Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ζήτω οι Ρώσοι λέμε !!

Ο Ρώσος που έβαλε φραγή στο facebook

 Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής» παρά το γεγονός ότι το Facebook έχει 1,16 δισ. ενεργούς χρήστες, όντας το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε 127 από τις 137 χώρες για τις οποίες υπάρχουν σχετικά στοιχεία, στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα οι κανόνες του παιχνιδιού είναι διαφορετικοί.

Για την περίπτωση του Πάβελ Ντούροφ άλλωστε, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Κι αυτό γιατί ο ίδιος, φτιάχνοντας το ρωσικό Vkontakte, αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή του Facebook, του Google και του Yahoo.

Στην Κίνα η κυβερνητική λογοκρισία έχει ορθώσει το ανάστημά της, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε χιλιάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες. Η υπηρεσία μηνυμάτων QQ και το κοινωνικό δίκτυο Qzone της Tencent, το ψαχτήρι της Baidu και το κινέζικο Ebay, γνωστό ως Alibaba έχουν επικρατήσει κατά
κράτος στη χαώδη κινεζική αγορά.

Σε ό, τι αφορά στη Ρωσία πάντως, ο ντόπιος "Μαρκ Ζούκεμπεργκ", Πάβελ Ντούροφ, τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φυσικά τα σχέδιά του δεν σταματούν εκεί. Ο ίδιος έχει δηλώσει, θα ήθελε το VK να σταθεροποιηθεί στη Ρωσία και αμέσως μετά να ανοιχτεί και τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά σε αυτόν έξω από το ρωσική σφαίρα επιρροής. Ήδη το Φεβρουάριο 92% των Ρώσων χρηστών του διαδικτύου και 44% του συνολικού ρωσικού πληθυσμού, χρησιμοποιούσαν το VK. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία το VK έχει 51,6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως στη Ρωσία, ενώ προστιθέται περίπου 130.000 κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου