Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ροδακινοπαραγωγοί: "Δεν προτιμάμε να σαπίσουν τα φρούτα στα δέντρα απο το να τα φάνε οι φτωχοί. Απλώς δεν υπάρχει άλλη λύση"

Και για όποιον/α ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τους παραγωγούς και τη διάθεση του ροδάκινου, τι πιο απλό απ' το να διαβάσει αυτό που λέει κάποιος που ζει από τα μέσα την κατάσταση, όπως είναι ο φίλος από το Μακροχώρι Ημαθείας:
"Ο λόγος που οι αγρότες δεν δίνουν τα ροδάκινα σε "πεινασμένους", αυτη η καραμέλα που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, δεν είναι η αναισθησία. Είναι μεν οικονομικός, αλλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο
ίδιος λόγος που εσεις οι "επαναστάτες" δεν πατε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσετε δυο
καρότσια και να τα πάτε σε οίκο απορίας. Εξηγούμαι.

Τα ροδάκινα με την τιμή των 0,5 λεπτών/κιλό είναι ούτως ή άλλως ασύμφορο να μαζευτούν απο τα δέντρα, αφού θα αποδώσουν το 1/3 των χρημάτων που οι παραγωγοί έχουν ΗΔΗ βαλει απο την τσέπη τους. Επιπλέον, για να μαζευτούν, θα πρέπει να πληρώσουν μεροκάματα και μεταφορικά ΕΞΤΡΑ ωστε να τα "πανε στους φτωχούς". Δηλαδη, οι παραγωγοί μπαινουν που μπαινουν μέσα με την πτώση της τιμής, και τώρα έχουν και όλους τους ηθικολόγους του Ιντερνετ να τους ζητάνε να πληρώσουν κι άλλα απο την τσέπη τους (που θα τα βρούμε δεν μας λενε) για να μαζέψουν τα ροδάκινα και να τα χαρίσουν. Πράγμα που φυσικά κανείς δεν κάνει, ακόμα-ακόμα ούτε και οι επαναστάτες του πληκτρολογίου ή μη. Πάντως, αν οι φτωχοι και άποροι έρθουν μέχρι τα χωράφια, δεν θα υπάρχει ούτε ένας παραγωγός που να του αρνηθεί να πάρει όσα ροδάκινα θέλει και χάρισμά του.

Με άλλα λόγια, δεν ειμαστε απρόθυμοι να χαρίσουμε τα ροδάκινά μας, απλώς ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να το κάνουμε. Δεν προτιμάμε να σαπίσουν τα φρούτα στα δέντρα απο το να τα φάνε οι φτωχοί. Απλώς δεν υπάρχει άλλη λύση".

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου