Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μπορούν τα ζόμπι του υπερκαταναλωτισμού να σωθούν ;

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να συλλαμβάνει ανθρώπους χωρίς καν να τους απαγγέλει κατηγορίες, οπουδήποτε στον κόσμο. Στην Αγγλία, ως απάντηση σε μια απεργία που ετοιμάζουν οι εργάτες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει τον νόμο για τις απεργίες, ώστε να γίνει πιο δύσκολο για τους εργάτες να τις πραγματοποιήσουν.

Θα δούμε στη συνέχεια της ανάρτησης τα σχετικά άρθρα, αλλά πριν τα δούμε, θα δούμε κάτι άλλο, ακόμα σημαντικότερο: Την Παρασκευή αυτή είχαμε στις ΗΠΑ την λεγόμενη "Black Friday". Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον μέρα του χρόνου, στην οποία τα μαγαζιά κάνουν μεγάλες εκπτώσεις, και οι "καταναλωτές" μπουκάρουν σε έξαλλη κατάσταση μέσα στα καταστήματα και ψωνίζουν ποδοπατώντας ο ένας τον άλλο για το ποιος θα πάρει τι.
Φέτος είχαμε και ένα περιστατικό που έκανε αίσθηση, καθώς δείχνει το πόσο βαθιά είναι η παρακμή, με μία γυναίκα να ψεκάζει με σπρέι πιπεριού τους υπόλοιπους "καταναλωτές", ώστε να τους εμποδίσει να πάρουν ένα Xbox και να το πάρει αυτή. Ναι, καλά διαβάσατε, τους ψέκασε με σπρέι πιπεριού...για ένα Xbox!

Οπότε μπαίνει το εξής σημαντικό ερώτημα: Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν;


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ...
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/blog-post_1175.html

1 σχόλιο: