόβεται ΣΥΡΡΙΖΑ και ρίχνεται στη φωτιά”."
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.....
Βρέθηκαν οστά του Ιωάννη Βαπτιστή;
Προβληματισμένους άφησαν τους εμπειρογνώμονες αρχαιολόγοι όταν ανακοίνωσαν πως βρήκαν τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή στα ερείπια ενός αρχαίου βουλγαρικού μοναστηριού. Ωστόσο, οι αναλύσεις που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρείχαν επιστημονική απόδειξη ότι ο απίστευτος αυτός ισχυρισμός.... ήταν αληθής. Το οστό του αστραγάλου τοποθετείται χρονικά γύρω στον 1ο αι. μ.Χ., εποχή που θεωρείται ότι έζησε ο Βαπτιστής.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πόσο πρώιμα ήταν τα οστά, αλλά θεωρούν ότι η χρονολόγηση αυτών και μόνο δεν είναι αρκετή απόδειξη ότι ανήκουν στη σορό του Ιωάννη του Βαπτιστή. Τα νέα αυτά στοιχεία που προέκυψαν, θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του National Geographic. Μέρος οστών, δηλαδή μικρά κομμάτια από το κρανίο, οστά από το σαγόνι, ένα χέρι κι ένα δόντι, βρέθηκαν πριν από δύο χρόνια μέσα σ’ ένα ιερό στα ερείπια αρχαίας μονής σε νησί της Μαύρης Θάλασσας.
Φυλάσσονταν μέσα σε λειψανοθήκη, στο Sveti Ivan, κοντά στο Sozopol, στη νότια ακτή της Βουλγαρίας. Το σημείο-κλειδί ώστε να βρεθεί η καταγωγή των οστών ήταν ένα μικρό κουτί που αποκαλύφθηκε μαζί με τη λειψανοθήκη και είχε χαραγμένη την ελληνική επιγραφή: «Θεέ, σώσε τον υπηρέτη σου Θωμά. Προς Αγ. Ιωάννη, 24 Ιουνίου». Η ημερομηνία θεωρείται ότι είναι τα γενέθλια του Βαπτιστή. Τεστ DNA στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης σε τρία οστά επιβεβαίωσαν ότι προέρχονταν από το ίδιο άτομο και πιθανόν με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, απ’ όπου καταγόταν και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Επιβεβαίωσαν, επίσης, ότι ανήκαν σε άνδρα.
Μία θεωρία είναι ότι το πρόσωπο που αποκαλείται Θωμάς στην επιγραφή είχε αποστολή να μεταφέρει τα κειμήλια στη μονή στο νησί. Βούλγαροι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οστά πιθανόν έφθασαν στη χώρα τους μέσω Αντιοχείας, όπου το δεξί χέρι του Βαπτιστή φυλασσόταν μέχρι τον 10ο αιώνα. Πολλές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, όπως η Τουρκία, το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αίγυπτος, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους μέρη των οστών του Ιωάννη του Βαπτιστή.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_2714.html
πάλι εναποθέτεις τις ελπίδες σου στη μεταφυσική;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να μην τα 'λεγε ο τζον δε μπάπτιστ, είναι κοινή λογική...
εγώ πάντως μαζί σου είμαι...