Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ατιμωρησία στους Αμερικανούς Μισθοφόρους Δολοφόνους

90 μέρες φυλακή σε αμερικανό στρατιώτη για τη σφαγή αμάχων στο Ιράκ. Και δε θα εκτίσει την ποινή.

Η διατήρηση και επέκταση του καθεστώτος ετεροδικίας, του να μην δικάζονται δηλαδή οι Αμερικανοί εγκληματίες στο πλαίσιο του νομικού συστήματος της χώρας που διεξάγεται το έγκλημα, ήταν απόλυτη προτεραιότητα της αμερικανικής πολιτικής καθώς η υπερδύναμη άνοιγε τα πανιά της για να επιβάλλει το δίκαιο, τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Οι μακελάρηδες των λαών πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι και να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το έργο τους.
Μια σειρά δραματικών επεισοδίων, συστηματικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ήρθαν και δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας την πραγματική ουσία των επεμβάσεων, που αδυνατούν να ωραιοποιήσουν οι προπαγανδιστές.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η σφαγή στη Χαντίθα του Ιράκ ήταν ένα "δράμα για τις ΗΠΑ και το Ιράκ", από το οποίο οι ΗΠΑ έμαθαν πολλά, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού ανακοινώθηκε ότι ο τελευταίος από τους αμερικανούς στρατιώτες που πήραν μέρος σε αυτή την τραγωδία δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης. "Αυτά τα γεγονότα ήταν μία τραγωδία τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για το Ιράκ", δήλωσε η Βικτόρια Νάλαντ σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς όμως να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση αμερικανικού στρατοδικείου. "Έπειτα από αυτό το συμβάν, το υπουργείο 'Άμυνας αναθεώρησε εκ βαθέων και συνολικά τους κανόνες εμπλοκής των στρατιωτών μας στο Ιράκ, την εκπαίδευσή τους και τις διαδικασίες που έχουν στόχο την προστασία των αμάχων στη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων και έμαθε πολλά", πρόσθεσε η Νάλαντ.

Ο λοχίας Φρανκ Βούτεριτς, ο τελευταίος αμερικανός στρατιώτης που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής για την οποία όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί, καταδικάστηκε σε 90 ημέρες φυλάκιση από στρατοδικείο, όμως δεν θα εκτίσει την ποινή του σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δικηγόροι του με την υπεράσπιση.

Παράλληλα του αφαιρέθηκε ο βαθμός του λοχία.

Στις 19 Νοεμβρίου 2005, 24 Ιρακινοί, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε ένα από τα πιο ειδεχθή επεισόδια βίας που αποδίδεται στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αμερικανοί στρατιώτες θέλησαν να εκδικηθούν το θάνατο ενός συναδέλφου τους, που είχε σκοτωθεί από βόμβα στην Χαντίθα, και επιτέθηκαν εναντίον ενόπλων που κρύβονταν σε σπίτια αμάχων.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στα σπίτια δεν υπήρχαν ένοπλοι και οι πεζοναύτες επί τρεις ώρες επιδόθηκαν σε δολοφονίες, σκοτώνοντας μάλιστα τους πέντε επιβάτες που επέβαιναν σε ένα ταξί, το οποίο πλησίαζε στη γειτονιά.

Το Ιράκ ανακοίνωσε την πρόθεσή του "να εκτιμηθούν από τις νομικές οδούς τα δικαιώματα των πολιτών, που ήταν τα αθώα θύματα των αδιάκριτων πυρών των αμερικανών στρατιωτών".

Όμορφος κόσμος, ηθικός, καπιταλιστικά πλασμένος!!!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_2068.html

1 σχόλιο: