Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η αντιναζιστική πάλη έφερε αποτελέσματα. Ματαιώνεται το φεστιβάλ μίσους των ναζιστών στην Καλαμάτα - Ενα ιστορικό δημοσίευμα

Η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος, έφερε αποτελέσματα και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την άδεια που είχε δώσει για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ μίσους που προγραμμάτιζε η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα.

«Το φασιστοφεστιβάλ που ετοιμάζουν δε πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει ούτε στη Καλαμάτα ούτε και πουθενά αλλού», είχε διατρανώσει η Συνέλευση της Αθήνας που ετοίμαζε μαζική παρουσία για να ματαιώσει την ναζιστοσύναξη, ενώ η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας το είχε κάνει ξεκάθαρο: «Καμία ανοχή, λοιπόν, στο φασισμό και το νεοναζισμό. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απαιτούμε από το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας να ανακαλέσουν την απόφασή τους τώρα. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ
ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι ούτε ο καθορισμός της ημερομηνίας του φεστιβάλ μίσους ούτε ο τόπος,
από το κόμμα-συμμορία του Μιχαλολιάκου ήταν τυχαίος.
Φέτος στις 4 Αυγούστου συμπληρώνονται 77 χρόνια επέβαλε την δικτατορία του, το πρότυπο της Χ.Α. Ιωάννης Μεταξάς, ενώ στην περιοχή εδώ και δεκαετίες διατηρεί ισχυρή παρουσία το φασιστικό στοιχείο. Είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και χιτών που έδρασαν επί γερμανικής κατοχής στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.





Για ιστορικούς λόγους παραθέτουμε δημοσίευμα του Ιανουαρίου του 1945, της εφημερίδας «Ελευθερία» όταν τα «ινδάλματα» των χρυσαυγιτών είχαν καταλάβει την πόλη της Καλαμάτας: «Το πρώτο μέλημα τους υπήρξε η απόπειρα καταλήψεως της εισαγγελίας. Διότι εκεί εφυλάσοντο οι δικογραφίες των ταγματασφαλιτών και των προδοτών. Και διότι ο καθένας από τους συνωμότας ήθελε να εξαφανίσει τα πειστήρια των εγκλημάτων και των προδοσιών του. Και μόνο αυτή η πράξιν των αποκαλύπτει όλη την σύνθεσιν και την προέλευσιν της συνομοτικής δεξιάς. Ταγματασφαλίτες και προδότες την αποτελούν και την εκφράζουν. Υπό τον μανδύα των βασιλοφρόνων και των εθνικοφρόνων».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9937.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου