Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΕ !!

Παραλήρημα Erdogan κατά Ελλάδας και «σκοτεινού ξένου παράγοντα»
Στις γνώριμες θεωρίες συνομωσίας κατέφυγε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Tayyip Erdoğan προκειμένου να δικαιολογήσει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο εσωτερικό της γείτονος.

Αναφερόμενος στην εν ψυχρώ δολοφονία του Αλεβίτη Uğur Kurt από την τουρκική αστυνομία στις 22 Μαΐου και την εμφάνιση ένοπλων μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) στην περιοχή Okmeydanı, ο Tayyip Erdoğan επανέφερε τα τουρκικά μυθεύματα για την ύπαρξη βάσεων της χαρακτηρισμένης από τους Τούρκους ως τρομοκρατικής οργάνωσης επί ελληνικού εδάφους. «Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να
εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα», υποστήριξε στο νέο του παραλήρημα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σε σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα αιματηρά επεισόδια στο πάρκο Gezi, o Toύρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως «είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία». 

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Soma, o Erdoğan συνέχισε: «Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν..»


Ένοπλα μέλη του DHKP/C έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.


Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 26 Μαΐου, η τουρκική αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία ειδικές δυνάμεις επικουρούμενες από ελικόπτερο απέκλεισαν την περιοχή Okmeydanı και συνέλαβαν άγνωστο αριθμό υπόπτων ενώ τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα προληπτικές συλλήψεις 47 εκ των 255 κατηγορούμενων για τα επεισόδια στο πάρκο Gezi.

O Toύρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στη μειονότητα των Αλεβιτών για τη μαζική συγκέντρωση 45.000 διαδηλωτών κατά της επίσκεψής του στην Κολωνία.
Σχολιάζοντας την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στις Ευρωεκλογές, ο Tayyip Erdoğan υποστήριξε πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως … «αντίδοτο» για τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό! Προφανώς η εξύβριση ανθρακωρύχου της Soma «ως σπέρμα του Ισραήλ» εντάσσεται σε αυτή την ιδιοφυή στρατηγική…


Κατά της παρουσίας του Τούρκου πρωθυπουργού στη Κολωνία διαδήλωσαν περί τους 45.000 μετανάστες τουρκικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους από την κοινότητα των Αλεβιτών.


Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο Συνέδριο
8. Η αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας συμβαδίζει με τη γεωστρατηγι­κή του «νεοοθωμανισμού», η οποία στοχεύει να εδραιώσει και να επε­κτείνει τη δράση του τουρκικού καπιταλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας. Η επικρατού­σα τουρκική στρατηγική αξιοποιεί, εκτός από την οθωμανική ιστορική πα­ράδοση, και το θρησκευτικό πολιτιστικό στοιχείο στην ευρύτερη περιοχή.

Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να αξιοποιήσει προς όφελός του τις ενδοϊ­μπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ του ευρωατλαντικού άξονα και του άξο­να Ρωσίας -Κίνας -Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις υπαρ­κτές αντιθέσεις στο εσωτερικό κάθε άξονα (π.χ. ΗΠΑ - Ισραήλ). Διεξάγει μια σύνθετη διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με βασικούς στό­χους τη διατήρηση ισχυρής παρουσίας στην Κύπρο, την επαναδιαπραγμά­τευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο (με έμφαση στην υπερφα­λάγγιση του «εμποδίου» του Καστελλόριζου - Στρογγύλης στον προσδιο­ρισμό της τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο) και την αποτροπή δη­μιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν στον άξονα Β. Ιράκ -Συρίας που θα α­ποσταθεροποιούσε και τα τουρκικά σύνορα. Σε αυτή την κατεύθυνση αξι­οποιεί την ιδιαίτερη σημασία της γεωπολιτικής θέσης και της στρατιωτικής της ισχύος για την προώθηση των σχεδίων ΗΠΑ -ΝΑΤΟ, σχετικά με την οι­κοδόμηση «Νέας Μέσης Ανατολής». Απόδειξη είναι η συμμετοχή της Τουρ­κίας στην επέμβαση στη Λιβύη και στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, καθώς και η επιρροή της στα Βαλκάνια (προνομιακές σχέσεις με Αλβανία, ΠΓΔΜ κ.λπ.). Ωστόσο, ο κουρδικός πληθυσμός, σε συνδυασμό με την επι­θετική πολιτική της απέναντι στη Συρία και το σύμμαχό της Ιράν, αποτελεί παράγοντα όξυνσης των εσωτερικών αντιθέσεων της Τουρκίας.

Τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων χαρακτηρίζει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια η πιο άμεση εμπλοκή τους στα ιμπερια­λιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η ανε­ξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου που εντασσόταν και στο σχέδιο δια­μελισμού της Γιουγκοσλαβίας το 1999, η στρατιωτική συμφωνία της Τουρ­κίας με την Αλβανία, η ακύρωση από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλ­βανίας της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η ενίσχυση της αμερικανοΝΑΤΟικής παρέμβασης για τη σύνδεση και ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο μεγαλοϊδεατισμός και ο α­λυτρωτισμός που αναπτύσσονται από την ηγεσία της Αλβανίας υποδαυλί­ζονται επίσης από ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ενισχύεται ο αλβανι­κός εθνικισμός σε βάρος της Ελλάδας και των άλλων κρατών της περιο­χής, τροφοδοτώντας παράλληλα εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα αλ­λά και ευρύτερα.

Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι, στην ευρύτερη περιοχή, για γενικευμένο ιμπε­ριαλιστικό πόλεμο και άμεση εμπλοκή της Ελλάδας.
http://www.kke.gr/19o_synedrio/theseis_ths_ke_toy_kke_sto_19o_synedrio_



Σημειώσεις:
"Οι Τούρκοι ηγέτες εργάζονται για την εγκαθίδρυση μίας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ηπιότερης μορφής" δηλώνει ο Amir Zukic, επικεφαλής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.
Η κυριαρχία του παρελθόντος έχει μετατραπεί σε κυριαρχία πολιτιστικής επιρροής, αδιαμφισβήτητη για πολλές χώρες των Βαλκανίων. Σε αυτό το κλίμα γίνεται αναφορά στην τουρκική σειρά "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας.

Εγκαθιστώντας μία ιδιότυπη οικονομική "ηγεμονία" η Τουρκία αποκτά ερείσματα στην Ευρώπη και ανοίγει διόδους για τους Τούρκους μέσω της βαλκανικής χερσονήσου. Την πρόταση αυτή επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του πρώην πρεσβευτή της Βοσνίας στην Τουρκία: "Τα Βαλκάνια ήταν πάντα η ''πόρτα'' της Τουρκίας για την κατάκτηση της Ευρώπης".

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν έναν πολιτοφύλακα στην Τουρκία

Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μέλος μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις. Η επίθεση αποτελεί μια ένδειξη ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις εναντίον της κατασκευής νέων στρατιωτικών φυλακίων.
Δύο μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τον Μεχμέτ Ουγκιουρτάι, μέλος της πολιτοφυλακής ενός χωριού, μέσα σε ένα φορτηγάκι στην αυλή ενός πρωτοβάθμιου σχολείου, όπου περίμενε για να παραλάβει μαθητές, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού.
Τα σώματα των «φυλάκων των χωριών» εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος και συχνά δρουν σε συνεργασία με το στρατό για να προστατεύουν τις κοινότητες από επιθέσεις αυτονομιστών ανταρτών του PKK.
«Δολοφονήθηκε με μια βολή από ένα πιστόλι. Στη συνέχεια τα μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης διέφυγαν με μοτοσικλέτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο.
Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο επαρχιακός φύλακας ήταν μέλος της οργάνωσης Χούντα-Παρ, που εχθρεύεται το PKK.
Μία ημέρα νωρίτερα, ένας στρατιώτης έπεσε θύμα απαγωγής από αντάρτες.


Επίθεση από φασίστα-μαφιόζο  στον πολίτικο κρατούμενο BilgehanKarpat στις φύλακες  Ναύπλιου.
Ο πολίτικος κρατούμενος Bilgehan karpat που βρίσκεται στις φύλακες Ναύπλιου δέχτηκε επίθεση από έναν φασίστα δολοφόνο ονομαζόμενο Mutlu Turkay ύστερα από τα προβοκάτσια της διοίκησης των φυλάκων. 25 Μαΐου το απόβλητα μαφίας ονομαζόμενο Mutlu Turkay απείλησε τον Bilgehan Karpat λέγοντας του « Από ‘δω και περά δεν θα μιλήσεις έτσι για το κράτος  της Τουρκιάς και ούτε θα μιλήσεις με πολιτικά , σου το απαγορεύω». Όταν ο Bilgehan Karpat του απάντησε λέγοντας του « Ποιος είσαι εσύ και μου το απαγορεύεις», ο φασίστα δολοφόνος τον χτύπησε και του επιτέθηκε με ξυράφι. Η Επίθεση σταμάτησε όταν οι άλλοι κρατούμενοι μπήκαν στην μέση.  Δυο μέρες αργότερα με τα το επεισόδιο, στις 27 Μαΐου κάλεσαν τον Bilgehan Karpat στην διοίκηση των φυλάκων , και του ρωτήθηκε αν έχει κάνει αίτηση για αλλαγή θαλάμου ή όχι . Έμαθε ότι κάποιος ή κάποιοι χωρίς να ξέρει, στο όνομα του έχει δώσει αίτηση για αλλαγή θαλάμου.

Οι φασίστες πάντα διψούν για αίμα. Στην Τουρκία τέτοιο δολοφόνοι φασίστες  δολοφονούν ανθρώπους και τους βασανίζουν. Η Διοίκηση των φυλάκων Ναύπλιου επιτρέποντας τις επιθέσεις του φασίστα Mutlu Turkay, γίνεται συνεταίρος στο φασισμό.

Αυτές οι εξελίξεις είναι καθαρά προβοκάτσια. Ο φασίστας Mutlu Gunay από ποιον πηρέ θάρρος και δύναμη απείλησε και επιτέθηκε στον Bilgehan Karpat.  Όλα αυτά τα επεισόδια, αχούν άμεση σχέση με τα βασανιστήρια που δέχτηκε ο Bilgehan Karpat, οι εξευτελιστικές έρευνες που του επέβαλαν, με τις κατασχέσεις των βιβλίων , πραγμάτων του.  Εύη η επίθεση του φασίστα Mutlu Turkay εξελίχτηκε με τα προβοκάτσια της διοίκησης των φυλάκων. Από εδώ και περά για ότι συμβεί στον Bilgehan Karpat, θα είναι υπεύθυνοι η διοίκηση των φυλάκων Ναύπλιου και υπουργείο δικαιοσύνης. Η Διοίκηση της φυλακής  πρέπει να δώσει τέλος στις προβοκάτσιες επιθέσεις, στα βασανιστήρια, στην επιβολή εξευτελιστικής έρευνας.
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ , ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ



[1] Ο 34χρονος Αλεβίτης Uğur Kurt πήγαινε σε κοιμητήριο όταν πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο κεφάλι από Τούρκους αστυνομικούς, διερχόμενος από το σημείο όπου πραγματοποιείται η εβδομαδιαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών στη μνήμη του 15χρονου Berkin Elvan που επίσης δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά. Λίγες ώρες αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή ένοπλες ομάδες του DHKP/C και ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 42χρονος Ayhan Yılmaz από ρίψη χειρομβοβίδας κρότου-λάμψης στο κεφάλι.

[2] Το λιγνιτωρυχείο ορυχείο Soma της δυτικής Τουρκίας ιδιωτικοποιήθηκε το 2005 και πέρασε στα χέρια επιχειρηματία που συνδέεται με το ΑΚΡ, το οποίο προ μηνός είχε αρνηθεί συζήτηση στη τουρκική Βουλή για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο ορυχείο. Όπως αποκαλύφθηκε μετά το θάνατο 301 εργαζομένων, ο επικεφαλής των επιθεωρητών που διαπίστωσε «πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας» τον περασμένο Μάρτιο είναι γαμπρός διευθυντικού στελέχους της εταιρείας Soma Holdings. 
Στην ομιλία του προς τους συγγενείς των ανθρακωρύχων και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Ανέτρεξα στην ιστορία της Βρετανίας. Το 1838, μετά την κατάρρευση ορυχείου, πέθαναν εκεί 204 άνθρωποι. Το 1866 πέθαναν 361 ανθρακωρύχοι. Σε έκρηξη το 1894 πέθαναν 290 άνθρωποι. Πάρτε την Αμερική, με όλη της την τεχνολογία. Το 1907 υπήρχαν 361 ανθρακωρύχοι νεκροί. Αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα. Τα δυστυχήματα είναι στη μοίρα των ανθρακωρύχων. Σε αυτή τη δουλειά, ο θάνατος καραδοκεί!»

Ο Erdoğan φυγαδεύτηκε τάχιστα και επέβαλε εκ νέου απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου